به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، وزیر خارجه هند در حساب خود در توئیتر نوشت: گروه کشورهای بریکس دیگر جایگزینی برای سایر انجمنهای بینالمللی نیست بلکه ستون اصلی در سیاست جهانی است.
دیپلمات ارشد هند اظهار کرد: بریکس دیگر یک جایگزین نیست بلکه یک ویژگی تثبیتشده در چشمانداز جهانی است. پیام اصلاحاتی که بریکس مظهر آن است باید در دنیای چندجانبهگرایی نفوذ کند.
جایشانکار افزود: دوستان بریکس به شدت از اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت میکنند.
وی گفت: بریکس نه تنها بیانگر چندجانبهگرایی بلکه ارائه کننده راههای متعدد و متنوعی برای مقابله با چالشهای بینالمللی است.
وزیر خارجه هند خاطرنشان کرد: گروه کشورهای بریکس به دنبال ایجاد معماری بینالمللی عادلانهتر، فراگیرتر و بازتر با توسعه پایدار در هسته آن است.
جایشانکار تاکید کرد: ایجاد زنجیرههای تامین انعطافپذیر و قابل اعتماد برای اطمینان از اینکه هیچکس پشت سر نمیماند، یک موضوع محوری است.
به نوشته خبرگزاری تاس، نشست وزرای دوستان بریکس روز جمعه در کیپ تاون برگزار شد. در این نشست وزرای خارجه کشورهای بریکس و ۱۲ کشور علاقهمند به پیوستن به این گروه شامل ایران، آرژانتین، بنگلادش، ونزوئلا، گابن، جمهوری دموکراتیک کنگو، مصر، اندونزی، کومور، کوبا، امارات متحده عربی و عربستان سعودی حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران نیز روز پنجشنبه در رأس هیاتی برای شرکت در نشست وزرای «دوستان بریکس»، وارد آفریقای جنوبی شد.
اجلاس وزرای خارجه «بریکس» به میزبانی نالدی پاندور وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی با مشارکت مائورو ویرا، سرگئی لاوروف، سوبرهمانیام جایشانکار وزرای خارجه برزیل، روسیه، هند و ما ژائوسو معاون وزیر خارجه چین روز پنجشنبه در شهر کیپتاون برگزار شد.
در این نشست موضوعاتی چون مسائل منطقهای و جهانی، حفاظت از چندجانبهگرایی، توسعه پایدار، تاثیرات اقتصادی تحریمهای بینالمللی یکجانبه، مبارزه با تروریسم، مورد بررسی و بررسی اعضا قرار گرفت.