رشت - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان گفت: بر اساس مصوبه شورای هماهنگی مدیریت بهم پیوسته منابع آب حوضه آبریز سدسفیدرود در سال ۱۳۹۴، هرگونه بارگذاری جدید مصارف آب در حوضه آبریز این سد ممنوع است.

وحید خرمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد اخبار منتشره در خصوص اخذ مجوز ماده ۲۳ انتقال آب از سفیدرود به دشت اردبیل گفت: انتقال آب بین حوضه‌ای در مسیر افزایش تنش‌های آبی این حوضه تلقی می‌شود و برخلاف رویکردهای توصیه شده وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران است.

حوضه آبریز سفیدرود با وسعت حدود ۵۹ هزار کیلومترمربع، مشتمل بر ۹ استان ذینفع شامل؛ آذربایجان شرقی، گیلان، اردبیل، کردستان، زنجان، تهران، قزوین، همدان و البرز است.
وی افزود : از آنجایی که در ۲دهه اخیر میزان جریان سطحی این حوضه آبریز به کمتر از نصف تقلیل یافته است در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بهم پیوسته منابع آب حوضه آبریز سفیدرود که در سال۱۳۹۴ با حضور وزیر نیرو، معاونان وقت وزارتخانه، معاونان سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان محیط زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و استانداران وقت استانهای مربوطه برگزار شد، ضمن بررسی چالش‌های شدید ناشی از عدم تعادل منابع و مصارف آب، هرگونه بارگذاری جدید در این حوضه آبریز ممنوع شده است.
خرمی تصریح کرد : این مصوبه تا امروز دارای اعتبار بوده و تمامی استانهای ذینفع ملزم به رعایت آن هستند.
وی تأکید کرد : تمامی استانهای ذینفع در حوضه سفیدرود باید در راستای جلوگیری از تشدید تنش های اجتماعی، اقدامات لازم را در قالب مدیریت بهره برداری متوازن از منابع و مصارف آب انجام داده و کمبودها را از طریق مدیریت مصرف، افزایش بهره وری، استفاده بهینه از ظرفیت مخازن سدها و آزاد سازی منابع آب فعلی برای تامین کمبود نیاز شرب با جابجایی تخصیص پساب بویژه برای مصارف صنعت جبران کنند.

به گزارش ایرنا، سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان را تامین می‌کند.

این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.