تهران- ایرنا- دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه یکشنبه شب گفت که مسکو باید جنگ اوکراین را به سرانجام برساند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه تاکید کرد: مسکو باید مسیر خود را بشناسد و تا آخر به آن پایبند باشد و هیچ جایگزینی وجود ندارد.

وی در مصاحبه با برنامه «مسکو.کرملین.پوتین» شبکه تلویزیونی یک روسیه، در مورد سکوت غرب در مورد اوکراین، گفت: کشورهای غربی سال‌ها در حالی که عملیات ویژه‌ای از سوی روسیه انجام نشده بود، گلوله باران دونباس و استان مرزی بلگورود روسیه را نادیده گرفتند.

سخنگوی کرملین افزود: در حقیقت، کشورهای غربی به مسیر متغیر و انعطاف‌پذیر خود در قبال تحولات اوکراین ادامه می‌دهند.

پسکوف تاکید کرد: ما نیز باید مسیر خود را بشناسیم و جنگ اوکراین را به سرانجام برسانیم زیرا جایگزین دیگری نداریم.

وی با تاکید بر اینکه تحویل تسلیحات جدید از سوی غرب به کی‌یف باعث تشدید تنش خواهد شد، افزود: اکنون می‌بینیم که بحث در مورد تحویل موشک‌هایی با برد ۵۰۰ کیلومتر یا بیشتر از سوی فرانسه و آلمان به اوکراین آغاز شده است.

پسکوف خاطرنشان کرد: تسلیحات جدید دارای سطح کیفی بالاتری نسبت به سلاح‌هایی است که تا پیش از این از سوی کشورهای غربی در اختیار کی‌یف قرار می‌گرفت و طبیعی است که در طول زمان به دور دیگری از تشدید تنش‌ها منجر خواهد شد و همین موضوع ما را ملزم می‌کند که متحدتر، قوی‌تر و آماده‌تر باشیم و به کاری که انجام می‌دهیم، ادامه دهیم.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

از برگزاری دور اول و دوم گفت‌ وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیری‌ها تا آخرین روزها و ساعت‌های سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی می‌کرد و کی‌یف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایت‌های مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتش‌بس یک‌جانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانه‌های جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.