به گزارش ایرنا، به دنبال شیوع آفت های مختلف بویژه در مزارع و باغ های خرما، پسته، گردو، بادام و دیگر محصولات استان کرمان و دیگر استان های جنوب شرق کشور، راه اندازی قرارگاه عملیاتی مقابله با مهاجمان زیستی تدارک دیده شده تا ضمن ارائه آموزش های لازم به بهره برداران زمینه های پیشگیری و درمان سریع تر در دستور کار قرار گیرد.
کرمان از جمله قطب های مهم تولید خرما، پسته، محصولات جالیزی و دیگر تولیدات کشاورزی به شمار می رود که سهم بسزایی از صادرات ایران را در این بخش ها به خود اختصاص داده است؛ خرمای مضافتی شرق دیار کریمان شهره کشور و جهان است اما چند وقتی است آفت سوسک سرخرطومی حنایی که دامن این نوع درختان خرما را در کنار سایر آفت ها گرفته، زنگ خطر جدی را به صدا درآورده است. از این آفت به عنوان مرگ خاموش یاد می شود زیرا تا درخت خرما را از پا درنیاورد حمله آفت مشخص نمی شود لذا مراقبت و آگاهی بموقع از بروز آفت ، پیشگیری و کنترل آن بسیار حیاتی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان در حاشیه مراسم افتتاح این قرارگاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه نخستین قرارگاه مقابله زیستی پدافند غیرعامل جنوبشرق کشور به دلیل حساسیت استان کرمان به عنوان قطب کشاورزی کشور در کرمان افتتاح شده است گفت: کرمان و جنوب شرق کشور به دلایل گوناگون و متنوع بودن محصولات در معرض طیف وسیعی از تهدیدهای زیستی قرار دارند که در مقاطع مختلف یا درگیر این آسیب ها هستند یا در آستانه درگیری قرار دارند.
رحمان جلالی اظهار داشت: کرمان و جنوب کشور از قطب های مهم کشاورزی به شمار می روند و آلوده شدن این مناطق به آفات کشاورزی موجب بروز مشکلاتی در کشور نیز می شود.
وی با تاکید بر اینکه این قرارگاه به واسطه مدیریت در دیده بانی و مرزبانی در مقابله با مهاجمان زیستی و تعامل همه جانبه در سطح ملی بین وزارتخانه های بهداشت جهاد کشاورزی و پدافند غیرعامل کشور شکل گرفته است تصریح کرد: امروز مصوبات خوبی در نشست مشترک بین دستگاهی در این زمینه داشتیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان گفت: کمیته مشترک در سطح ملی و بین دستگاه ها برای مقابله با مهاجمان زیستی بزودی شکل خواهد گرفت و نخستین رزمایش زیستی مشترک بین دستگاهی نیز با برای مقابله با مهاجمان زیستی با پنج استان جنوبشرق کشور برگزار می شود.
وی از راه اندازی میزهای رصد و پایش تهدیدات زیستی، هشدار سریع، آشکارسازی و تشخیص، تریاژ و تخلیه، میز درمان، بهداشت و پیشگیری، قرنطینه و محدودسازی، رفع آلودگی و حذف منابع آلوده در قرارگاه مقابله با مهاجمان خارجی در روزهای آتی خبر داد و گفت: میز بازتوانی و بازسازی، مدیریت افکار عمومی و اطلاع رسانی ساختار نیز در این قرار راه اندازی خواهند شد.
جلالی تصریح کرد: در حوزه تشخیص آفات نیز قرار است پنج مرکز تحقیقاتی در پنج استان کشور در حوزه تشخیص، مرزبانی و دیده بانی شکل بگیرد.
همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان در نشست ستاد گیاهپزشکی استان کرمان و همایش پدافند غیرعامل در خصوص مهاجمان زیستی با اشاره به ۲ سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در حرم امام رضا(ع) و حرم حضرت امام خمینی (ره) گفت: جنس این ۲ سخنرانی راهبردی و ریل گذاری برای حرکت نظام است.
جلالی با اشاره به سخنرانی سال جاری رهبر معظم انقلاب اسلامی در نوروز ادامه داد: بخش عظیمی از فرمایشات معظم له به سمت مباحث کشاورزی رفت و ریل گذاری و افق جدیدی را پیش رو گشودند.
وی تاکید کرد: یکی از محورهایی که دشمن با جدیت و به شدت روی آن برنامه ریزی کرده بخش کشاورزی است و یکی از محورهای جنگ های نوینی که اکنون با آن مواجه هستیم نیز حوزه زیستی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به آفت هایی چون ملخ های صحرایی، مگس مدیترانه ای و سوسک سرخرطومی و مطرح شدن چگونگی مقابله با این آفت ها در شورای تامین استان کرمان اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در جنگ های ترکیبی راهبرد مواجهه را به خوبی مطرح می کنند و آن اینکه اگر می خواهیم از پس جنگ دشمن بربیاییم راه نجاتش در گرفتن آرایش قرارگاهی است.
وی بیان کرد: بخش عظیمی از حوزه اقتصادی ما در بخش کشاورزی اداره می شود و در جنگ اقتصادی نیز یکی از محورهایی که با آن مواجه هستیم همین مسائل زیستی است و باید مانند نشست های تنظیم بازار و رفع موانع تولید با اهمیت خاص برگزار شوند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به ضرورت آرایش عملیاتی، رعایت الزامات مختلف در قرارگاه عملیاتی و داشتن برنامه های کوتاه، میان و بلند مدت در این عرصه گفت: در برخی موارد باید با استفاده از برنامه کوتاه مدت بسیار سریع و ضربتی وارد برنامه شویم، همانطور که در موضوع پاجوش های آلوده نخل ها نشست هایی برگزار شد و به هیچ وجه اجازه نمی دهیم این پاجوش ها بدون نظارت از استان کرمان خارج شوند.
جلالی گفت: در کنار برنامه های کوتاه و میان مدت در بازه زمانی مشخص یک تا سه ساله، یک برنامه بلند مدت نیز در این بخش برنامه ریزی خواهد شد و قرارگاه باید به این سه برنامه دست پیدا کند.
وی افزود: الزام دیگر، سخت افزاری و پشتیبانی است که اعتبار و عددی برای این بخش پیگیری شده و این مقدار کفاف استان پهناور استان کرمان را نمی دهد لذا باید این مبلغ فراتر و دقیق تر در نظر گرفته شود تا بتوان بر اساس آن کار انجام داد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان تصریح کرد: نکته سوم شناسایی خلاء جدی مهمهی است که ما برای آن بسته مشخص نداشته ایم و آن پیوست رسانه ای است؛ در حالی که ما به این بسته نیاز داریم زیرا یک بخش این کار اطلاع رسانی است و ما باید در طول مسیر کشاورزان را همراه کنیم.
وی در ادامه به حوزه ارتباطات بین دستگاهی نیز اشاره کرد و گفت: باید ارتباط بین دستگاهی داخل و خارج استان پیگیری شود.
جلالی افزود: قرارگاه، میز رصد و پایش نیاز دارد که گزارش آخرین وضعیت و اتفاقات پیش رو را ارائه کند.
وی اظهار داشت: اقتصاد بخش اعظمی از استان کرمان به بخش کشاورزی متصل است لذا می طلبد به این مهم نگاه جدی شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با تاکید بر اینکه از نشست ها و سمینارهای غیرکاربردی گریزان هستیم گفت: نشست ها باید به نتیجه منتج شوند و برنامه عملیاتی از آنها بیرون بیاید.
به گزارش ایرنا مراسم افتتاح قرارگاه عملیاتی مقابله با مهاجمان زیستی جنوب شرق کشور در کرمان با حضور معاون وزیر جهاد و رییس سازمان حفظ نباتات کشور، مسئولان پدافند غیرعامل استان و کشور، سازمان های جهاد برخی استان های جنوب و جنوب شرق کشور و دیگر مسئولان محلی و کشوری برگزار شد.