به گزارش ایرنا، سیدمحمد دهنوی روز پنجشنبه در نشست شورای مهارت استان، اظهار کرد: این استان برای توسعه با برنامه، نیاز مبرم به سند جامع اتئلاف مهارتی دارد تا نیروی انسانی مهار و موردنیاز خود را در بخشهای صنعت، گردشگری،کشاورزی و خدمات تامین کند.
دهنوی گفت: مدیران دستگاههای اجرایی و مراکز دانشگاهی استان برای شتاب در تهیه این سند و عملیاتی شدن آن پابه کار شده و توسعه آموزشهای مهارتی را براساس نیاز استان برای اجرا، تهیه کنند.
وی فرصت داد تا تهیه سند جامع ائتلاف مهارتی برای گلستان ظرف یک ماه آینده تکمیل و آماده برای اجرا شود.
لزوم توجه به تربیت نیروی انسانی در حوزه بازاریابی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان گفت: در سند جامع «ائتلاف مهارتی» استان باید به موضوع تربیت نیروی انسانی در حوزه بازاریابی (مهارت دوره تجارت) در بخشهای مختلف از جمله تولیدات کشاورزی که دغدغه اصلی مسوولان کشاورزی به شمار میرود، توجه ویژه شده و راهکار عملیاتی ارائه شود.
وی افزود: سرمایهگذاری در حوزه بازاریابی یکی از نیازهای مهم استان گلستان با توجه به قرار گرفتن در مسیر توسعه تجارت با کشورهای آسیای میانه به شمار میرود و ضرورت ورود دستگاههای مرتبط در این مساله را برای سرمایهگذاری دوچندان میکند.
دهنوی گردشگری، خدمات و صنعت را از ظرفیتهای مهم دیگر برای توسعه گلستان در چشمانداز آینده برشمرد و گفت: باید راهکارهای عملیاتی خوب توسط دستگاههای مرتبط در سند جامع ائتلاف مهارتی دیده شود.
وی همچنین با تاکید بر حمایت از برگزاری دورههای آموزش مهارتی برای روستائیان استان، افزود: این معاونت آمادگی دارد که در این حوزه سرمایهگذاری لازم را انجام دهد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان هم به مشارکت این استان در اجرای طرح ملی محرومیتزدایی روستایی با عنوان «۴۰۴۰» اشاره کرد و گفت: سهم استان گلستان در اجرای طرح مزبور ۱۰۳ روستا تعیین شده است.
سیدکمال محبحسینی افزود: این اداره کل آمادگی دارد که بخشی از محرومیتزدایی در اجرای این طرح را به حوزه مهارت آموزی روستائیان استان اختصاص دهد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان هم با ارائه گزارشی از تهیه سند ائتلاف مهارتی استان، گفت: برای تهیه این سند ۲۰ نشست تخصصی با مشارکت کارشناسان و مسوولان دستگاههای مرتبط در استان صورت گرفته است.
حمزه کرایلو افزود: برای اینکه سند جامع ائتلاف مهارتی تهیه و اجرایی شود، لازم است که مدیران دستگاههای مرتبط پُررنگتر از گذشته وارد عمل شده و این سند را تکمیل تا هرچه زودتر مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
به گفته وی سند اولیه «ائتلاف مهارتی» استان گلستان در ۴۲ صفحه تهیه شده است.
وی بیان کرد: در تدوین سند مهارتی استان علاوه بر همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دانشگاه فنی و حرفهای، از مشاور تدوین برنامه راهبردی استانداری گلستان نیز استفاده شده است.
کرایلو میزبانی مسابقه ملی عکس مهارت با رویکرد برداشت «زعفران» در «وامنان» از توابع شهرستان آزادشهر با هدف ترویج الگوی توسعه روستا، پیگیری برگزاری مسابقات مهارتآموزی مرزنشینان با دعوت از کشورهای همسایه، تجهیز کارگاههای آموزشی فنی و حرفهای شهرستانی بر مبنای فناوری نوین با تخصیص ۵۰ میلیارد ریال اعتبار و آموزش نیروی انسانی ماهر و آمادگی برای شرکت در بیست و یکمین مسابقات ملی مهارت را جمله برنامههای مهم این اداره کل در سال جاری برشمرد.
استان گلستان واقع در شمال کشور، دارای یک میلیون و ۸۶۹ هزارنفر جمعیت بوده که ۴۶.۶ درصد آن در هزار و ۷۵ روستا و آبادی سکونت دارند.
اقتصاد اصلی ساکنان گلستان بر پایه کشاورزی استوار است و علاوه بر این، موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی با آسیای میانه، وجود جاذبههای بکر گردشگری در حوزههای مختلف از جمله ساحلی، جنگلی و تاریخی، صنعت ( شهرکها و نواحی صنعتی) و خدمات، ظرفیتهای بکر در این خطه بوده که نیازمند سرمایهگذاری برای ایجاد ارزش افزوده اقتصادی است.