به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، این نشست با حضور دبیران «ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو»، «ستاد راهبردی علوم و فناوریهای شناختی»، «ستاد توسعه فناوریهای اپتیک و کوانتوم»، «ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته»، «ستاد توسعه فناوریهای زیستی و پزشکی دقیق» و «ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات» تشکیل شد.
دبیران ستادهای توسعه فناوری راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در این نشست بر تسریع عبور از دوره گذار برای ورود به فعالیتهای موثر در این ستادها تاکید کردند.
در این نشست مهدی الیاسی معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، تاریخچهای از تشکیل این معاونت، روند شکلگیری و توسعه زیست بوم نوآوری و تاریخچه تصویب قوانین اثرگذار در این حوزه ارائه کرد.
همچنین نظریات توسعه فناوری و محورهای فعالیت ستادهای توسعه فناوری که در دوره جدید بنا به درخواست مرکز توسعه فناوریهای راهبردی مورد بازنگری قرار گرفته است، از موارد دیگری بود که از سوی نمایندگان این معاونت مطرح شد.
در ادامه این نشست عماد احمدوند دبیر ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو که یکی از ستادهای باسابقه کاری طولانی در معاونت است؛ نکاتی موثر درخصوص شیوه اداره ستادها و تجربیات حاصل شده از فعالیت این ستاد عنوان کرد. محور اصلی این ارائه انتقال تجربیات حاصل شده در طی سالیان گذشته از فعالیت این ستاد به ستادهای تازه تاسیس و تسریع عبور از دوره گذار برای ورود به فعالیتهای موثر در این ستادها بود.
«ارائه روالهای اداری و جاری میان مرکز توسعه فناوریهای راهبردی و ستادهای توسعه فناوری با هدف هماهنگی هرچه بیشتر» و «معرفی ساختار سازمانی ستادهای توسعه فناوری و فعالیتهای مربوط به تصویب و ابلاغ برنامهها» نیز مواردی بود که نمایندگان مرکز توسعه فناوریهای راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و جذب سرمایه به آنها اشاره کردند.
نخستین نشست دبیران ستادهای توسعه فناوری در سال ۱۴۰۲ با بیان رویکردهای کلی مرکز توسعه فناوریهای راهبردی در سال جدید و اقدامات آتی ستادها توسط شقایق حقجوی جوانمرد سرپرست مرکز توسعه فناوریهای راهبردی و مشاور رییس بنیاد ملی نخبگان پایان یافت.
براساس گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با توجه به تغییر ساختار انجام شده در این معاونت تشکیل ۹ ستاد ذیل مرکز توسعه فناوریهای راهبردی مورد تصویب قرار گرفته است که از این جمله ۴ ستاد جدید هستند و سایر ستادهای توسعه فناوری نیز با توجه به رویکرد جدید مبنی بر تفکیک توسعه بازار از توسعه فناوری، با تغییراتی در رویکردها همراه خواهند بود. به همین منظور برگزاری چنین نشستهایی در ادامه فعالیتهای مرکز توسعه فناوریهای راهبردی به منظور هماهنگی هرچه بیشتر با این ستادها مدنظر خواهد بود.