به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، نمایندگان چین و روسیه در نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل، تقاضای آمریکا را برای محکوم کردن پرتاب ماهوارهای اخیر کره شمالی رد کردند.
در ابتدای این نشست، رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی بحث در خصوص پرتاب ناموفق یک "ماهواره شناسایی" کره شمالی توضیح داد و گفت دیپلماسی تنها راه پیش رو در ارتباط با کره شمالی است، اما اختلاف در شورا به کره شمالی امتیاز می دهد.
معاون دبیرکل سازمان ملل همچنین گزارشهایی از حملات سایبری کره شمالی و دستیابی آن به ارزهای دیجیتال ارائه کرد.
رابرت وود نماینده آمریکا در این نشست از نقض قطعنامه های سازمان ملل توسط کره شمالی انتقاد کرد و گفت پرتاب این ماهواره ممکن است شکست خورده باشد، اما با این وجود، این اقدام تنش ها و هشدارها را افزایش داد.
این دیپلمات ارشد آمریکایی گفت: پرتاب این ماهواره آشکارا قوانین بین المللی را نقض می کند و تکرار این اقدامات نباید "ما را خسته کند."
رابرت وود ادعا کرد که کره شمالی از رزمایش های نظامی آمریکا و کره جنوبی صرفاً بهعنوان «بهانهای» برای توجیه پرتابهای موشکی متعدد خود استفاده می کند. او از کره شمالی خواست که پرتاب ماهواره را تکرار نکند.
نماینده انگلیس در این نشست شورای امنیت نیز، اقدام اخیر کره شمالی را غیرقابل قبول، بی پروا، ناموفق و نقض دیگری از قطعنامه های شورای امنیت دانست و آن را محکوم کرد. وی تاکید کرد که برنامه تسلیحاتی غیرقانونی کره شمالی باید پایان یابد.
نماینده ژاپن نیز به تهدیدات پرتاب ناموفق اخیر ماهواره کره شمالی با استفاده از فناوری ممنوعه موشک های بالستیک برای این کشور منطقه اشاره کرد و گفت: این پرتاب هیچ ارتباطی با "استفاده مسالمت آمیز از فضا" ندارد.
دیپلمات ژاپنی، بار دیگر به اعضای شورا پیامدهای "طرح نظامی ۵ ساله" کره شمالی را یادآوری کرد که به اعتقاد او، انفعال شورای امنیت صرفاً به این طرح کمک می کند.
نماینده ژاپن در این نشست شورای امنیت تاکید کرد: ما باید "مسئولیت های سنگین خود را انجام دهیم" و بر اجرای قطعنامه های شورای امنیت پافشاری کنیم.
نمایندگان چین و روسیه نیز در شورای امنیت سازمان ملل، تقاضای آمریکا را برای محکوم کردن پرتاب ماهوارهای اخیر کره شمالی رد کردند.
گنگ شوانگ معاون نمایندگی دائم چین در سازمان ملل، در نشست سازمان ملل گفت که کره شمالی «نگرانیهای امنیتی مشروعی» دارد و شورای امنیت باید تنش زدایی را ترویج کند و انگشت اتهام را به سوی یک طرف نشانه نرود.
گنگ و آنا اوستیگنیوا نماینده روسیه در این نشست سازمان ملل از ایالات متحده به دلیل تشدید تنش از طریق برگزاری رزمایش های نظامی مشترک با کره جنوبی انتقاد کردند.
پس از اظهارات نماینده چین، رابرت وود دیپلمات آمریکایی گفت که نماینده چین اقدام کره شمالی را محکوم نکرد.
نماینده چین نیز پاسخ داد که به "گفتگوی واقعی" نیاز است که نگرانی های کره شمالی را در نظر بگیرد.
دیپلمات چین ادامه داد: ایالات متحده می گوید که درهای دیپلماسی باز است، اما در عین حال بطور مداوم در شبه جزیره و مناطق اطراف آن فعالیت های نظامی انجام می دهد.
پرتاب ماهواره شناسایی نظامی کره شمالی که بامداد چهارشنبه انجام شد، شکست خورد و این ماهواره در دریا سقوط کرد.
خبرگزاری مرکزی کره شمالی اعلام کرد: راکت «چئولیما-۱» که حامل ماهواره جدید بود در دریای غرب کره سقوط کرد زیرا به دلیل عملکرد غیرعادی در آغاز فعالیت موتور دومرحلهای آن، شتاب خود را از دست داد.
این اقدام ششمین تلاش کره شمالی برای پرتاب ماهواره به فضا بود. پیونگ یانگ اولین بار در سال ۲۰۱۶ اقدام به پرتاب ماهواره کرد.
کره شمالی پیشتر اعلام کرده بود که از ۳۱ می (دهم خرداد) تا ۱۱ ژوئن (۲۱ خرداد) اولین ماهواره نظامی نظارتی خود را برای رصد فعالیتهای آمریکا به فضا پرتاب میکند.