به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری، مصطفی بیگدلی در آیین قرق شکنی مرتع در بابل ضمن تشریح کارکرد و نقش مرتع در خصوص شیوه نامه مربوط در این بخش و همچنین کمرنگ دیده شدن جایگاه مرتع در برنامه هفتم دولت و لزوم توجه بیشتر به بخش مرتع، از نمایندگان مجلس حاضر در این مراسم خواستار توجه بیشتر به مراتع و تخصیص اعتبار لازم و کافی در این خصوص شد.
وی خاطر نشان کرد : اجرای طرح مدیریت چرا و قرق شکنی مرتع یکی از موثرترین برنامه های اصلاح و احیا مراتع می باشد که با مشارکت بیشتر بهره برداران در اجرای آن باعث موفقیت بیشتر طرح نیز خواهد شد.
همچنین رییس سازمان امور عشایر کشور در این مراسم با اشاره به نقش عشایر در امنیت غذایی، جایگاه آن را در اقتصاد مقاومتی و تحقق شعار سال بی نظیر عنوان کرد.
عباس پایی زاده افزود: عشایر در حفظ مرز و بوم ایران نقش ویژه ای داشته اند و در دفاع مقدس نیز وفادار خود را با تقدیم بیش از یازده هزار شهید عشایری اثبات کرده اند.
وی گفت: با کمک و حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی چهار طرح اقتصادی تأمین اعتبار شده که شامل طرح زنجیره تامین گوشت قرمز، گردشگری، صنایع دستی و گیاهان دارویی است که در جهت تنوع بخشی به اقتصاد عشایر ایجاد شده است و از راهبردهای اصلی سازمان عشایر است که استان مازندران جایگاه و پتانسیل ویژه ای در این چهار طرح دارد.
علی تیموری معاون پارلمانی وزارت جهاد کشاورزی نیز دراین مراسم با اشاره به اهمیت و مزایای قرق در حفاظت از مراتع و تنوع زیستی افزود: زمانی که منافع مردم در حفاظت گره بخورد، حراست از منابع طبیعی به ثمر می نشیند که یکی از مصادیق آن مراسم قرق شکنی است.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری با اشاره به بحران آب، یکی از مهمترین مشکلات مراتع استان مازندران را دام مازاد نام برد.
اسماعیل مختارپورافزود: یکی دیگر از مشکلاتی که منطقه با آن مواجه است تلفیق دام سبک و سنگین است که در ورود دام به مراتع مشکل ایجاد کرده است.
وی یادآور شد: استان مازندران از ویژگی های گردشگری متمایزی برخوردار است که همین مسأله باعث حضور خوش نشین ها در منطقه و تخریب بیشتر میراث طبیعی منطقه شده است.
همچنین معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی دقیق و علمی و توجه به دانش بومی باید در حفظ منابع طبیعی کوشید.
به گزارش ایرنا، قرق شکنی از سنت های دیرینه عشایر و دامداران استان مازندران می باشد که ریشه در فرهنگ غنی و اصیل آنها در حفظ میراث و منابع طبیعی است.
در مراسم قرق شکنی شهرستان بابل که در منطقه هلاجیمه شیخ موسی بابل برگزار شد، رئیس سازمان عشایر، نمایندگان شهرستان های بابل و ساری در مجلس شورای اسلامی، معاون پارلمانی وزارت جهاد کشاورزی، رییس انجمن صنفی مرتعداران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، معاون فنی و آبخیزداری، رییس اداره مرتع اداره کل، فرمانده یگان حفاظت اداره کل، فرماندار بابل، مدیر امور عشایر استان مازندران و سایر مدیران استانی و مسئولین شهرستانی حضور داشتند.