به گزارش ایرنا از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، حامد علامتی در حکمی که امروز، شنبه ۱۳ خرداد منتشر شده، از مهدی ذوالفقاری رئیس جدید کانون زبان خواسته که آموزش زبانهای خارجی را یک مهارت ارتباطی و ابزاری قدرتمند برای گفتوگو و اثرگذاری فرهنگی برشمرد و برای تسهیل در تحقق آن باید مواردی را مورد توجه قرار دهد.
این موارد شامل تمرکز بر آموزشهای هدفمند از رهگذر تولید منابع آموزشی متناسب با فرهنگ و سبک زندگی ایرانی اسلامی، تقویت و گسترش زبانهای حوزه تمدن اسلامی بهویژه زبان عربی، حضور هدفمند و روشمند در عرصه بینالملل با هدف گسترش زبان و ادبیات فارسی به ویژه برای کودکان و نوجوانان ایرانی مقیم خارج از کشور، استفاده و بهرهمندی حداکثری از ظرفیتهای فناوری روز در آموزش و ارایه خدمات به مخاطبان و ارتقای بهرهوری و صرفهجویی در منابع است.
افزایش مخاطبان و مشتریان و همکاری با معاونت توسعه در راستای گسترش شعبهها و سودآورشدن تمام مراکز در سراسر کشور، ارایه خدمات مشاورهای هدفمند در راستای نیازسنجی و استعدادسنجی، توجه به منزلت همکاران و مدرسان ارجمند و هدفگذاری دقیق در حوزه ارتباط موثر با ایشان و دیگر سازمانها و مجموعههای فرهنگی، همکاری حداکثری با معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری جهت گسترش فعالیتهای فرهنگی در کانون زبان، همکاری حداکثری با وزارت آموزش و پرورش جهت تسهیلگری زبانآموزی متناسب با اهداف سند تحول بنیادین، توجه به عدالت آموزشی و هماهنگی حداکثری با شورای سیاستگذاری کانون زبان از جمله انتظارهای مدیرعامل کانون از رییس جدید کانون زبان ایران است.
ذوالفقاری، دانشآموخته دکتری روابط بینالملل از دانشگاه علامه طباطبایی و دانشیار گروه مطالعات سیاسی دانشگاه تربیت مدرس است. وی علاوه بر معاونت پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی و مدیریت گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه لرستان و مدیریت کانون زبان استان لرستان سوابقی از جمله مدیرکل دیپلماسی عمومی سازمان انرژی اتمی، معاون مدیرکل امور مجلس و معاهدات هستهای، مشاور بینالملل، حقوقی و امور مجلس سازمان انرژی اتمی، دبیر کمیسیون سیاسی شورای اطلاعرسانی دولت، مدیر گروه سیاسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی از جمله مسئولیتهای رییس جدید کانون زبان ایران است.
از مهدی ذوالفقاری تاکنون ۲۳ عنوان کتاب دانشگاهی بهصورت ترجمه و تالیف و دهها مقاله تخصصی و پژوهشی منتشر شده است. وی با این حکم جایگزین غلامرضا کیانی شده است که از تیر سال ۱۴۰۰ ریاست کانون زبان ایران را برعهده داشت.
به گزارش ایرنا کانون زبان ایران به عنوان معتبرترین، قدیمیترین و بزرگترین مؤسسه آموزش زبانهای خارجی در ایران از سال ۱۳۰۴ تحت عنوان انجمن ایران و آمریکا در تهران شروع به فعالیت کرده است و کلاسهای آن غالباً در مراکز وابسته برگزار میگردید که اولین مرکز آموزشی مستقل با عنوان «مرکز آموزش زبان» از دهه ۱۳۳۰ در چهارراه جمهوری راهاندازی شد و در سال ۱۳۴۴ و پس از افزایش زبان آموز در محلی جدید در خیابان وصال شیرازی (مرکز وصال فعلی) به آموزش زبان انگلیسی ادامه فعالیت داد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و انحلال انجمن ایران و آمریکا، در سال ۱۳۵۸ مرکز آموزش زبان به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واگذار شد و به کانون زبان ایران تغییر نام داد تا این مؤسسه با صیانت از ارزشهای بومی و اسلامی، الگویی جدید و متناسب با شرایط جامعه ارائه کند که این مهم در محتوای کتابها و فضای آموزشی کانون زبان تأثیر گذاشته و سبب شد زبانهای غیر انگلیسی در کانون زبان ایران صاحب کرسی آموزشی شوند.
هم اکنون، کانون زبان ایران در ۳۱ استان و ۱۳۵ شهر با بیش از ۳۰۰ مرکز آموزشی و بیش از یک میلیون زبان آموز در هر سال، به آموزش زبانهای انگلیسی، فرانسه، آلمانی، عربی، اسپانیایی، ایتالیایی، روسی، چینی و ترکی استانبولی، همچنین تولید محصولات آموزشی و کمک آموزشی در زمینه آموزش زبانهای خارجی و آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان فعالیت میکند. به علاوه اینکه کانون زبان ایران برگزاری آزمونهای بینالمللی را نیز عهدهدار است که از جمله میتوان به آزمون تافل آی بی تی (انگلیسی)، دِله (اسپانیایی)، دِلف و دَلف (فرانسه)، آزمونهای کمبریج (انگلیسی)، چِلی (ایتالیایی) و تورفل (روسی) اشاره کرد.