حجتالاسلام غلامعلی کاظمی روز چهارشنبه همزمان با سالروز ولادت حضرت امام رضا (ع) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: یکی از ویژگیهای زیارت بارگاه قدسی ثامن الائمه (ع) امام رئوف علی بن موسی الرضا (ع) که بر همه تاکید شده است، زدودن غم از دل است.
وی ادامه داد: امام رضا (ع) از کامل ترین مومنان، صدیقان، مجاهدان، صالحان، شهیدان، هادیان امت و هشتمین معصوم و فرزند رسول خدا و امیر مومنان (ع) است که هر کدام از خصلت های یاد شده سبب می شود زیارت ایشان از پاداش و آثار معنوی خاصی در دنیا و آخرت برخوردار باشد.
رییس تبلیغات اسلامی قشم با اشاره به اینکه زائر امام رضا (ع) در قیامت از موقعیت ویژه ای برخوردار است، گفت: زائر ثامن الحجج (ع) در سایه پیامبران و امامان و در برابر حضرت علی و رسول خدا - صلوات الله علهیم - قرار می گیرد، در طول مدت حساب جایگاهی خاص و راحت دارد و در مقایسه با دیگران زائران ائمه طاهرین (ع) از بالاترین درجه و بهترین هدیه برخوردار است.
حجت الاسلام کاظمی با بیان اینکه سرتاسر زندگی امام رئوف علی بن موسی الرضا (ع) از کودکی تا جوانی، از ولایتعهدی تا هجرت ایشان به شهر طوس برای همه مسلمانان دارای درس و منشا خیرات است، توضیح داد: باید توجه داشت که مصادف شدن تولد امام رضا (ع) همزمان با چنین روزی مثل (چهارشنبه) حتما توفیقی برای همه اقشار به ویژه کسانی است که با چهارشنبه های امام رضایی مانوس بوده اند. مصادف شدن تولد امام رضا (ع) همزمان با چنین روزی مثل (چهارشنبه) حتما توفیقی برای همه اقشار به ویژه کسانی است که با چهارشنبه های امام رضایی مانوس بوده اند.
وی اضافه کرد: امام مهربانی ها همیشه برای مسلمانان منشا خیرات بودند و حتی راهبری کامل داشته اند، ایشان همیشه در مقابل ظلم می ایستادند و در برابر مظلوم مهربان بودند.
رییس تبلیغات اسلامی قشم با اشاره به حدیثی از امام رضا (ع) در خصوص پرهیز از کمک به ستمگر گفت: عالم آل محمد (ص) در این حدیث می فرمایند: مَن أعانَ ظالِما فهُو ظالِمٌ، و مَن خَذَلَ ظالِما فهُو عادِلٌ هر که ستمگری را یاری کند، ستمگر است و هر که ستمگری را یاری نرساند و دست تنها گذارد، دادگر است.
وی افزود: همین گونه است که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در کتاب انسان ۲۵۰ ساله می فرمایند: «درس امام رضا علیه السلام به همه ما این است که ای مسلمان! از مبارزه خسته نشو. نخواب چون دشمن همیشه بیدار است و در شکل های مختلف و در لباس ها و نقاب های گوناگون و با آرایش های رنگارنگ ظاهر می شود؛ چشم تیزی داشته باشید، دشمن را بشناسید و راه مبارزه با دشمن را بلد بشوید و مثل علی بن موسی الرضا از اول تا آخر مبارزه را ادامه بدهید.»
دهه کرامت از روز اول ماه ذیالقعده همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه (س) آغاز و در سالروز ولادت برادر بزرگوار ایشان حضرت امام رضا (ع) در ۱۱ ذیالقعده به پایان میرسد.
حضرت علی بن موسی بن جعفر (ع) معروف به امام رضا (ع) و دارای القابی همچون عالم آل محمد (ص) و امام رئوف روز یازدهم ذیالقعده سال ۱۴۸ هجری قمری دیده به جهان گشود.
ایشان پس از پدر بزرگوارش حضرت امام موسی کاظم (ع) در سال ۱۸۳ هجری قمری مدت ۲۰ سال امامت شیعیان را برعهده داشت که همزمان با خلافت هارون الرشید، محمد امین و مأمون عباسی بود.
امام هشتم (ع) تا پیش از سفر به خراسان، در مدینه زندگی میکرد و از جایگاه ویژهای در میان مردم برخوردار بود و در سال ۲۰۰ یا ۲۰۱ قمری به دستور مامون به مرو آمد و با تهدید او و به اکراه، به شرط اینکه در امور حکومت دخالتی نکند، ولایتعهدی او را پذیرفت.
مامون هفتم رمضان سال ۲۰۱ قمری با حضرت امام رضا (ع) به عنوان ولیعهد خود بیعت کرد و از مردم بیعت گرفت.
براساس نقل مشهور، حضرت امام رضا (ع) در آخرین روز ماه صفر سال ۲۰۳ هجری قمری و در ۵۵ سالگی به دست مامون و در طوس به شهادت رسید و سپس به دستور وی در بقعه هارونیه در روستای سناباد به خاک سپرده شد و از آن روز تاکنون حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در شهر مشهد زیارتگاه مسلمانان و عاشقان آن امام همام است.