زنجان - ایرنا - معاون عملیات نداجا و فرمانده عملیات کد ۳۶۰ و ناوگروه ۸۶ گفت: ارسال پیام صلح و دوستی به همه کشورها، اعلام آمادگی برای مراودات چند جانبه با کشورهای مختلف،تقویت دیپلماسی دفاعی کشور و احیای قدرت دریایی از جمله اهداف ماموریت ناوگروه ۸۶ ارتش بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر دریادار مصطفی تاج‌الدینی روز چهارشنبه در مراسم جشن اقتدار و در حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه زنجان، هدف از اجرای ماموریت کد ۳۶۰ را نشان دادن اقتدار و عمل به فرامین رهبری ذکر کرد.

وی با بیان اینکه نیروی دریایی سپاه و ارتش به صورت مستمر در فرا مرزها در حال دفاع از منافع جمهوری اسلامی هستند، گفت: برای مقابله با دشمن قسم خورده و استکبار جهانی باید به گونه‌ای برنامه ریزی کرد که توان خود را در اجرای عملیات محول شده کاملا بدون درگیری رو در رو با دشمن نشان دهیم و دشمن نیز به اراده نیروی دریایی کشور پی ببرد.

امیر دریادار تاج الدینی افزود: با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه دریانوردیهای طولانی هم نعمت خوبی برای نیروهای دریایی است، حضور مقتدر و مستقل در دریای آزاد دنیا امتیاز بزرگی محسوب می شود که نباید از آن دست برداشت.

وی اظهار داشت: تاکید رهبر معظم انقلاب، راهبردی برای حضور موثر در دریا بود و اهداف نظامی، سیاسی و اقتصادی که دنبال کردیم، ما را برآن داشت که ماموریتی را طراحی کنیم که بر لبه دانش و فناوری باشد.

معاون عملیات نداجا و فرمانده عملیات کد ۳۶۰ و ناوگروه ۸۶ با بیان اینکه سالیان سال با وجود تحریم‌های ظالمانه، کشتی‌های تجاری و نفتکش زیر پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در بیشتر اقصی نقاط و بنادر حق تردد ندارند، ادامه داد:اجرای این عملیات در این راستا حیثیتی بود تا ناو ایرانی بتواند در اقصی نقاط جهان با اقتدار تردد کند.

وی، حضور ناوشکن دنا در دریاهای بین‌المللی را صرفاً از بعد نظامی اعلام نکرد و گفت: این حضور از بعد علمی بسیار قابل توجه است، طراحی، ساخت و پایه‌گذاری این ناوشکن ایرانی است و حضور در دریاها به معنی توانمندی و اثبات آن است.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از هشت ماه دریانوردی و طی بیش از ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دور ۳۶۰ درجه دور کره زمین انجام شد، به کشور بازگشت و در مسیر خود از خطرناکترین تنگه برای دریانوردی گذر کرد.

این ناوگروه پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.

پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.

صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کردند و نهایتا ظهر چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه وارد آب‌های سرزمینی کشورمان شدند.

دریادلان ناوگروه ۸۶ در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه در بندرعباس مورد استقبال فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتند.