بهزاد شهبازی روز شنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: این تعداد کودک از طریق کمیته فرزندخواندگی و پس از طی مراحل قانونی این سازمان و با حکم قضایی به خانوادههای متقاضی فرزندخوانده سپرده شده اند.
وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی به دنبال آن است که هرچه سریعتر کودکان بی سرپرست را وارد کانون خانواده ها کند افزود: روند فرزندخواندگی در سالهای اخیر از سوی خانوادهها با استقبال مواجه شده است به طوری که شمار زیادی متقاضی فرزندخوانده از بهزیستی هستند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، داشتن سلامت زوجین و افرادی که در نوبت فرزندخواندگی هستند را از شروط اصلی برای فرزند خواندگی دانست و گفت: متقاضیان فرزندخواندگی باید دارای شرایط مختلفی باشند که یکی از این موضوعات بحث سلامت افراد ، زوج هایی که درمان ناباروری انجام داده و به نتیجه نرسیده اند، بانوان مجرد و خانواده های که دارای فرزند بوده و متقاضی فرزند دیگری هستند در اولویت قرار دارند.
شهبازی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۹ تاکنون درخواستهای زوجین برای فرزندپذیری به صورت سامانهای بررسی و اعلام نتیجه میشود، افزود: در حال حاضر ۴۶۲ خانواده با تشکیل پرونده در سامانه فرزند خواندگی در انتظار و نوبت فرزندپذیری هستند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در خصوص نحوه ثبتنام برای فرزندخواندگی گفت: ثبتنام برای سرپرستی از یک یا چند کودک یا نوجوان بیسرپرست یا بدسرپرست به صورت حضوری و یا اینترنتی انجام میشود به این صورت که متقاضیان مدارک مورد نیاز شامل کپی شناسنامه و کارت ملی، سندازدواج، سند ملک یا املاک، مدارک ناباروری یا نامه متخصص زنان و گواهی اشتغال و تحصیل را در سامانه adoption.behzisti.net بارگذاری کنند.
۷ مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست در استان کرمانشاه وجود دارد
شهبازی گفت: هفت مرکز در این استان ۹۰ کودک و نوجوان بی سرپرست و بد سرپرست را که رهاشده و یا والدین خود را از دست می هند و یا والدین آنها جزو افراد آسیب هستند نگهداری می کند که این مراکز همگی به صورت محرمانه بوده و فاقد هرگونه تابلو و با مشارکت بهزیستی و کمک های خیرین اداره می شوند.
وی افزود: این کودکان از شیرخوارگی تا سن سه سالگی و از سه تا ۶ سالگی در مراکزی نگهداری می شوند و سپس از سن ۶ تا ۱۲ سالگی و از ۱۲ تا ۱۸ سالگی نیز در مراکز دخترانه و پسرانه و به صورت مجزار از آنان نگهداری می شود تا پس از این سن بتدریج وارد جامعه شوند.
شهبازی تاکید کرد: از سن ۱۵ سالگی به بعد به این کودکان آموزش های لازم برای ورود به دنیای جدید داده می شود و در کنار آن نیز آموزش های حرفه آموزی را آنها فرا می گیرند.
ارایه خدمات به بیش از ۶ هزار زن سرپرست خانوار
مدیرکل بهزیستی استان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود دفتری با عنوان دفتر توانمندسازی زنان در بهزیستی نیز اظهار کرد: این دفتر برروی توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و زنانی که در معرض آسیب هستند فعالیت کرده و خدمات مختلفی از جمله در حوزه آموزش و توانمندسازی، پرداخت مستمری و تسهیلات اشتغال به آنها ارایه می کند.
وی یادآور شد: هم اینک بهزیستی در استان به ۶ هزار و ۱۶۴ زن سرپرست خانوار خدمات ارایه می دهد.
شهبازی افزود: علاوه بر این، دفتر دیگری تحت عنوان دفتر زنان آسیب نیز در بهزیستی وجود دارد که عمدتا با زنان آسیب دیده ای سروکار دارد که دوست دارند وارد اجتماع شده و به زندگی عادی خود بازگردند.
وی تاکید کرد: این دفتر به این گونه زنان نیز خدمات مختلف مشاوره ای، حرفه آموزی، تسهیلات اشتغال و ودیعه مسکن ارایه می دهد.
به گزارش ایرنا، هم اکنون ۷۰ هزار خانوار با ۱۹۰ هزار نفر جمعیت در استان کرمانشاه به نوعی از سازمان بهزیستی خدمات دریافت می کنند.