به گزارش ایرنا، پیمان عین القضاتی شامگاه چهارشنبه در نشست صحن علنی شورای اسلامی شهر اراک افزود: از بزرگ ترین ابر چالش ها در کشور و شهر ما، موضوع محیط زیست است چرا که افزایش آلایندگی آب ،هوا و خاک زیست شهروندان را دچار چالش کرده و بدون توجه به حفظ حقوق انسان ها شاهد رشد سرمایه گذاری هستیم که باید تدابیر ویژه ای در راستای رفع این مشکلات اندیشیده شود.
وی تاکید کرد: در کنار چالش هوا، نگران مسئله آب و تنش آبی نیز هستیم چرا که آب با حیات مستقیم مردم مرتبط است که در این راستا کارگروه ویژه آب در شورا طراحی و از هفته گذشته نشست های تخصصی با مسئولان امر برگزار شده است.
رییس شورای اسلامی شهر اراک گفت: در خطوط آبرسانی شهر و تامین و مصرف آن نیز دچار مشکل هستیم چرا که ۲۵ درصد خطوط لوله فرسوده و آب را هدر می دهد.
عین القضاتی با اشاره به بحث پساب فاضلاب نیز گفت: در این راستا مقرر شده ۲۵۰ لیتر بر ثانیه در خصوص فضای سبز شهر اراک اجرایی کنیم و با این اقدام استفاده از چاههای آب در سطح شهر، محدود می شود.
وی تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه به بحث آبهای سطحی و روان آبها تاکید جدی شده چرا که باید از این نعمت خدادادی بهتر برخوردار شویم و این مهم باید مدنظر ویژه قرار گیرد که هدایت منابع آبی، نیازمند کار فرابخشی است و در این راستا تعامل و هم افزایی لازم باید صورت گیرد.
رییس شورای اسلامی شهر اراک افزود: دهها چاه غیرمجاز در ویلاهای غیرمجاز اطراف شهر ساخته شده که از نگاه شورا دور نیست و از دستگاههای قضایی و نظارتی انتظار است این مهم را مدنظر قرار دهند.
عین القضاتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فوت شهروند ۱۱ ساله اراکی در پارک شهدای پارک گمنام اراک گفت: باید شهردار در این خصوص پاسخگو باشد اعضای شورا اظهار نظر رسمی نمی کنند تا از مراجع قضایی پیگیری شود.
وی گفت: در راستای جلوگیری از تکرار حوادث تلخ با توجه به فصل گرما و تعطیلی دانش آموزان باید ایمنی وسایل و سازه های بازی از سوی شهرداری مدنظر ویژه قرار گیرد تا شهروندان در تابستان در فضای مفرح و جذاب و ایمن در پارکها حضور یابند.
رئیس شورای اسلامی شهر اراک افزود: پارکها جولانگاه موتورسواران شده علی رغم پیگیری ها شهرداری زیاد توجه نمی کند ، خرده فروشان مواد مخدر در پارکها جمع شدند معتادان متجاهر می خوابند و در این در حالی است که با رعایت مباحث ایمنی، پارکها کاربری خود را داشته باشند.
عین القضاتی ادامه داد: شاخصها از محل دیگر به پارک شهدای گمنام انتقال و در پارک رها سازی شده و موجب حادثه شده که نیاز به اقدام کارشناسی است و منتظر هستیم مقصران حادثه بر اساس نظر کارشناسی برخورد شوند.
وی با بیان اینکه مدیرانی که توان همراهی ندارند استعفا دهند ، خاطرنشان کرد: دنبال اقدامات پیشگیرانه هستیم چرا که جان شهروندان برای ما اهمیت دارد همچنین رفع نقاط حادثه خیز در پارک ها، معابر و تقاطع ها باید از سوی مدیریت شهری اراک مورد توجه ویژه باشد.
واکنش شهردار اراک به اتفاق تلخ برای یک شهروند
شهردار اراک نیز در این نشست بیان کرد:باید نشست هایی برای بررسی عدم تکرار چنین حوادث و رخدادهایی برگزار و تمهیدات لازم در این راستا اندیشیده شود.
علیرضا کریمی افزود: حادثه در شامگاه ۱۵ خرداد در پارک شهدای گمنام همچنین وقوع حادثه دلخراش دیگر مشابه در سال ۷۱ ، تالم برانگیز بود و باید درس بگیریم.
وی با بیان اینکه در این راستا در اولین فرصت نشستی با اعضای شورای تامین برگزار شد، گفت: برخی افراد از این شرایط بهره گیری و عقده های خود را بر سر مردم و نظام خالی میکنند، هدف مدیریت شهری بود و در فضای مجازی صدای دشمن بلند شده و برخی صداها دنبال سواستفاده هستند.
مدیریت شهری اراک با بیان اینکه امنیت شهر در اولویت است، افزود: بروز این حوادث باید کنترل شود و تحقق این امر از اقدامات اصلی شهرداری است.
کریمی ادامه داد: در مورد جدایی حادثه در صدا و سیمای شبکه آفتاب صحبت و تاکید کردم در این مسیر با برنامه حرکت کنیم تا شاهد حوادث مجدد نباشیم.
وی گفت: در مورد اصل قضیه منتظر نظر کارشناسان فن هستیم، این پرونده به دادسرا ارجاع شده و مرجع رسمی دادستان باید در این خصوص اعلام نظر قطعی کند.
شهردار اراک اظهار کرد: باید به امنیت شهر اهمیت بدهیم و فضاها را به گونه ای متشنج نکنیم که برخی سو استفاده کنند، برنامه اولویت دار مدیریت شهری تامین امنیت مردم و توسعه شهر و جلوگیری از حوادث مجدد است و مسئولیت مدنی این حادثه را می پذیریم.
کریمی افزود : حادثه خبر نمی کند؛ این مسئله نباید محملی باشد تا وحدت شورا و شهرداری تضعیف و مسیر منحرف شود چرا که مسیر شهرداری و شورا خدمت رسانی به مردم است در تقابل قرار نداریم.
وی عنوان کرد: در شهرداری کمیته سه نفره تشکیل تا به جوانب این امر رسیدگی شود و ابتدای بررسی انجامگرفته به نتیجه رسیدیم برخی سهل انگاری کردند که با آنها برخورد کردیم و برای سه نفر احکامی صادر شده است.
مدیریت شهری اراک عنوان کرد: ۱۲۷ پارک بزرگ داریم که حصار و حدود هم در پارک ها نیست، چرایی حادثه قابل توجیه نیست و شهروندان نباید دچار آسیب شوند.
کریمی میزان فضای سبز شهر اراک را یک هزار و ۶۰۰ هکتار عنوان کرد و گفت: موتورسواران با وجود مانع در پارک ها، به آسانی عبور می کنند، آیا شهرداری می تواند اعمال قانون کند؟ معتادان متجاهر در پارک ها حضور دارندباید معضلات این قشر هم رفع شود، امکان وقوع این حوادث وجود دارد و وظیفه داریم در حد وسع و اختیارات قانونی خود در این راستا بر خورد کنیم.
وی گفت : پارسال ۷۰ ست پلی اتیلن برای بچه ها نصب شد؛ همچنین ۶ هزار مترمربع کف پوش در میادین بازی کودکان برای ایمن سازی انجام و میلیاردها تومان برای روشنایی پارک ها هزینه شد.
شهردار اراک اظهار کرد: چند پارک در سطح وسیع در شهر دارای روشنایی شدند و به دنبال این هستیم چند معبر بزرگ در شهر بازگشایی کنیم.
کریمی گفت: مجموعه مدیریت شهری در مسیر خدمت رسانی به شهروندان و کسب رضایت خداوند گام برمی دارند و در راستای توسعه شهر و رفع نیازهای مردم از هیچ کوششی دریغ نمی کنند.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر اراک نیز گفت:پرسنل مجموعه مدیریت شهری با مباحث Hse آشنا نبودند و مدیران ذی ربط باید سرکشی از مجموعه های خود داشته باشند چرا که خیلی از مسائل، ظرفیت ایجاد حادثه مجدد را دارد.
داود قربانی گفت: در برخی پارک ها همچون امیرکبیر و جنت موتورسواران به آسانی تردد می کنند و جولان می دهند اما مردم برای ایجاد آرامش به پارک ها می روند و این اقدام فضا را ناآرام می کند.
وی تاکید کرد: چرا واحد hse , شاخص ها را استاندارد سازی نکرده و چرا به انبار منقل نشده تا شاهد این حادثه نباشیم و در این راستا باید منتظر نظر کارشناسی باشیم.
قربانی عنوانکرد: چنانچه در این خصوص اقدامات لازم صورت نگیرد ممکن است حوادث دیگر نیز رقم بخورد و جان شهروندان به مخاطره بیفتد.
دبیر شورای اسلامی شهر اراک گفت: با توجه به اینکه حادثه تلخ برای تمام اعضای شورا ناراحت کننده بود از این رو صورتجلسه شورا باید به سمع و نظر تمام اعضا می رسید و نه اینکه تنها به امضای ۶ نفر از اعضا می رسید.
کسی را مقصر ندانیم
علی جعفر محصولی افزود: در این حادثه نباید کسی را مقصر بدانیم، باید با تعامل و هم افزایی مجموعه مدیریت شهری و ساماندهی پارک های سطح شهر ، مانع بروز اینگونه حوادث برای شهروندان باشیم.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر اراک نیز بیان کرد: همه داغدار هستیم، فضا را عقلانی کنیم دنبال مباحث چند قطبی نرویم.
سید وحید میرنظامی افزود: نامه داخلی شورا نباید در فضای مجازی منتشر میشد، و موضوع را باید از منظر کارشناسی و بر اساس ماده ۱۱ قانون مسئولیت مدنی مدنظر قرار دهیم.
وی تاکید کرد: در نشست کمیسیون نظارت در خصوص استاندارد سازی وسایل بازی پارکها، نشست های کارشناسی و تخصصی برگزار شده و در راستای جانمایی وسایل بازی و رعایت مباحث ایمنی و استاندارد نیز تاکیدات لازم انجام شده اما نیاز است میزان نظارت و بازرسی ها افزایش یابد.
رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر اراک گفت: چالش شهرداری، در کنار مباحث آب هوا و خاک ، موضوع نیروی انسانی است و باید در شهرداری به جوانان اعتماد کنیم و با اصلاح فرآیندها از ظرفیت نیروهای کارامد و متخصص جوان بهره گیری کنیم چرا که دوره سنت گرایی منسوخ شده است.
میرنظامی خاطرنشان کرد: نتایج کارشناسی این حادثه تلخ باید به مردم اطلاع رسانی شود و با انجام اقدامات کارشناسی میان مجموعه مدیریت شهری از وقوع مجدد این حوادث ممانعت کنیم.
شهرداری به شرکت سهامی تبدیل شده است
سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک نیز اظهار کرد: از جریحه دار شدن احساسات مردم به لحاظ وقوع این حادثه تلخ عذر خواهی میکنم.
عباس خسروانی افزود: اعضای شورای اسلامی شهر اراک مقصرند چرا که نتوانستیم نیروهای انقلابی را در شهرداری جذب کنیم، گویا شهرداری به شرکت سهامی تبدیل شده با انتصاباتی که اتفاق می افتد راه و حضور نیروهای انقلابی را مسدود کردیم.
وی تاکید کرد: ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مباحث ایمنی اختصاص دادیم چه اقدامی انجام شد و در طی ۲ سال اخیر چهار نفر در زیر مجموعه شما کشته شدند. برای جلوگیری از این اقدام چه کردید.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک گفت: مدیریت شهری بیان می کند حادثه خبر نمی کند در حالی که سه ماه مجسمهها را بدون رعایت استانداردها را در پارک رها کردید ، باید از مردم عذر خواهی و مدیران ذیربط را برکنار می کردید.
خسروانی گفت: به دلیل وجود حامیان شهردار در شورا ما نمی توانیم مدیریت شهری را استیضاح کنیم در حالی که مطالبه زیادی در این راستا از سوی مردم شده است.
حادثه غیرعمد بود
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اراک نیز بیان کرد: این حادثه غیر عمد بوده اما اعضای شورا با جدیت پیگیر هستند این روند اصلاح شود و تا شاهد تکرار چنین حوادثی نباشیم.
علی چگینی با بیان اینکه مبحث ایمنی و hse از سوی دستگاه های اجرایی ذیربط باید مدنظر ویژه قرار گیرد، افزود: فضای بوستان ها باید به گونه ای ایمن باشد تا خانواده ها آرامش خاطر داشته باشند.
وی تاکید کرد: در خصوص این حادثه، بعضی افراد با بداخلاقی موضوع را به فضای مجازی کشاندند و دنبال افروختن آتش بودند تا کار به صورت کار شناسی پیش نرود.
عضو شورای اسلامی شهر اراک گفت: برخی افراد به دنبال تسویه حساب شخصی بودند همه در مصیبت پیش آمده شریک هستیم و باید فضا را به گونه ای مدیریت کنیم تا این حوادث تکرار نشود و از انجام اقدامات غیر اخلاقی نیز بپرهیزیم.
رئیس کمیسیون فنی، عمران و ترافیک شورای اسلامی شهر اراک نیز بیان کرد: وقوع حادثه ممکن است اجتناب ناپذیر باشد اما قابل کنترل و پیشگیری است.
" علی اصغر غفاری" ضمن تقدیر از زحمات رییس سازمان پارک ها و فضای سبز در دوره مدیریت کاری گفت: به طور حتم حجم کار و فعالیت در این مجموعه بالاست و شاید توان مسئولان پاسخگوی نیاز شهروندان نباشد.
وی تاکید کرد: باید نسبت به ایمن سازی تیرهای روشنی پارک ها در اسرع وقت اقدام شود چرا که قابل دسترسی برای کودکان است همچنین انتظار است مجموعه مدیریت پارک ها و فضای سبز مسائل ایمنی و hse را مدنظرویژه قرار دهند.
رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر اراک گفت: شهر اراک یکهزار و ۲۰۰ هکتار فضای سبز دارد و امکان اینکه تمام پارک های سطح شهر را تجهیز کنیم وجود ندارد.
حسن قربانی افزود: در دوره ششم شورا در این کمیسیون ۱۶۰ نشست در راستای حفظ سلامت مردم برگزار و مصوباتی داشتیم که در حال پیگیری است.
وی تاکید کرد: مباحث hse , دو سال در دستگاههای اجرایی انجام می شود و این مهم باید مورد توجه ویژه قرار گیرد که پرسنل شهرداری جوان هستند و شمار افراد مسن محدود است که در ماه های آنی بازنشسته می شوند.
وی بیان کرد: ۲۱۲میلیارد تومان اعتبار پارسال برای تجهیز پارکها و فضای سبز اختصاص دادیم و سال جاری نیز ۴۱۲ میلیارد تومان اعتبار در این راستا هدفگذاری شده است.
عضو شورای اسلامی شهر اراک گفت: امید است در اسرع وقت مقصران این حادثه اززسوی مسئولان قضایی معرفی و این موضوع روشن شود از شهردار نیز انتظار است نظارت لازم در خصوص فعالیت و عملکرد چهار هزار کارمند مدیریت شهری انجام شود و تذکرات لازم صورت گیرد و علت ها را قبل از وقوع حادثه همچون مدیریت بحران کنترل کنیم.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی شامگاه دوشنبه ۱۵ خرداد از کشته شدن یک نوجوان ۱۱ ساله در اثر سقوط مجسمه در بوستان شهدای گمنام اراک خبر داد.
بهروز ایران نژاد افزود: این حادثه ساعت حدود ۲۳ دیشب اتفاق افتاد و سقوط مجسمه موجب ایجاد صدمات جدی به نوجوان ۱۱ ساله شد که بلافاصله، مصدوم به نزدیکترین پایگاه اورژانس ۱۱۵ اعزام شد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: متاسفانه مصدوم نوجوان این حادثه علیرغم انجام عملیات احیاء قلبی و ریوی توسط کارشناسان فوریتهای پزشکی و انتقال به نزدیکترین مرکز درمانی به محل حادثه، به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد.