به گزارش خبرنگار ایرنا، «اکرم عزیزی» روز سه شنبه از مسدود کردن جاده های فرعی ایجاد شده در مراتع این شهرستان برای جلوگیری از ورود آفرود سوارها خبر داد و افزود: یگان حفاظت منابع طبیعی اجازه ورود آفرودسواران به عرصههای جنگلی و مرتعی را نخواهد داد و در صورت مشاهده، فرد متخلف به مراجع قضایی معرفی میشود .
وی در خصوص بررسی وضعیت آفرود سواری در این شهرستان اظهار کرد: برخی آفرود سواران در مناطق ارزشمند منابع طبیعی مبادرت به رانندگی و حرکات نمایشی با خودرو های آفرود می کنند و با این اقدام به عرصه های مرتعی و جنگلی خسارت وارد می کنند.
وی با بیان اینکه گشت، مراقبت و شناسایی عاملان تخریب منابع طبیعی با حضور به موقع یگان حفاظت تشدید می شود، اضافه کرد: آفرود سواری در اراضی ملی و طبیعی موجب خسارت های زیادی به محیط زیست و منابع طبیعی می شود و که منجر به تخریب ساختمان و بافت خاک در اثر فعالیت خودرو های آفرود خسارت فیزیکی زیادی به اکوسیستم طبیعی و زیستگاههای گیاهی و جانوری می شود و این در حالی است که ورزش و گردشگری بدون حفظ منابع طبیعی و محیط زیست معنی ندارد.
سرپرست اداره منابع طبیعی اضافه کرد: یکی دیگر از خسارتهایی که آفرود سواری میتواند به طبیعت برساند تخریب پوشش گیاهی، ایجاد آلودگی ، جابجائی خاک و از بین بردن گیاهان نادر داروئی و خوراکی است.
وی با اشاره به اینکه برای تشکیل یک سانتی متر خاک به صدها سال زمان نیاز است، یادآور شد: بنابراین شایسته نیست برای پر کردن اوقات فراغت و سرگرمی افرادی معدود ، منابع پایه آب و خاک که متعلق به عموم مردم و نسل های متمادی است دچار خسارت شود.
عزیزی همچنین با بیان اینکه تخریب عرصههای طبیعی از هیچ کس پذیرفتنی نیست، گفت: برای انجام ورزش هایی نظیر آفرودسواری و موتورسواری باید تدابیر منطقی پیشبینی کرد تا زمینه تخریب منابع طبیعی فراهم نشود.
وی همچنین تاکید کرد: تضارب آرا، همفکری و گفت و گو برای هدایت صحیح آفرود سواری و جلوگیری از خسارات به محیط زیست و منابع طبیعی باید به یک فرهنگ تبدیل شود و رسانه ها در این زمینه اقدام به آگاهی بخشی کنند.
آفرود سواری عبارت است از رانندگی با ماشینهای شاسی بلند و چهار دیفرانسیل در جادههای خاکی یا کوه و دشت و بیابان. آفرود سواری یکی از تفریحات و سرگرمی های مهیج و گران قیمت است.