به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن افشارچی روز چهارشنبه در آیین اختتامیه جشنواره کارآفرینی و خلاقیت زنجیره ارزش فرش دستباف به ضرورت حمایت از به تولیدکنندگان فرش تاکید کرد و گفت: از توان ذهنی افراد باید استفاده شود چرا که به تولید ثروت منجر می شود.
استاندار زنجان با بیان اینکه به دنبال تحقق عدالت اقتصادی هستیم، ادامه داد: عدالت اقتصادی یعنی اینکه برای هر کسی که امکان رشد دارد، فضای زیرساختی و حمایتی ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: یک سری از افراد خلاقیت، ایده، ذهن و هنر کاری را دارند، در اینجا است که نقش عدالت دیده میشود و ما باید این بذرهای کوچک را بببنیم و از آن تولید ثروت کنیم.
استاندار زنجان با بیان اینکه فرش داشتهای است که میتوانیم به آن ببالیم چون ریشه در خاک این سرزمین دارد، تصریح کرد: ایجاد سرمایهگذار و حمایت از فرشبافان موردنظر باشد.
این مسوول با بیان اینکه اگر فرشی حتی بدون تعهد ارزی ثروثآفرینی کند دارای ارزش است، گفت: مملکت به افرادی که توان تولید ثروت را دارند احتیاج دارد و برای این دسته از افراد باید زیرگروه حمایتی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه ما در مسیر حرکتی و پیشرفت در استان قرار داریم، خاطر نشان کرد: بهرهگیری از هوش مصنوعی، ابزارهای نوین، خلاقیت و ارائه نو در فرش، مسیری برای بهتر دیده شدن این کالاهای باارزش است.
افشارچی به تلاش اداره صمت و سایر دستگاهها نسبت به برگزاری جشنواره کارآفرینی و خلاقیت زنجیره ارزش فرش دستباف، افزود: اقدامات موثری در این حوزه در حال انجام است و انعقاد تفاهمنامه با آستان قدس رضوی را به فال نیک میگیریم چراکه میتوانیم سرعت تولید فرش در استان را بالا ببریم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز در این مراسم، گفت: سالانه بیش از ۱۵۰ هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید میشود، اظهار کرد: ۷۶ کارگاه متمرکز فرشبافی و ۱۴۶ کارگاه غیرمتمرکز با مدیریت متمرکز در استان دایر است.
مجید گلشنی ۱۹ هز به وجودار کارگاه قالیبافی خانگی در استان اشاره کرد و افزود: بیمه قالیبافان در استان زنجان کمتر از پنج هزار نفر است، در حالی که تعداد فعالان در این صنعت بسیار بیشتر از این تعداد است و باید زمینهای برای بیمه افراد باقیمانده فراهم شود.
وی به یکهزار میلیارد ریال درآمد ناشی از فرشبافی اشاره کرد و گفت: قالیبافان استان با این همه ارزآفرینی متاسفانه در مضیقه هستند، باید به این نقطه برسیم که حوزه فرش در اکثر حوزهها تاثیرگذار است و باید به آن توجه ویژه کرد.
این مسوول با بیان اینکه فرش در حوزه هنر، صنعت، میراث فرهنگی و غیره اثربخش است، گفت:هنر فرشبافی در تاریخ ایران ریشه داشته و حتی در نقش جمعیتی تاثیر دارد.
گلشنی در ادامه با اشاره به منزلت و جایگاه فرش با تاکید بر اینکه این صنعت ثروتآفرین است، افزود: دشمن با نقطهزنی و فهم این مسائل فرش را تحریم کرد، امروز، روز شعار نیست و بایستی برنامه کوتاهمدت و پروژهای برای فرش داشته باشیم.