برخی فعالان بخش خصوصی صنعت پتروشیمی ایران پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه توانایی صنعت پتروشیمی ایران متکی به دانش و تخصص داخلی در شرایط تحریم ها است، این ظرفیت را بستری مناسب برای تقویت همکاری ها با صنعت پتروشیمی روسیه در شرایط تحریم های بین المللی علیه این کشور دانستند.
کاتالیست های تولید ایران در راه روسیه
محمدرضا قربانی از بخش فروش پتروشیمی شازند در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در نمایشگاه روس پلاست، افتخار معرفی صنعت پتروشیمی را برای صنعت پلاستیک روسیه داریم.
وی گفت: پتروشیمی شازند یکی از متنوع ترین سبدهای محصول را در میان پتروشیمی های ایران را در اختیار دارد که با هدف توسعه بازارها در روسیه و دیگر کشورهای همجوار در نمایشگاه روس پلاست حضور یافته است.
قربانی با اشاره به سخن مقام های روس مبنی براینکه این کشور قبل از تحریم ها، واردکننده کاتالیست ها بوده است، گفت: در شرایط کنونی، فرصت مناسبی برای شرکت های ایرانی در راستای تأمین نیاز روسیه به کاتالیست ها وجود دارد.
این فعال صنعت پتروشیمی گفت: در این زمینه، مذاکراتی نیز با شرکت های روس برای صادرات چندین نوع کاتالیست تولید ایران به این کشور در حال انجام است.
قربانی با اشاره به حضور شرکت های روس در نمایشگاه بین المللی نفت و انرژی در تهران گفت: افزایش حضور مراجعه کنندگان و غرفه داران روس در نمایشگاه امسال، نشانه ای از تمایل روسیه برای تقویت همکاری ها با ایران در عرصه صنعت نفت و پتروشیمی است.
وی گفت: پیش از این، وزیر تجارت روسیه از مجتمع پتروشیمی شازند بازدید کرد و علاوه بر آن با مقامات روسی در غرفه پتروشیمی شازند در نمایشگاه بین المللی تهران، مذاکرات خوبی داشتیم و روس ها پس از اطلاع از توانمندی های این مجموعه، اظهار تمایل کردند که با ما همکاری ها را ادامه دهند.
این فعال صنعت پتروشیمی اظهار داشت: هم اینک چشم انداز روشنی برای گسترش همکاری ها و ارائه توانمندی داخلی ایران در صنعت پتروشیمی به کشور روسیه وجود دارد که در این میان، شرکت های دانش بنیان داخلی نیز نقش مهمی ایفا می کنند.
لزوم پشتیبانی برای تحویل محصول در خاک روسیه
سید محمد ثنایی از دیگر فعالان صنعت پتروشیمی حاضر در نمایشگاه روس پلاست است که به نمایندگی از شرکت های اهدا پلیمر و پتروپک در این نمایشگاه حضور یافته است.
وی با اشاره به تولیدات این شرکت در صنعت پتروشیمی گفت: ۲۰ سال قبل، تولید کیسه های پتروشیمی را شروع کردیم، مدتی هم به پتروشیمی روسیه صادرات داشتیم ولی به خاطر مشکلاتی که بعد از تحریم های ایران به وجود آمد صادرات ما متوقف شد اما اخیرا در ماه های گذشته، دوباره صادرات به روسیه را آغاز کرده ایم.
ثنایی با بیان اینکه شرکت های متبوعش هم اینک در حال صادرات محصول به کشورهای روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان است، گفت: در فرصتی که در پی توسعه مناسبات ایران و روسیه فراهم شده است، به دنبال تقویت همکاری ها با کشور روسیه هستیم و در این راستا انتظار داریم که مجموعه دولت، در زمینه حمل و نقل و مبادلات بانکی ما را یاری کند.
وی اظهار داشت: پیش از این، محصولات خود به مشتریان روس را در مرز تحویل می دادیم اما اکنون بیشتر متقاضیان محصولات، از ما می خواهند که محصولات را در خاک روسیه به آنها تحویل دهیم و از این رو، نیازمند پشتیبانی و حمایت هستیم و همچنین اگر مبادلات بانکی برای ما راحت تر شود، گامی در مسیر توسعه همکاری ها خواهد بود.
دانش بنیان ها در اندیشه تقویت حضور در بازار روسیه
محرابیان مدیر فروش شرکت دانش بنیان پادنا پلیمر نیز با اشاره به تولیدات این شرکت در صنعت پتروشیمی با پایه پلیمری گفت: هم اینک در حال عرضه یکی از محصولات خود با کارکرد پوشش پلی اتیلنی لوله های انتقال آب، نفت و گاز به کشور روسیه هستیم.
وی گفت: به دنبال تحریم های روسیه و دشوار شدن واردات این محصولات از کشورهای اروپایی به روسیه، ظرفیت همکاری ما با طرف روس چند برابر شده است.
وی اظهار داشت: در نمایشگاه روس پلاست، محصولات دیگر خود از جمله محصولی با کارکرد ماندگاری بیشتر محصولات لبنی از طریق جلوگیری از ورود اکسیژن به آنها را عرضه کرده ایم.
تولید با دانش ایرانی در یک کارخانه روسیه
تولید یک فرآورده صنعت پتروشیمی مورد نیاز صنعت کشور روسیه با دانش متخصصان ایرانی به ثمر نشست و این محصول از آزمایش سربلند بیرون آمد.
مدیر بازرگانی شرکت پتروشیمی آریا ساسول در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه روس پلاست در مسکو در این باره افزود: با توجه به شرایط تحریم های علیه روسیه، این شرکت همکاری مشترکی را برای تولید نیازمندی های این کشور انجام داد که به مرحله آزمایش برای آغاز تولید تجاری رسید.
روح الله پورکاویان افزود: ایران با اتکا به تجربه تحریم بیش از چهار دهه در صنعت پتروشیمی و تأمین نیازهای این صنعت با اتکا به ظرفیت داخلی به توانمندی قابل توجهی رسیده است که در تعامل با شرکت های روسی به دنبال ارزآوری و صادرات محصول در قالب تأمین نیازهای این کشور هستیم.
وی گفت: متقابلا شرکت های روس هم از توانمندی هایی برخوردار هستند که همکاری مشترک با آنها می تواند به تولید محصول با هزینه پایین تر برای صنعت پتروشیمی ایران منجر شود.
این فعال صنعت پتروشیمی با اشاره به نقش آفرینی شرکت های دانش بنیان در تأمین نیازهای این صنعت در ایران و جایگزینی آنها با برخی شرکت های خارجی گفت: در نمایشگاه روس پلاست، به دنبال حمایت از دانش بنیان ها در قالب معرفی آنها به شرکت های معتبر بین المللی هستیم.
پورکاویان با ابراز خرسندی از این که با توسعه مناسبات ایران و روسیه، در بحث مالی گشایش خوبی انجام شده و مبادلات تجاری در حال انجام است، گفت: انتظار است گام های دیگری در راستای تسهیل شرایط حمل و نقل بین دو کشور برداشته شود و ارگان های متولی در وزارت صنعت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی، اطلاعات جامع تری از نیازهای کشور روسیه در اختیار صنایع ایرانی قرار دهند تا بسترساز تقویت مراودات تجاری دو کشور شود.
نمایشگاه بین المللی روس پلاست در مسکو که روز سه شنبه با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد، عصر امروز پنجشنبه به کار خود پایان می دهد.
در این نمایشگاه که به مدت سه روز در کورکوس اکسپو مسکو برپا است، شماری از شرکت های ایرانی فعال در صنعت پتروشیمی در پاویون جمهوری اسلامی ایران به معرفی ظرفیت های خود پرداخته اند.
ایران در این نمایشگاه با برپایی یک پاویون اختصاصی شامل پنج شرکت بزرگ پتروشیمی شامل آریاساسول، امیرکبیر، تبریز، مارون و شازند و همچنین سه شرکت دیگر در حوزه پایین دستی حضور دارد.