به گزارش روز سهشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی لرستان، سید عماد شاهرخی در بازدید از مراحل برداشت زردآلو در روستاهای مرووک و دو خواهران شهرستان دورود اظهار کرد: میوه زردآلو به دلیل بازار پسندی خوب دارای سود آوری و توجیه اقتصادی ارزشمندی است.
وی گفت: اکنون لرستان با سه هزار و ۳۰۰ هکتار باغات زرد آلوی مثمر سالانه ۳۶ هزار تن میوه زردآلو با کیفیت روانه بازارهای کشور می کند که مناطق مرووک و دو خواهران شهرستان دورود با یکهزار هکتار باغات متمرکز زردآلو یک سایت بی نظیری در کشور هستند.
وی به سه برابری میانگین برداشت طلای ناب فصل تابستان در شهرستان دورود اشاره کرد و اظهار کرد: میانگین برداشت زردآلو در کشور حدود ۴.۵ الی پنج تن در هکتار و این میزان در لرستان بیش از ۱۰ تن در هکتار و میانگین برداشت در مناطق مرووک و دو خواهران شهرستان دورود سه برابر میانگین تولید در کشور یعنی ۱۵ تن در هکتار است.
شاهرخی گفت: یکی از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان اصلاح و توسعه باغات در اراضی شیب دار با میزان پراکنش ۲۵۰ میلیمتر بارندگی در سال است. خوشبختانه سال گذشته با اختصاص ۵۰۰ هکتار از این اراضی به توسعه باغات، لرستان مقام نخست کشور از این حیث را بدست آورد.
وی ادامه داد: نیمی از این رقم یعنی میزان ۲۵۰ هکتار از اراضی شیب داری که مستعد توسعه باغات زردآلو در مناطق مرووک و دو خواهران بود به تولیدکنندگان این روستاها واگذار شد.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی لرستان به منظور ارزش افزوده بیشتر و جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی کشاورزی استان حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: به همین منظور مجوز ۲ واحد تبدیلی و تکمیلی در سایت باغستان های زردآلوی شهرستان دورود صادر شده که یکی از این واحد ها با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.