به گزارش پنجشنبه شب ایرنا از خبرگزاری "آناتولی" مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در توییتر خود نوشت: یک پیام شفاف به دوستان سوئدی ما میدهم. به تعهدات خود بر اساس تفاهم نامه سه جانبه عمل کنید و گامهای مشخصی را در مبارزه با تروریسم بردارید. سایر موارد به جریان خواهند افتاد.
پیش از این، توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد، در جریان سخنان خود در نشست وزرای خارجه ناتو در اسلو، گفت که سوئد به "تمام تعهدات" خود برای عضویت در ناتو عمل کرده است و از ترکیه و مجارستان خواست تا با عضویت این کشور موافقت کنند.
به گزارش ایرنا, فایننشال تایمز نوشت: رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه تاکنون از پذیرش عضویت سوئد در ناتو خودداری کرده اما به فنلاند اجازه داده به این ائتلاف ملحق شود. استدلال ترکیه این است که استکهلم به اقدامات بیشتری در مبارزه با تروریسم نیاز دارد.
به نوشته رسانه انگلیسی، این بن بست به ایجاد شکاف بین ترکیه و متحدانش در ناتو منجر شده به ویژه در برههای که این ائتلاف تلاش میکند وحدت قوای خود در جنگ روسیه را نشان دهد.
بن بست در روابط ترکیه و ناتو بعلاوه سیاست به اصطلاح درهای باز ناتو را در استقبال از عضویت کشورهای جدید زیر سوال برده است.
فایننشال تایمز افزود: در حالی که آمریکا و متحدان ناتو خواسته اردوغان برای تقویت برنامههای خود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در این کشور را که این هفته به پایان رسید، تحمل کردند آنها اکنون تلاشهای خود را برای
متقاعد کردن او جهت اجازه دادن به سوئد برای پیوستن به ناتو تشدید کردهاند.
جو بایدن رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه ضمن تبریک به اردوغان به خاطر انتخاب مجدد به عنوان رئیس جمهوری ترکیه گفت: او (اردوغان) همچنان میخواهد بر روی جنگندههای اف-۱۶ کار کنیم. من به اردوغان گفتم که میخواهیم بر سر سوئد به توافق برسیم.
ترکیه امیدوار است که برای خرید جنگندههای اف ۱۶ به ارزش چند میلیارد دلار با آمریکا به توافق برسد اما این توافق از سوی کنگره معلق مانده است. دولت بایدن طرح ارتقای هواپیماهای اف-۱۶ به ارزش ۲۵۹ میلیون دلاری را در ماه آوریل (فروردین/ اردیبهشت) -و بلافاصله بعد از موافقت آنکارا با عضویت فنلاند در ناتو- تصویب کرد.