به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا پنجشنبه شب پس از نشست استانداران استانهای مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق در ارومیه در گفت وگو با خبرنگاران ضمن تقدیر از میزبانی مناسب آذربایجان غربی افزود: این اولین نشست استانداران مرزی با استانداران اقلیم کردستان عراق بود که مقرر شد عملیاتهای چند جانبه اقتصادی و تجاری به مرحله اجرایی برسد.
وی با تاکید بر اجرای توافقات قدیمی ۲ جانبه اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعات امروز میان استان کردستان و استان همجوار در اقلیم کردستان عراق اجرای توافقات و تفاهمنامههایی بود که قبلا امضا شده ولی به مرحله اجرا نرسیده بود.
استاندار کردستان با تاکید بر اجرای توافقات ۲ جانبه قبلی گفت: در دورههای مختلف توافقهای مختلفی صورت گرفته بود که بدلیل نبود کمیته اجرایی مشترک، اغلب تصمیمات زمین گیر شده بودند ولی امروز با از سرگیری آن تصمیمات در صدد عملیاتی کردن برنامهها هستیم.
زارعی کوشا یادآور شد: برای اجرای تصمیمات میان ۲ منطقه، کمیتهای مشترک شکل گرفت و نمایندگانی از ۲ طرف برای پیش بردن اهداف تعیین شده، مامور به اجرا شدند.
استاندار کردستان ارزش مبادلات تجارت خارجی این استان طی سال گذشته را هشت میلیارد دلار عنوان کرد و ادامه داد: مرز باشماق در مریوان یکی از مهمترین مرزهای کشور و شاید اولین مرزی زمینی در حجم مبادلات تجاری است که بدون وقفه به صورت شبانه روزی ارائه خدمت میکند.
وی تاکید کرد: برای حفظ این حجم از تبادلات مرزی باید به مسایل گوناگون توجه کرد و از این رو امروز موانع موجود در پایانه مرزی باشماق مورد بررسی ۲ طرف قرار گرفت.
وی با اشاره به توافق ۲ جانبه در نشست میان ۲ منطقه یادآور شد: در این نشست مقرر شد موضوعات در قالب پیش نویس جامع که تقدیم استاندار سلیمانیه شد با بررسی دقیق تر در هفته بعد نهایی شود تا به سمت اجرای آن گام برداریم.
زارعی کوشا با ارزیابی مطلوب از نشست طرفین در ارومیه گفت: توافقات بسیاری در زمینه حمل یکسره بار، تسهیل در امر مبادلات مرزی، تسهیل در حوزه تجار و بازاریان، حمایت قانونی از کارگران ماهر و بخش درمان انجام گرفت.
بیشتر بخوانید:
استاندار: شهرک صنعتی مشترک میان کرمانشاه و اقلیم کردستان ایجاد میشود
نشست استانداران هم مرز ایران و اقلیم کردستان عراق
تمرچین دروازه عبور زائران عتبات عالیات کشورهای حوزه قفقاز میشود
استاندار کردستان با اشاره به ظرفیت گردشگری این استان افزود: گردشگری بحث مهمی در کردستان است و ظرفیتهای بسیاری در این راستا داریم که در این حوزه نیز توافقات خوبی را پیش نویس کردیم.
وی اظهار کرد: مهمترین عناوین کردشگری در حوزه سلامت است که اقلیم کردستان عراق تقاضای همکاری در این زمینه را داشت که با ااستقبال طرفین همراه بود چرا که مجاورت زبانی باعث میشود مشکلات کمتری برای مسافرین در سفر به کردستان برتر درمان پیش آید.
به گزارش ایرنا، روز اول نخستین نشست استانداران استانهای مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق با حضور احمد وحیدی وزیر کشور در ارومیه برگزار شد.
در این آیین علاوه بر وزیر کشور، نصرالله رشنودی سرکنسول ایران در اربیل، محمد رضوانی فر رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، مهدی صفری معاون اقتصادی وزیر امور خارجه، برخی نمایندگان آذربایجانغربی در مجلس شورای اسلامی و استانداران آذربایجانغربی، کردستان و کرمانشاه از کشورمان و استانداران اربیل، دهوک، حلبچه و سلیمانیه عراق هم حضور داشتند.
همچنین در این اجلاس که تا فردا (جمعه) ادامه خواهد داشت، هیاتهای بلند پایه ای از کشورمان، اقلیم کردستان عراق، فرماندار ویژه سوران عراق و فرمانداران شهرستانهای مرزی آذربایجان غربی حضور دارند.
گسترش روابط تجاری و تسهیل در واردات و صادرات کالا و همچنین افزایش مبادلات تجاری، گسترش بازارچه های مرزی و تعمیق روابط مختلف از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی از اهداف برگزاری این اجلاس است.