به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا رستمی روز پنجشنبه در همایش روز جهانی ایمنی غذا اظهار داشت: در جهان بسیاری از درآمد کشورها بابت مقابله با بیماری ناشی از غذاهای ناسالم هزینه می شود.
وی ادامه داد: اگر ۱۰ درصد مشکلات ناشی از غذاهای ناسالم با سیاست گذاری ها، برنامه ها و اجرای طرح ها کاهش یاید می توان بخش زیادی از انسان ها را نجات داد.
رستمی اظهار داشت: غذا یکی از نیازهای ضروری بشر بعد از هوا و آب است بنابراین سیاست های نظارتی مختلفی توسط دولت ها برای تولید غذای سالم تدوین شده که بخشی از زنجیره تولید تا مصرف غذای سالم را معاونت غذا و دارو کنترل می کنند.
وی بیان کرد: ۱۶۶ واحد تولیدی غذایی، آشامیدنی و بسته بندی، ۱۲۹ شناسه نظارت کارگاهی و خانگی، ۴۱ واحد تولیدی بهداشتی، ۳۱ سردخانه و انبار نگهداری مواد غذایی و بهداشتی و ۶۷۹ مرکز نگهداری و عرضه و فروش فرآورده های آرایشی و بهداشتی، غذایی و آشامیدنی در استان همدان فعال است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: یک سال گذشته ۵۴۵ مورد بازدید از واحدهای تولیدی، غذایی، آشامیدنی و بسته بندی، ۴۸۳ مورد از شناسه نظارت کارگاهی و خانگی، ۵۰ مورد واحد تولیدی بهداشتی، ۲۸ سردخانه و انبار نگهداری مواد غذایی و بهداشتی و یک هزار و ۳۴۶ مورد مرکز نگهداری و عرضه و فروش فرآورده های آرایشی و بهداشتی، غذایی و آشامیدنی صورت گرفته است.
رستمی اضافه کرد: تعداد بازدیدهای صورت گرفته با حدود یک هزار مورد افزایش در سال گذشته به ۲ هزار و ۴۵۲ بازدید رسید و از یک هزار و ۷۲۲ مورد نمونه برداری ۲۸۵ مورد منطبق با استاندارد نبودند.
وی با بیان اینکه یک هزار و ۱۵۵ پروانه بهداشتی سال گذشته برای مواد غذایی صادر شد افزود: همچنین در حوزه آرایشی ۱۶ پروانه بهداشتی ساخت، ۳۰ پروانه ساخت تمدید شده و ۳۳ مورد برای استفاده از ظرفیت خالی صادر شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بیان کرد: امسال به نام "معیارها و استانداردهای غذایی باعث نجات جان انسان ها می شود" نامگذاری شده که با تعامل بخش تولید غذا، این شعار معنا می یابد.
رستمی افزود: بشر امروزه با فعالیت سنتی نمی تواند جوابگوی نیاز خود باشد بنابراین هر روز صنعت غذا با تغییر رویه سعی می کند پاسخگوی نیاز مردمی باشد و بخشی از حلقه زنجیره تولید را واحدهای صنعتی تشکیل می دهند که باید ایمنی برای غذاهای تولید شده را در این بخش ها تامین کرد.