به گزارش ایرنا، آرش جعفری روز پنجشنبه در مراسم گرامیداشت سالروز نسیم مهر اظهار کرد: با برسی های صورت گرفته از نحوه و شکل گیری جرایم کیفری در خلخال تنها پنج درصد از خانواده زندانیان جرایم کیفری همچون جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندانی شدن اعضای خانواده خود نقش داشته اند.
وی با اشاره به گسترش آسیبهای اجتماعی در بین خانواده های در معرض خطر اظهار کرد: مقابله با آسیبهای اجتماعی و کاهش جرایم کیفری نیازمند همت جمعی دستگاه های فرهنگی و توجه جدی به وضعیت و حفظ منزلت اجتماعی خانوادههای زندانیان است.
دادستان خلخال بابیان اینکه زندان تنها راهکار مقابله با جرائم کیفری و ناهنجاری ها نیست، گفت: با زندانی شدن یک نفر، خانواده وی بیش از خود او در معرض آسیب قرار میگیرد و در این شرایط حمایت از خانواده زندانیان در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بسیار ارزشمند است.
جعفری با بیان اینکه در حوزه پیشگیری از جرم، آسیبشناسی جرایم و کاهش آسیبهای اجتماعی ضعیف عمل کرده ایم، افزود: برای جبران نقصهای گذشته استفاده کامل از ظرفیت فرهنگی جامعه برای آگاهی آحاد مختلف جامعه از وضعیت زندانی و خانواده زندانیان میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد.
وی با بیان اینکه عدم حمایت مادی و معنوی از این قشر آسیبپذیر ، موجب ورود آنها به چرخه جرم میشود، یادآورشد: در اغلب موارد، وضعیت زندانی در داخل زندان بهتر از خانواده او در بیرون است و این خانوادهها در معرض انواع آسیبهای اجتماعی قرار گرفته و درگیر مشکلات مالی، عاطفی میشوند.
دادستان عمومی و انقلاب خلخال با اشاره به عملکرد مطلوب انجمن حمایت از زندانیان خلخال گفت: پیرو منویات رهبر معظم انقلاب در حمایت از خانواده زندانیان، در سالهای اخیر توجه ویژهای به این قشر آسیبپذیر شده است پ انتظار از اعضای این انجمن تلاش بیش از پیش برای افزایش درآمد انجمن، جذب مشارکتهای مردمی و افزایش کمکهای مالی به خانوادههای زندانیان است.
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از خانواده زندانیان خلخال با اشاره به نقش نهادهای حمایتی در پوشش خانواده زندانیان اظهار کرد: ایجاد بسترهای اشتغال خانگی با اعطای تسهیلات قرضالحسنه و تحت پوشش قرار دادن این خانوادهها در انجمنهای حمایت زندانیان و کمیته امداد حضرت امام (ره) و بهزیستی از جمله این اقدامات بوده است.
وی با تقدیر از حمایتهای خیرین این شهرستان در حمایت از خانوادههای زندانیان زندان خلخال گفت: مسئولیت انجمن حمایت از خانواده زندانیان در تامین مالی خانواده زندانیان کمتر از اهمیت کار ستاد دیه نیست.
جعفری افزود: کمکهای انجمن حمایت از زندانیان خلخال به اشکال مختلف از جمله توزیع بستههای غذایی و معیشتی ، اهدای کارت هدیه نقدی ، کمک به درمان خانوادههای بیمار ، کمکهای مالی موردی و همچنین کمک به آزادی زندانیان مالی بوده است.
وی با تاکید بر لزوم حمایت هدفمند از خانواده زندانیان اظهار کرد: باید در کنار ایجاد امکانات مختلف برای مجرمان در حبس، خانواده زندانی نیز مورد توجه جامعه قرار گرفته و ارزش و منزلت اجتماعی خانوادههای زندانیان در صدر توجه مسئولان و مردم قرار بگیرد.
رضوان صادقی معاون امور عمرانی فرماندار خلخال نیز در این جلسه گفت: تنگدستی خانواده زندانیان، مشکلات عدیدهای برای جامعه ایجاد خواهد کرد که ورود خیرین و حمایتهای مردمی در کاهش مشکلات خانواده زندانیان تاثیرگذار است.
علی سلیمی مدیرعامل این انجمن هم با ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته اجمن حمایت از زندانیان خلخال گفت: هم اکنون ۹۰ خانواده زندانی زندان خلخال تحت پوشش حمایت های مادی و معنوی انجمن هستند.
وی اظهار کرد: سال گذشته و اوایل سال جاری ۳۵۰ بسته معیشتی شامل ارزاق عمومی برنج ،روغن، حبوبات در بین خانواده های زندانیان نیازمند توزیع شده است.
سلیمی افزود: در سال گذشته در مجموع مبلغ ۲ میلیارد و ۷۷۰ میلیون ریال برای تهیه بسته های معیشتی در مناسبت های مختلف و کمک های نقدی از سوی انجمن حمایت از خانواده زندانیان خلخال هزینه شده است.
وی گفت: همچنین یک واحد نانوایی چند منظوره جهت ایجاد درامد پایدار و با صرف اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد ریال در شهر خلخال راه اندازی شده و همچنین با افزایش مربیان آموزشگاه رانندگی انجمن حمایت از خانواده زندانیان درامد این آموزشگاه افزایش قابل توجه داشته است.
مدیر عامل انجمن حمایت از خانواده زندانیان خلخال یادآورشد: سال گذشته و امسال با جلب مشارکت های مالی خیرین ۲۳ نفر از زندانیان زندان خلخال با کمک های مالی انجمن حمایت از خانواده زندانیان از زندان آزاد شدند.
امروز همچنین مجمع عمومی سالانه انجمن حمایت از خانواده زندانیان خلخال برگزار و رقیه زادمهر به عنوان عضو جدید هیئت مدیره انجمن معرفی و همچنین بهرام نقیزاده و اباذر محمدی به مدت یک سال به عنوان بازرس این انجمن انتخاب شدند.