به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمود حسینی پور عصر پنجشنبه در یازدهمین سفر شهرستانی خود به بهشهر در جریان بازدید از روند تکمیل سد گلورد و همچنین احداث پل زیرقوسی این سد در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: عملیات اجرایی سد و احداث پل زیرقوسی گلورد که دومین پل بزرگ کشور است هم به لحاظ گردشگری و هم به لحاظ مهندسی منحصر به فرد و از جایگاه بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: این سد برای مردم منطقه اهمیت زیادی در بخش کشاورزی و آشامیدنی دارد می تواند آینده اقتصادی این منطقه را تحت تاثیر قرار دهد.
مقام عالی دولت در مازندران با بیان این که، این منطقه می تواند به قطب گردشگری تبدیل شود، گفت: شرکت آب منطقه ای مازندران باید با تهیه طرح گردشگری در این منطقه و جذب سرمایه گذار با اهلیت، این طرح های گردشگری را در منطقه ایجاد کند تا گردشگران داخلی و خارجی به این منطقه سفر کنند که البته در این بخش کارهایی نیز در در حال انجام است.
حسینی پور تصریح کرد: دست اندرکاران و متولیان امر شبانه روز در تلاشند تا سد گلورد مازندران به عنوان یکی از طرح های بزرگ اقتصادی در استان تکمیل شود.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه به علت کاهش نزولات آسمانی با بحران کم آبی مواجه هستیم راه اندازی این سد می تواند مشکلات مربوط به کمبود آب را رفع کند و ضمن اینکه به توسعه کشت محصولات کشاورزی نیز کمک شایانی خواهد کرد.
استاندار مازندران افزود: امسال با توجه به کاهش نزولات جوی و بحران آبی در مازندران به کشاورزان توصیه شد علاوه بر همکاری با متولیان امور آب، مصرف آب را نیز مدیریت کنند.
وی خاطر نشان کرد: در راستای مقابله با بحران کم آبی، اقدامات موثر دیگری نیز انجام دادیم که با امضای قرارداد با قرارگاه امام حسن، بیش از ۸۰۰ آببندان استان لایروبی می شود که با این اقدام تا ۳۵ درصد ذخیره سازی آب های سطحی امکان پذیر خواهد بود.
این مقام مسوول تصریح کرد: همچنین در قالب این قرارداد نسبت به زهکشی مزاراع نیز اقدام خواهد شد و دولت نیز اعتبارات خوبی برای این بخش تخصیص داده است.
وی ادامه داد: به لحاظ کمبود آب کشاورزان مازندرانی دچار خسارت شدند و امیدواریم بتوانیم با مجموع اقدامات صورت گرفته و یا در دست اقدام، بخشی از این خسارت ها را جبران کنیم.
به گزارش ایرنا، پل زیر قوسی سد گلورد در یک سال اخیر پیشرفت مطلوبی داشته و به گفته مجریان این طرح، پس از اکتشافاتی که برای احداث این پل صورت گرفته است، اکنون به علت وجود رگه های سنگ سخت، این طرح با مشکلاتی مواجه شده است و همین امر نیز علت تاخیر در تکمیل این طرح بزرگ بوده است.
به گفته مسوولان قرار است رئیس جمهور در سفر استانی خود به مازندران که امسال انجام خواهد شد، از نزدیک از این طرح بازدید کند.
ساخت پل سد گلورد اکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای احداث این پل تاکنون حدود ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است و برای بهره برداری کامل آن به بیش از ۴۰۰ میلیارد اعتبار دیگر نیاز است.
هم اکنون ۹۵ درصد از ساخت سد گلورد به اتمام رسیده است و اسکلت فلزی پل آماده و زیرسازی نصب پل نیز در حال انجام است.
در حال حاضر ۲۵ درصد از سد گلورد آبگیری انجام شده که با نصب پل و فراهم نمودن راه دسترسی به روستا های بالا دست آبگیری سد کامل خواهد شد.
سدگلورد با ظرفیت ۱۰۷ میلیون متر مکعب در حالی پس از پنج سال از افتتاح رسمی همچنان سالانه فقط حدود ۲۰ درصد آبگیری می شود که نقش این سد علاوه بر رفع کمبود آب ۲۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی، نقش محوری در رونق گردشگری و حل مشکلات زیست محیطی تالاب بینالمللی میانکاله دارد.
سد گلورد در شرق مازندران ساخته شده، منطقه ای که از یک سو همواره اراضی کشاورزی آن با کمبود آب مواجه بوده است و از سوی دیگر جاری شدن سیلاب های متعدد در فصول پربارش جان و مال مردمان را به خطر می انداخت.