ارومیه - ایرنا - استاندار کردستان گفت: دیپلماسی اقتصادی با اقلیم کردستان عراق می‌تواند مدل موفقی برای تعامل ایران با سایر کشورهای منطقه بویژه در حوزه صادرات کالا و مبادلات تجاری باشد.

اسماعیل زارعی‌ کوشا روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در نشست ۲ روزه استانداران استان‌های مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق و هیات‌های همراه که اواخر هفته قبل در ارومیه برگزار شد مسایل و مشکلات پیش روی مبادلات بازرگانی و تجاری مطرح و راهکارهای عملی برای توسعه این مبادلات بررسی شد.

وی افزود: حضور «احمد وحیدی» وزیر کشور و معاونین وزیر امور خارجه در این نشست علاوه بر ارتقای سطح نشست، باعث قوت قلب و جدیت بیشتر هیات‌های ایرانی و عراقی حاضر بود که برای نخستین بار در این سطح در غرب کشور برگزار می‌شد.

استاندار کردستان با بیان اینکه این نشست نتایج مطلوبی برای استان‌های مرزی در برداشت، گفت: توافق در زمینه حمل یکسره بار تا مقصد، تسهیل در امر مبادلات مرزی، تسهیل در حوزه تجار و بازاریان، حمایت قانونی از کارگران ماهر و جذب توریسم درمانی از جمله نتایج خوب این نشست ۲ روزه بود.

زارعی کوشا با اشاره به اینکه این کردستان یکی از استان‌های موفق غرب کشور در جذب سرمایه گذار خارجی (بویژه از اقلیم کردستان عراق) است، یادآور شد: هم اکنون چندین پروژه اقتصادی توسط سرمایه گذاران خارجی که بیشتر از اقلیم کردستان عراق هستند در شهرهای سنندج و سقز در بخش‌های مختلف صنعتی و گردشگری در دست اجرا است.

وی ادامه داد: به تازگی یک سرمایه گذار خارجی فعالیت ۲۰۰ میلیون دلاری خود را در صنعت فولاد شهر دیواندره آغاز کرده و درخواست یکی از شرکت‌های برند و موفق ساخت لوازم خانگی نیز برای احداث کارخانه در سنندج تایید شده است.

استاندار کردستان افزود: یکی از گام‌های مهم کردستان در زمینه جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی منطقه ویژه اقتصادی بانه و مریوان است که طرح جامع آن به تایید نهایی رسیده به زودی هیات مدیره آن معرفی می‌شود.

زارعی کوشا تاکید کرد: هم اکنون طرح اولیه (پروپزال) بیش از ۵۰ طرح اقتصادی برای منطقه ویژه اقتصادی بانه و مریوان تهیه شده که بیشتر آنان سرمایه گذار اقلیم کردستان عراق هستند.

وی با اشاره به ابتکار دیگر استان کردستان در زمینه جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی گفت: هم اکنون چندین بسته بی نام سرمایه گذاری در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی و گردشگری تهیه شده و هر سرمایه گذاری که قصد فعالیت اقتصادی در این منطقه را داشته باشد این بسته‌ها در اختیارش قرار داده می‌شود.

به گزارش ایرنا، نشست استانداران مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق با حضور احمد وحیدی وزیر کشور روز پنجشنبه در ارومیه برگزار شد.

در این آیین علاوه بر وزیر کشور، نصرالله رشنودی سرکنسول ایران در اربیل، محمد رضوانی فر رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، برخی از نمایندگان آذربایجان‌غربی در مجلس شورای اسلامی و استانداران آذربایجان‌غربی، کردستان و کرمانشاه از کشورمان و استانداران اربیل، دهوک و سلیمانیه عراق هم حضور دارند.

همچنین در این اجلاس که روز جمعه هم ادامه دارد، هیات‌های بلند پایه سیاسی و اقتصادی کشورمان و اقلیم کردستان عراق از ۲ واحد صنعتی و بیمارستان میلاد ارومیه بازدید کردند.

گسترش روابط تجاری و تسهیل در واردات و صادرات کالا و همچنین افزایش مبادلات تجاری، گسترش بازارچه های مرزی و تعمیق روابط مختلف از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی از اهداف برگزاری این اجلاس است.

آذربایجان غربی ۲۵۰ کیلومتر با اقلیم کردستان عراق مرز مشترک دارد و شهرستان‌های اشنویه، پیرانشهر و سردشت، مناطق مرزی این استان با این اقلیم را تشکیل می‌دهند.