رضا صالحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از آنجا که اکنون در شرایط کم بارشی و مشکلات ناشی از تنش آبی قرار داریم، مدیریت شهری کرج برآن شد تا به تبع بخش کشاورزی، طرح الگوی کشت را با جایگزینی گیاهان و درختان کم آب بر و حذف تدریجی چمن از فضای سبز را در برنامه کاری خود عملیاتی کند.
وی وسعت فضای سبز کلانشهر کرج را حدود سه هزار هکتار اعلام کرد و گفت: بخشی از این فضای سبز درختان کهنسالان و گنجینه های سبز با قدمت بالا است که مدیریت شهری کرج صیانت از این فضاهای سبز را به عنوان یادگار باغشهری کرج در اولویت قرار داده است.
صالحی افزود: از سوی دیگر بررسی های علمی و کارشناسی نشان می دهد کاشت برخی نهال ها و فضای سبز آب بر در این شرایط اقلیمی از عوامل تشدید تنش آبی به شمار می رود که شهرداری کرج موضوع جایگزینی گونه های کم آب را در طرح تغییر الگوی کشت گنجانده است.
مسوول امور آب سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرج گفت: اکنون نیار آبی فضاهای سبز این کلانشهر حدود ۹۰۰ لیتر برثانیه است که بخشی از این نیاز آبی از طریق سه تصفیه خانه پساب شهری، بخشی از طریق قنات و بخش دیگر از منابع آب شهری تامین می شود.
وی تاکید کرد: مدیریت شهری کرج آمادگی دارد تا با کمک شرکت های آب منطقه ای و آبفا استان البرز نسبت به تامین آب مورد نیاز فضای سبز شهرکرج از محل پساب تصفیه خانه های فاضلاب شرکت آبفا تامین کند که البته تاکنون اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته است.
چندی پیش حمیدرضا نامداری مدیرعامل شرکت آبفا استان البرز در گزارشی اعلام کرد که ۵۷۰ لیتر در ثانیه آب شرب استان صرف فضاهای سبز ۱۸ شهر البرز می شود که جایگزینی این آب با پساب تصفیه شده ضروری است.
طرح تغییر الگوی کشت با اهتمام دولت سیزدهم از سال گذشته با هدف مصرف بهینه آب و متناسب سازی کشت با نیاز داخلی و شرایط اقلیمی در قالب آمایش سرزمین در بخش کشاورزی کشور آغاز شد.