کیپ تاون- ایرنا- وزیر خارجه گابن که برای شرکت در اجلاس دوستان بریکس در آفریقای جنوبی به سر می‌برد با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، در دیدار آقای هرمان ایمونگو وزیر امور خارجه گابن با حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در کیپ تاون آفریقای جنوبی، روابط دوجانبه و موضوعات مورد علاقه در حوزه های بین المللی مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.

امیرعبداللهیان روابط ایران و گابن را همواره روابطی گرم، قدیمی و دوستانه دانست و بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تقویت بیش از پیش همکاری های دو کشور تاکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به ظرفیت‌ها و دستاوردهای صنعتی، فنی، علمی و پزشکی جمهوری اسلامی ایران، گفت ایران آماده است توانمندی های خود را در خدمت توسعه روابط و همکاری ها با کشورهای دوست از جمله گابن به کار گیرد.

وی با اشاره به این‌که‌ همکاری های ما در حوزه‌ بین المللی همیشه در مسیر درستی بوده است، بر ضرورت تقویت مشورت‌ها و همکاری‌ها در حوزه بین‌المللی تاکید کرد.

امیرعبداللهیان از همتای خود جهت سفر به جمهوری اسلامی ایران دعوت کرد.

آقای هرمان ایمونگو وزیر امور خارجه گابن ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و ابراز علاقه کشورش برای توسعه روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران گفت، خوشبختانه در چارچوب وجود شش موافقتنامه دوجانبه، زیرساخت حقوقی لازم برای توسعه روابط فیمابین وحود دارد.

وی افزود: تواناییها و پیشرفت‌های علمی، فنی و صنعتی ایران یک ظرفیت خوب برای همکاری های دو کشور است، کما اینکه ایران در حوزه مبارزه با تروریسم نیز صاحب نام است و کشورش به این تجارب نیازمند است.

وی از دعوت بعمل آمده برای سفر به تهران تشکر و استقبال کرد و افزود زمان آن را بزودی از مجاری دیپلماتیک هماهنگ می کنیم.

جمهوری گابُن کشوری واقع در غرب آفریقای مرکزی است که روابط حسنه‌ای با جمهوری اسلامی ایران در ابعاد سیاسی و اقتصادی دارد.

وزیر خارجه گابن به تازگی به این سمت منصوب شده و این ملاقات نخستین دیدار رسمی وی با حسین امیرعبداللهیان بود.

«مایکل موسی آدامو» وزیر امور خارجه فقید گابن دی ماه پارسال در جریان جلسه کابینه دچار حمله قلبی شد و درگذشت.

گروه «بریکس» شامل کشورهای نوظهور اقتصادی جهان یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که از نظر جمعیتی حدود نیمی از جمعیت جهان را در اختیار دارند؛ ۳۰ درصد مساحت جهان را در خود جای داده‌اند و یک‌چهارم سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در جهان در این کشورها جذب شده است.

اهمیت این گروه و نقش‌آفرینی آن در اقتصاد جهانی سبب شده تا کشورهای متعددی از جمله ایران خواهان عضویت در این نهاد اقتصادی و تجاری شوند؛ «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در این زمینه با بیان اینکه در زمان حاضر ۱۹ کشور تقاضای عضویت در گروه بریکس را مطرح کرده‌اند، گفته است: جمهوری اسلامی ایران جزء نخستین کشورهایی است که تقاضای عضویت در این گروه را مطرح کرده است.

اجلاس وزرای خارجه بریکس که در شهر کیپ تاون آفریقای جنوبی برگزار شد، فرصت مناسبی برای ترسیم چشم‌انداز و برنامه‌های ایران برای عضویت در این اتحادیه اقتصادی و نیز رایزنی با اعضا برای تسهیل عضویت جمهوری اسلامی ایران است.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با توجه به عضویت کشورهایی چون روسیه، چین، برزیل و آفریقای جنوبی در این گروه، عضویت ایران این امکان را فراهم می‌کند که معاملات تجاری خود را بدون استفاده از دلار و با پول ملی انجام دهد و همچنین با استفاده از ظرفیت کشورهایی چون آفریقای جنوبی و برزیل بازارهای جدید صادراتی در قاره آفریقا و آمریکای جنوبی شناسایی کند.