به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، مرتضی مرادیپور با اشاره به عملیات امداد ونجات در سیل و آبگرفتگی؛ از ۹ تا ١٣ خرداد تا ساعت ٠٨:٠٠ صبح امروز (۱۳ خرداد ۱۴۰۲) گفت: در این مدت به ۶ استان، ۶ شهرستان، ۳۰ منطقه؛ شامل ٣ شهر، ٢٦ روستا و یک محور، امدادرسانی شد.
وی ادامه داد: امدادگران و نجاتگران به ۲۸ هزار و ۷۲ نفر امدادرسانی کردند و ۲۶۷ نفر را اسکان اضطراری دادند.
مرادیپور با بیان اینکه آب جمع شده در ۱۱۶ واحد مسکونی هم تخلیه شد، افزود: ۶۹ تیم عملیاتی شامل ۲۶۸ نفر در عملیات امدادی خدمت کردند.
معاون عملیات امدادونجات عنوان کرد: ۲۹ دستگاه چادر، ۱۶۲ تخته پتو، ۶۰ تخته موکت، ۱۱۰ کیلوگرم نایلون، ۶۷ بسته غذایی، ۱۰۰ قوطی کنسروجات، ۸۹۰ قرص نان، ۶۲ هزار و ۴۱۷ آب معدنی و ۹۶ بسته بیسکوییت نیز در این دوره توزیع شد.
امدادرسانی در شهرستانهای گرمی و بیلهسوار استان اردبیل ادامه دارد.
هشدار هواشناسی در ۴ استان کشور/آمادهباش امدادگران و نجاتگران
سرپرست سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر از هشدار سازمان هواشناسی در ۴ استان کشور و آمادهباش امدادگران و نجاتگران در این استانها خبر داد.
بابک محمودی با اشاره به هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی کشور، گفت: سازمان هواشناسی در روز شنبه سیزدهم خردادماه، هشدار سطح نارنجی مبنی بر بارش رگباری و شدید باران و وزش شدید باد در جنوب شرق فارس، مناطق مرکزی و ارتفاعات کرمان، شمال و غرب هرمزگان و شمال خراسان رضوی، پیشبینی کرده است.
وی ادامه داد: بنا بر این هشدار، امدادگران و نجاتگران در حالت آمادهباش قرار گرفتند.
وی از هموطنان درخواست کرد تا از تردد بیمورد در جادههای پرخطر و ارتفاعات خودداری کرده و در صورت لزوم رانندگی، به همراه داشتن کیف امدادی، لباس مناسب و خوراکی موردنیاز را فراموش نکنند.
پیام رئیس جمعیت هلالاحمر به مناسبت سالروز رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی و قیام ۱۵ خرداد
پیرحسین کولیوند در پیامی سالروز رحلت امام خمینی (ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی و قیام ۱۵ خرداد را تسلیت گفت.
در متن پیام کولیوند آمده است: «نیمه خرداد با نام بزرگ امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) مانوس است. همجواری تقویمی میان آغاز حیات اُخروی حضرت امام (ره) در چهاردهم خرداد و سالروز قیام انقلابی ایشان در پانزدهم خرداد از رازهای الهی در آفرینش این بزرگمرد تاریخ بشریت است و پیوند این دو رویداد سرنوشتساز فرصت مناسبی برای اندیشیدن به شخصیت آن مرجع عالیقدر اسلام و سرمشق گیری از سیره پیشوای والامقام مسلمین است.»
وی افزود: «بیتردید هر برگ از کتاب زندگی امام (ره) برای ما و آیندگان درس انسانیت، مجاهدت، ایمان، شجاعت، پرهیزکاری و پارسایی دارد و نگین درخشان تمامی این صفات برجسته، مردمداری و نوعدوستی امام (ره) بود که در طول زندگانی و تا فرازهایی از وصیتنامه، مورد تاکید ایشان بود. امام (ره) به عنوان بندهای مخلص در برابر پروردگار متعال، جلب رضایت خداوند را در عزت بخشیدن به مستضعفان و رها کردن مظلومان از ظلم یافته بودند و توصیه ایشان به مسئولان نیز همواره توجه به اقشار ضعیف و نیازمندان جامعه بود تا بدان جا که با خضوع و تواضع، مردم را ولی نعمت مسئولان میدانستند. در سالروز عروج ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) حزنی سنگین بر دلها سایه افکنده است اما یاد ایشان تسلی بخش دلهای اندوهگین است.
این جانب به نمایندگی از میلیونها عضو داوطلب، امدادگر، کارکنان و مدیران جمعیت هلال احمر، با ادای احترام به روح بلند امام راحل (ره) و شهدای گرانقدر قیام پانزدهم خرداد ۱۳۴۲ و ضمن تجدید پیمان با رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنهای، از خداوند بزرگ توفیق پیمودن راه خطیر امام (ره) و شهدا را خواستارم.»
حوادث کوهستان ۱۲ درصد افزایش یافت/مفقودی و سقوط از ارتفاع علل اصلی سوانح جنگل و کوهستان
براساس گزارش سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر در هفته گذشته امدادگران این جمعیت ۸۸۳ مورد حادثه را در سراسر کشور پوشش دادند که حوادث کوهستان و جادهای نسبت به هفته ماقبل خود به ترتیب با رشد ۱۲ و ۲۵ درصدی مواجه بودند.
بابک محمودی سرپرست سازمان امدادونجات با اشاره به گزارش عملیات امدادی از تاریخ ۶ خرداد تا ٨ صبح امروز، سیزدهم خردادماه گفت: امدادگران و نجاتگران جمعیت هلالاحمر در این مدت زمان، ۸۸۳ مورد عملیات امدادی در حوادث جادهای، کوهستان، شهری، ساحلی و ... انجام دادند.
وی ادامه داد: در این مدت، امداگران و نجاتگران جمعیت هلالاحمر، به ۱۵۰۳ نفر امدادرسانی کردند و جان ۵۷۹ نفر را نجات دادند.
محمودی افزود: ۳۵۷ حادثه دیده با کمک امدادگران به مراکز درمانی منتقل شدند و ۶۱۰ نفر نیز به صورت سرپایی درمان شدند.
سرپرست سازمان امدادونجات عنوان کرد: ٧٧ مورد عملیات رهاسازی و با استفاده از وسایل و تجهیزات نجات انجام گرفته که منجر به رهاسازی ۱۱۵ مصدوم در سوانح ترافیکی شده است.
اصفهان، مازندران و گلستان؛ پر تصادفترین استانها
محمودی در ادامه با تشریح جزئیات عملیاتهای امدادی انجام شده، افزود: حوادث جاده ای کشور در روزهای گذشته و با توجه به افزایش سفرهای شهروندان با رشد ۲۵ درصدی نسبت به هفته ماقبل خود مواجه بود و پرحادثهترین استانها در این خصوص بهترتیب، استانهای اصفهان، مازندران و گلستان که استانهای گردشپذیری هستند، رخ داده است.
بدون راهنما به جنگل نروید
وی در ادامه به رشد ۱۲ درصدی حوادث کوهستان در مقایسه با مدت مشابه هفته ماقبل خود اشاره کرد و افزود: در عملیاتهای امداد و نجات در ارتفاعات کوهستان و مناطق جنگلی در ۲۱ استان کشور در هفته گذشته، ۲۸ مورد مربوط به سقوط از ارتفاع و ۲۸ مورد نیز گم شدن در مسیر بوده که نشاندهنده عدم آشنایی کافی حادثهدیدگان با مسائل ایمنی مربوط به کوهنوردی و جنگلنوردی است.
سرپرست سازمان امدادونجات افزود: بیشترین عملیات امداد و نجات در حوادث کوهستان در استانهای فارس، البرز و تهران انجام شده و ۲۰ درصد از کل عملیاتهای امدادونجات در ارتفاعات کوهستانی و مناطق جنگلی ۳ استان شمالی کشور انجام شده است.
محمودی تاکید کرد: شهروندان و گردشگران لازم است که برای پیشگیری از مخاطرات، همراه با راهنما به مناطق جنگلی بروند و یا در صورت مواجهه با حوادث و گم شدن در مسیر با شماره امدادی ۱۱۲ تماس بگیرند تا امدادگران هلالاحمر در اولین فرصت برای نجات حادثهدیدگان اقدام کنند.