محمود میرزایی شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه خیران استان فارس در مدرسهسازی سنگتمام گذاشتند، افزود: تکمیل این طرحها نیازمند حدود سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که باید محل اعتبارات مختلف دولتی تامین شود.
وی با اشاره به نشست با استاندار و مجمع خیرین استان فارس و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، بیان کرد: تکمیل طرحهای نیمه تمام و احداث و نوسازی مدارس تخریبی با نیاز فوری در ۲ سال پیشرو نیازمند ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است که قرار شد پنجهزار میلیارد تومان آن امسال و باقیمانده در سال آینده تامین شود.
میرزایی عنوان کرد: براین اساس قرار شد ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل مولدسازی داراییهای دولت، یک هزار میلیارد تومان از سوی خیرین و یک هزار میلیارد تومان از سوی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تخصیص و باقیمانده از محل طرح جهش تولید مسکن، کمک نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی و مسئولیتهای اجتماعی صنایع تامین شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان فارس ادامه داد: با این اعتبارات حدود یک هزار مدرسه بازسازی، تکمیل و احداث میشود.
وی یادآور شد: استان فارس۷۶۰ مدرسه با سه هزار و ۳۴۰ کلاس درس نیازمند تخریب و بازسازی دارد که نیازمند پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.
میرزایی گفت: به طور معمول سالانه بازسازی ۴۰ تا ۵۰ مدرسه آغاز یا انجام میشود.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر سرانه فضای مفید دانشآموزی استان فارس ۵.۹ متر و بالاتر از میانگین کشوری (۵.۲۲) است، یادآور شد: این سرانه در برخی از نواحی و شهرهای استان کمتر است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان فارس بیان کرد: این سرانه در شیراز کمتر از چهار و در ناحیه سه آموزشی این شهر کمتر از سه است.
وی با بیان اینکه مرکز شهرستانها نسبت به دیگر مناطق با کمبود بیشتری در فضای آموزشی مواجهند، گفت: شهرهای شیراز، مرودشت، ششده و قرهبلاغ و فرگ داراب بیشترین کمبود و نیاز را برای بازسازی و احداث مدرسه دارند.
بازسازی ۵۲ مدرسه سنگی فارس
میرزایی ادامه داد: بازسازی ۵۲ مدرسه سنگی استان فارس در قالب طرح شهید آرشام سرایداران آغاز و اجرای آن به قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) سپرده شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان فارس پیشبینی کرد که این مدارس تا مهرماه ۱۴۰۳ تکمیل و تحویل آموزشوپرورش شوند.
وی گفت: بر اساس اولویتبندی انجام شده، ۷۸۳ مدرسه این استان با سه هزار و ۴۷۱ کلاس درس باید مقاومسازی شود.
میرزایی افزود: مقاومسازی این کلاسهای درس نیازمند ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.