سید ابراهیم کوخردی روز سهشنبه در این خصوص افزود: ساختمانی که در آن موزه مردمشناسی کوهیج راهاندازی خواهد شد متعلق به یکی از افراد شناختهشده کوهیج است که در مرکز شهر قرار داشته و دارای معماری خاص و منحصربهفردی است.
وی ادامه داد: این بنا با کمک شهرداری کوهیج برای تبدیل شدن به موزه مردم شناسی مورد مرمت قرار خواهد گرفت.
رئیس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بستک اضافه کرد: این شهرستان اکنون دارای ۲ موزه شامل موزه حمام خان بستک و موزه مردم شناسی جناح است.
بستک افزونبر ۷۶ هزار نفر جمعیت داشته و دارای از ۲ شهر و ۳۹ روستا بوده که در فاصله ۲۲۰ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است.
شایان ذکر است، آثار کاروانسرای دوران هخامنشی تا صفوی و زندیه در مسیر راه های بستک- بندرلنگه - بندرعباس و لار هنوز وجود داشته و از کاروانسرای بستک، کاروانسرای بستک(عباسی)، مسجد جامع قدیم بستک، حمام خان، قنات های دهنگ، موزه مردم شناسی جناح میتوان به آثار شاخص تاریخی آن نام برد.
قدمت کاروانسرای بستک به دوره قاجاریه می رسد و در ابتدای جاده بستک به لارستان واقع شده و ساختمان آن مربع شکل بوده و تمام حجره های آن گرداگرد حیاط اندرونی قرار دارند.
کاروانسرای بستک (عباسی) از آثار دوره صفویه به شمار می رود که در بخش شرقی میدان آزادی شهر بستک قرار داشته و دو ایوانی با حجره هایی در اطراف و دو اصطبل در ضلع های غربی و شرقی دارد.
مسجد جامع قدیم بستک یکی از مساجد زیبای هرمزگان است که تاریخ بنای اولیه آن به سه قرن پیش توسط استاد محمد صالح معمار باز می گردد و نمای بیرون مسجد سطوح دایره شکلی با فرورفتگی هایی به شعاع یک متر دارد و درون دایره ها نقوشی از گل دیده می شود.
حمام خان از آثار دوره قاجاریه بوده که به دستور صولت الملک بستکی و توسط معماران چیرهدست و محلی بستک و با نظارت معماری شیرازی ساخته شده است و در ابتدای خیابان پاسداران بستک قرار دارد.
این حمام با ۱۴ گنبد کوچک و بزرگ با ویژگی جالب تعبیه مسیر آب در جداره دیوارهای داخلی بوده و از بسیاری جهات شبیه حمام گنجعلی خان کرمان ولی البته در ابعاد و اندازه ای کوچکتر است.