رضا اخلاصمند روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر آب مصرفی بخشهای مختلف از طریق آبهای زیرزمینی تامین می شود و بیلان (ترازنامه) همه ۱۳ دشت استان همدان منفی است که ما وظیفه داریم در حفظ و نگهداری این منابع تلاش کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای برنامهها و سیاستهای سازگاری با کم آبی بتوانیم جلوی افت بیشتر سطح آبهای زیر زمینی را بگیریم.
اخلاصمند تصریح کرد: حدود ۹۰ درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی، ۲.۷ درصد در بخش صنعت و خدمات و مابقی در بخش آشامیدنی استفاده میشود و اگر ۱۰ درصد از مصرف کشاورزی کم کنیم بیشتر مشکلات کم آبی برطرف میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان تاکید کرد: فاز نخست پروژه آبرسانی بلند مدت به همدان با تلاش مدیران استان بهره برداری شده است و امیدواریم ادامه مسیر آبرسانی به همدان را به سرانجام برسانیم تا آب آشامیدنی سالم و پایدار برای مردم شهر تامین شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به اینکه برای بهرهوری نیروی انسانی و منابع آبی باید تلاش کنیم، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت قانون بودجه امسال، باید برنامهها در مدت سه ماه ارائه تا اعتبارات مورد نیاز آن به موقع تامین شود.
وی تاکید کرد: پیگیری و اجرای طرح های نیمه تمام به خصوص پروژه آبرسانی از تالوار به همدان در اولویت کاری قرار دارد.
به گزارش ایرنا، طرح آبرسانی به شهر همدان یکی از اقدامات موثر و پایدار برای رفع مشکل کم آبی است که این پروژه در ۱۸ سال گذشته بلاتکلیف بوده و پیشرفت بسیار کمی داشته است، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم این پروژه با پیگیری های جدی استاندار همدان و حمایت های دولت پیشرفت قابل توجهی داشته است چراکه اقدامی راهگشا و پایدار برای رفع مشکل کم آبی همدان است.
طرح آبرسانی به همدان با خط انتقال به طول ۱۴۰ کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که با اجرای این طرح تامین آب بلند مدت شهر همدان و شهرها و روستاهای مسیر در دستور کار قرار دارد.
میانگین بارشهای استان همدان در سال جاری آبی حدود ۲۲ درصد نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.