به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس" زاخارووا افزود: ما به همه کشورها و سازمانهایی که مایل به کمک به حل و فصل جنگ و دستیابی به صلح هستند، توصیه میکنیم که با رژیم کی یف و حامیان غربی آن ارتباط برقرار کنند زیرا آنها در آوریل ۲۰۲۲ روند مذاکرات را قطع کردند و همچنان به دنبال ادامه جنگ هستند.
وی ادامه داد: ممنوعیت مذاکره با روسیه در سطوح بالای اوکراین یکی از عوامل ادامه درگیریها است. همچنین ادامه تامین تسلیحات و فعالیتهای تروریستی اوکراین و موارد دیگر موجب ادامه جنگ میشود.
زاخارووا تاکید کرد که روسیه به پیشنهادهای پرابوو سوبیانتو وزیر دفاع اندونزی برای حل بحران اوکراین توجه کرده زیرا معتقد است این پیشنهادها با توافقات مینسک همخوانی دارد.
در سوم ژوئن، وزیر دفاع اندونزی، در جریان سخنرانی خود در اجلاس شانگری لا در سنگاپور طرحی را برای حل و فصل صلح درگیری در اوکراین پیشنهاد کرد که شامل آتش بس، ایجاد منطقه غیرنظامی و استقرار نیروهای حافظ صلح سازمان ملل میشد.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال گذشته، پوتین عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.