به گزارش خبرنگار ایرنا، سید «مجید میراحمدی» روز سه شنبه در حاشیه بازدید از زیرساخت های اربعین به همراه استاندار کرمانشاه، فرمانده قرارگاه غرب سپاه پاسدارن و جمعی از مسوولان سیاسی، نظامی و انتظامی استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: امروز به منظور بررسی چگونگی پیشرفت برنامه هایی که برای مرز خسروی طراحی شده بود، بازدیدی از مرز صورت گرفت که استاندار کرمانشاه به عنوان فرمانده قرارگاه اربعین استان کرمانشاه با جدیت و روحیه جهادی این طرح ها را دنبال می کنند.
وی با اشاره به بررسی میدانی طرح های در دست اقدام برای تقویت زیرساخت های اربعین در مرز خسروی اظهار کرد: در سال گذشته در ایام اربعین مرز رسمی خسروی روزانه هشت ساعت برای تردد زائران اربعین باز بود که در این مدت ۲۵۰ هزار نفر از این مرز عازم عراق شدند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: امسال با توافق بین وزرای کشور ایران و عراق، طرف عراقی قول دادند تا فعالیت مرز را برای تردد زائران اربعین ۲۴ ساعته کنند و با توجه به این موضوع پیش بینی این است بیش از ۵۰۰ هزار زائر از این مرز عازم عراق شوند.
میراحمدی ادامه داد: از این رو با توسعه زیرساخت های مرزی زمینه سفری با سهولت و راحت را برای زائران خواهیم داشت و اقدام های زیرساختی این مرز بر اساس عبور ۲۴ ساعته و افزایش ۱۰۰ درصدی زائران پیش می رود و تا قبل از اول ماه صفر همه این برنامه ریزی ها به نتیجه می رسد.
امسال پذیرش ۲ برابری زائران را در مرز خسروی خواهیم داشت
استاندار کرمانشاه نیز در حاشیه بازدید معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور از زیرساخت های اربعین در مرز خسروی گفت: پیش بینی ما برای تردد زائران از مرز رسمی خسروی در ایام اربعین امسال نسبت به پارسال حداقل ۲ برابر خواهد بود.
«محمدطیب صحرایی» افزود: با زحماتی مجموعه فعالان دست اندرکار در مرز رسمی خسروی، امکانات زیرساختی، رفاهی و بهداشتی محل های اسکان موقت و پذیرش مسافر و زوار به خوبی در حال انجام است.
وی اظهار کرد: امروز در خدمت معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بودیم که امکانات ۲ طرف بازدید شد و امید است امسال میزبان خوبی برای زائران سید الشهدا (ع) باشیم تا با امنیت و سلامت ۲۴ ساعته از این مرز عبور و مرور کنند.
استاندار کرمانشاه گفت: توافق اولیه بر این است مقدمات به خوبی شکل بگیرد و امسال پذیرش حداقل ۲ برابری برای زائران را خواهیم داشت.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.