به گزارش خبرنگار ایرنا، نژاد جهانی شامگاه چهارشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان سمنان در سالن همایش مدیریت بحران استانداری افزود: تقویت سهم استان سمنان از ردیف ها و منابع اعتباری ملی امری دارای اهمیت است که در حوزه موارد مرتبط با مدیریت بحران باید به صورت ویژه پیگیری شود.
وی بیان کرد: بحث خشکسالی و کم آبی تنها مختص استان سمنان نیست و پراکنش بارندگی در تعیین میانگین میزان بارندگی اهمیت دارد چرا که میزان بارندگی در مناطق بحرانی باید مورد توجه ویژه باشد.
جهانی تصریح کرد: سیل امروزه یک مخاطره طبیعی به حساب نمی آید، بخش زیادی از آسیب پذیریهای امروز به دلیل رفتارهای انسانی است.
وی اظهار کرد: در حوزه رفتار فردی در بحث مدیریت مصرف بهینه آب باید اقدامات فرهنگی برای نهادینه شدن اینمهم در دستور کار باشد.
وی تاکید کرد: بسیاری از آسیبها انسان ساخت است و برای کاهش مخاطرات در این حوزه باید اقدامات بیمه ای و بازتوانی مَدنظر باشد.
معاون سازمان مدیریت بحران گفت: ضریب میانگین بیمه در تمامی حوزه ها در استان سمنان از میزان میانگین کشوری پایینتر است.
وی یادآور شد: ۱۷۰ میلیارد تومان تسهیلات کشاورزی مردم توسط دولت سیزدهم طی سه سال گذشته امهال شده است.
معاون سازمان مدیریت بحران گفت: ۱۱ هزار هکتار زمین کشاورزی استان سمنان زیر پوشش بیمه طی یکسال از ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰، به پنج هزار هکتار زمین در سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ کاهش پیدا کرد.
استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است که با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.