تهران- ایرنا- پیتر سیجارتو وزیر خارجه مجارستان گفت: تحریم‌ها علیه روسیه رقابت‌پذیری اتحادیه اروپا در مقابل ایالات متحده را تضعیف می‌کند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، وزیر خارجه مجارستان عصر سه‌شنبه در سخنرانی خود در مجمع بین‌المللی صلح بوداپست اظهار کرد: اتحادیه اروپا با اعمال تحریم‌ها علیه روسیه که تا به امروز به شدت به اقتصاد این اتحادیه آسیب وارد کرده و امنیت انرژی آن را تهدید کرده است، می‌تواند خود را به حاشیه براند.

وی تاکید کرد: این تحریم‌ها، رقابت‌پذیری اتحادیه اروپا را در مقابل ایالات متحده تضعیف می‌کند زیرا واشنگتن پیامدهای جنگ در اوکراین را به میزان بسیار کمتری نسبت به اروپا احساس کرده است.

سیجارتو در ادامه با اشاره به اینکه تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه به هدف خود نرسید و منجر به پایان درگیری در اوکراین نشد، تصریح کرد: تنها کاری که این تحریم‌ها موفق به انجام آن شد، ایجاد مشکلات جدی در اقتصاد اروپا و جهان است.

وزیر خارجه مجارستان در همایشی که توسط «کالژیوم ماتیاس کوروینوس» (یک موسسه تحقیقاتی و آموزشی خصوصی تحت حمایت دولت مجارستان) سازماندهی شد، گفت: اکنون بحث درباره بسته یازدهم تحریم‌ها وجود دارد اما فکر می‌کنم برای همه روشن است که تحریم‌ها شکست خورده است.

سیجارتو خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها با حمایت از تلاش‌ها برای حل و فصل مناقشه اوکراین از طریق ابزارهای نظامی و همچنین اعمال تحریم‌ها علیه روسیه، به ایالات متحده اجازه دادند تا آنها را مجبور به اتخاذ تصمیمی بسیار غیرمنطقی کند.

وزیر خارجه مجارستان خاطرنشان کرد: علاوه بر این که در اروپا جنگ در جریان است و مردم در حال جان دادن هستند، پیامدهای اقتصادی این جنگ نیز به وضوح در اتحادیه اروپا آشکار شده است.

وی تاکید کرد: با گذشت یک سال و سه ماه از شروع جنگ، در حال حاضر خطر تشدید آن افزایش و رقابت اقتصادی اتحادیه اروپا نسبت به آمریکا کاهش یافته است.

سیجارتو افزود: دولت مجارستان پیشنهاد می‌کند به روشی متفاوت به دنبال راه‌حلی برای خاتمه دادن به جنگ در اوکراین باشیم و از طرف‌های متخاصم می‌خواهد که فورا اعلان آتش‌بس کرده و مذاکرات صلح را آغاز کند.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.