به گزارش ایرنا، رییس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر دزفول روز پنجشنبه در سومین نشست انتقال تجربه کارآفرینان موفق در سالن همایشهای مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول گفت: هدف از برگزاری این نشستها ایجاد انگیزه و آشنایی جوانان با کارآفرینان و راههای موفقیت در این مسیر است.
علیرضا زمانی راد افزود: برگزاری این نشستها به همت کمیته جوانان شورای اسلامی شهر دزفول و بر اساس نیاز جوانان شهرستان به منظور افزایش تولید و اشتغال بوده و تاکنون بازخوردهای خوبی نیز در میان کارآفرینان، مسوولان و جوانان داشته است.
وی ادامه داد: کارآفرینی همراه با خلاقیت و نوآوری است و در برگزاری این نشستها نیز تلاش میشود تا از کار کلیشهائ اجتناب و این نشستها به کارگاههایی برای اشتغال زایی و رفع موانع تولید و کارآفرینی تبدیل شوند.
رییس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر دزفول گفت: شهرستان دزفول دارای جوانان مبتکر، ظرفیتهای کم نظیر و استعدادهای درخشان است که باید بستر لازم برای بهره گیری از این ظرفیتها به منظور افزایش تولید و کاهش بیکاری فراهم شود.
زمانی راد افزود: تحولات اقتصادی مشهودی در کشور در حال تحقق است که نوید دهنده بهبود تبادلات اقتصادی کشور با کشورهای همسایه است به همین دلیل گره گشایی از موانع صادرات با حضور متولیان و دستگاههای مرتبط در اولویت نشستهای آتی است.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان فعال در شهرستان دزفول با موانعی در تولید و صادرات دست به گریبان هستند که در نشستهای آینده تلاش میشود تا گره گشایی از این موانع در اولویت قرار گیرد.
برخی مسوولان دلسوزانه کارشکنی میکردند
غلامعلی اسلامی زاده مدیرعامل شرکت کشاورزی جلگه دز و کارآفرین نمونه ملی نیز در این نشست گفت: مهمترین سرمایه جوانان نه توان مالی بلکه توکل به خدا، اراده قوی و پیگیری فراوان است.
وی ادامه داد: سال ۱۳۷۸ زمانی که خواستیم وارد سرمایه گذاری در زمینه تولید قارچ در دزفول شویم با هر کس مشورت میکردیم به ما میگفتند که منطقه گرم و خشک دزفول مساعد تولید قارچ نیست و ورشکستگی نتیجه قطعی این سرمایه گذاری است به همین دلیل برخی مسوولان وزارت کشاورزی دلسوزانه کارشکنی میکردند.
مدیرعامل شرکت کشاورزی جلگه دز بیان کرد: امروز به نقطهای رسیدهایم که با عبور از همه سختیها، واحد پرورش قارچ دزفول با فناوری روز دنیا به یکی از واحدهای شناخته شده تولید قارچ در دنیا تبدیل شده است.
چیزی که کارشناسان وزارت کشاورزی ناممکن میدانستند را ممکن کردیم
این کارآفرین نمونه ملی با توصیه به جوانان مبنی بر نترسیدن از سختی کار گفت: تمام ابزارهای فناوری روز خریداری شده از اروپا، توسط شرکت ما بومیسازی شده و خط تولید کمپوست این شرکت به عنوان مدرنترین واحد تولید کمپوست در دنیا است.
وی ادامه داد: ظرفیت تولید سالانه قارچ شرکت جلگه دز از ۲۰۰ تن به چهار هزار و ۶۰۰ تن افزایش یافته است و این روند توسعه ادامه دارد.
اسلامی زاده اظهارکرد: قارچ یک موجود زنده است و هر کجا که شرایط زیست آن فراهم شود امکان تولید و حیات دارد به همین دلیل با فراهم کردن شرایط پرورش قارچ در دزفول، چیزی را که کارشناسان وزارت کشاورزی آن را غیرممکن میدانستند ممکن کردیم.
غفلت از توسعه واحدهای تولیدی نقطه سقوط آن واحد است
این کارآفرین نمونه ملی با بیان اینکه ثابت کردیم که ایرانی توان کارهای نشد را دارد، گفت: امروز به نقطهای رسیدهایم که میزان بهره وری تولید قارچ در واحد سطح شرکت قارچ دزفول با واحدهای به روز هلند مطابقت دارد.
وی ادامه داد: حفظ آرامش در مواقع بحرانی، پذیرفتن واقعیتهای بازار، رصد دقیق تحولات بازار و تلاش خستگی ناپذیر نیازهای کسب موفقیت در کارآفرینی است.
اسلامی زاده با بیان اینکه بازار قارچ همچنان کشش ورود تولیدکنندگان جدید را دارد، بیان کرد: شرکت تولید قارچ جلگه دز این آمادگی را دارد تا تمام دانش فنی خود را در اختیار جوانان علاقهمند برای ورود به تولید قارچ دارد.
مدیرعامل شرکت کشاورزی جلگه دز گفت: غفلت از توسعه واحدهای تولیدی نقطه سقوط آن واحد تولیدی است به همین دلیل واحدهای تولیدی همواره باید توسعه خود را به عنوان اولویت هدف گذاری کنند.
برای کارآفرین تولید بر درآمدزایی اولویت دارد
این کارآفرین نمونه ملی افزود: محقق شدن اهداف ترسیم شده لذتبخشترین لحظه برای کارآفرین است به همین دلیل هدف کارآفرین باید نه کسب سود بلکه تولید باشد.
اسلامی زاده با بیان اینکه کارآفرینی در شرایط اقتصادی کنونی جز عشق و ایثار چیزی نیست، گفت: جوانان از ورود به کارآفرینی هراس نداشته باشند و بدانند با تلاش و اعتماد به توانایی خود توان انجام کارهای بزرگ را دارند.
وی با بیان اینکه زنجیره تولید قارچ در این شرکت تکمیل شده است، افزود: واحد بذر قارچ با ظرفیت یک هزار تن، واحد تولید کمپوست با ظرفیت ۵۰ هزار تن، واحد پرورش قارچ با بیش از ۶۰ سالن، صنایع تبدیلی و همچنین تبدیل پسماند کمپوست به عنوان کود کشاورزی از جمله اجزای واحد تولید شرکت جلگه دز است.
تولید کوچکترین واحد اقتصادی پرورش قارچ، ۴۰۰ تن در سال است
مدیرعامل شرکت کشاورزی جلگه دز گفت: کوچکترین واحد تولید اقتصادی قارچ ایجاد ۱۲ سالن برای تولید سالانه ۴۰۰ تن قارچ در سال است که تمام مواد اولیه این رشته تولیدی در دزفول وجود دارد.
وی افزود: تولید قارچ به صورت خرد در قالب وامهای خوداشتغالی از جمله اشتباهاتی بود که به دلیل مشاوره اشتباه در کشور آغاز شد و به دلیل تولید غیر اقتصادی قارچ این واحدها در نهایت تعطیل شد.
اسلامی زاده با اشاره به ایجاد اشتغال برای ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم در این هلدینگ گفت: واحد پرورش قارچ ۲۳۰ نفر، دربخش باغات ۵۰ نفر و در پرورش ماهی ۷۰ نفر ذیل این هلدینگ مشغول فعالیت هستند.
موانع صادراتی به قدری دست و پا گیر است که از صادرات منصرف شدهایم
مدیرعامل شرکت کشاورزی جلگه دز تحریم را مشکل عمده پیش پای صادرات محصولات کشاورزی دانست و ادامه داد: اگر مشکل صادرات محصولهای کشاورزی رفع شود با ظرفیتهای بزرگ کشاورزی موجود در کشور توان تحقق رونق تولید، ایجاد اشتغال برای جوانان و همچنین کسب ثروت برای ایران وجود دارد.
وی افزود: موانع صادرات در کشور به قدری دست و پا گیر است که با وجود توان بالای صادرات به کشورهای همسایه و استقبال خوب از محصولهای کشاورزی کشورمان از صادرات محصول خود منصرف میشوند.
این کارآفرین نمونه کشور گفت: افزایش دورههای کشت قارچ از ۶ به ۱۰ دوره در سال از جمله دستاوردهای بزرگ شرکت جلگه دز بوده ویک رکورد مهم است.
محصولی با کیفیتتر از ژاپن و ارزانتر از چین تولید میکنیم
مهدی حصاری مخترع و مدیرعامل شرکت حصاری و تولید کننده قطعات یدکی موتور سیکلت نیز در این نشست با اشاره به ۲۵ سال فعالیت در حوزه تولید قطعات یدکی موتورسیکلت گفت: جوش لاک حرارتی نخستین اختراع این واحد تولیدی است که برای اولین بار در جهان در دزفول به ثبت رسید.
وی ابداع و اختراعهای این واحد تولیدی را مورد اشاره قرار داد و افزود: تولید لنت به روش ابداعی، ابداع رنگهای ارزان قیمت و مقاوم در برابر گرمای شدید و همچنین ثبت ابداع روش ابرکشی که با گذشت ۲۰ سال همچنان در انحصار این شرکت است از جمله دستاوردهای علمی ما است.
این تولید کننده قطعات یدکی موتورسیکلت، ژاپن را سرآمد تولیدکنندگان موتورسیکلت در دنیا دانست و گفت: امروز به نقطهای رسیدهایم که شرکت تولید قطعات یدکی موتورسیکلت حصاری دارای کیفیتی مشابه ژاپن و قیمتی ارزانتر از محصولات چین است.
تلاش فراوان و مداوم کلیدواژه موفقیت در کارآفرینی است
حصاری رمز موفقیت واحد تولید خود را شناخت صحیح نیاز بازار دانست و گفت: تمام تولیدات شرکت تولید قطعات یدکی موتورسیکلت متناسب با نیاز روز بازار است به گونهای که امروز تعداد قطعات تولیدی این شرکت از یک نوع قطعه به صدها نوع قطعه افزایش یافته است.
وی برنامهریزی را نقطه شروع کارآفرینی دانست و ادامه داد: برنامهریزی باید متناسب با توان شرکت و به دور از رویاپردازیهای غیرممکن باشد تا امکان تحقق هدف گذاری انجام شده وجود داشته باشد.
این کارآفرین با بیان اینکه بحران در کسب و کار امری طبیعی است، گفت: کارآفرینی همزاد با چالشهای متعدد است و مشاوره در کسب و کار میتواند همچون معجزه گره گشای این چالشها باشد.
این تولیدکننده نمونه تلاش فراوان و مداوم را کلیدواژه موفقیت در کارآفرینی دانست و ادامه داد: رسیدن به تولید موتورسیکلت با قیمتی یک سوم قیمت موتورسیکلتهای چینی و با کیفیتی بهتر از ژاپن هدف گذاری شده که بخشی زیادی از این هدف گذاری تاکنون محقق شده است.
شعارهای سال موجب افزایش گرایش جوانان به کارآفرینی شده است
مدیرعامل شرکت حصاری کارآفرینی را عشق آفرینی خواند و گفت: شعارهای سالیانه رهبر معظم انقلاب موجب گرایش بیشتر جوانان به اشتغال زایی و کارآفرینی شده است که باید بستر لازم برای هدایت و کمک جوانان در این زمینه فراهم شود.
وی با بیان اینکه ایجاد واحد تحقیق و توسعه نیاز جدی تمام واحدهای تولیدی است، افزود: نوآوری در تولید رمز رقابت و ماندگاری در بازار است به همین دلیل واحدهای تولیدی باید به کارگیری روشهای نوآورانه به منظور تولید محصول خلاقانه را در اولویت قرار دهند.
حصاری اظهارکرد: هر دستگاه موتورسیکلت حدود یک هزار و ۷۰۰ قطعه و هر خودرو بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ قطعه دارد که برای تولید هر قطعه امکان ایجاد اشتغال برای جوانان وجود دارد که توصیه میشود جوانان با شناخت نیاز بازار با تولید یک قطعه ساده و ارزان وارد بازار قطعهسازی شوند.
وی قطعهسازی را بازاری بسیار وسیع دانست و ادامه داد: بخش زیادی از قطعههای صنایع مختلف مورد نیاز کشور وارداتی است که تولید هر یک از این قطعهها امکان اشتغال برای جوانان را فراهم میکند.
این تولیدکننده نمونه با اشاره به ایجاد ۱۷ نفر اشتغال مستقیم در این شرکت گفت: هم اکنون این شرکت ۳۰ نمایندگی در کشور و ۲۰۰ درخواست نمایندگی جدید نیز دارد که نشان از بازار بزرگ در این عرصه است.
رشد مستمر و به روز رسانی مداوم نیاز همه صنایع است
غلامحسین دیاحسین مشاور و مدرس کسب و کار نیز در این نشست شبکهسازی را از جمله کارکردهای مهم چنین نشستهایی دانست و گفت: رشد مستمر و به روز رسانی مداوم نیاز همه صنایع است که در این زمینه آموزش باید اولویت همه واحدهای تولیدی باشد.
وی ادامه داد: داشتن تفکر مثبت در سختترین شرایط، امید به حل مسایل و تغییر نگاه به مسایل از جمله نیازهای ضروری کارآفرینی است.
دیاحسین گفت: برنامهریزی واقع بینانه و عملی، احترام به اعضای تیم، دادن اختیار و اعتماد به تیم، سادهسازی فرآیندها و همچنین شناسایی مشکل و تلاش برای حل آن به جای پاک کردن صورت مساله رمزهای موفقیت در کارآفرینی است.
این مدرس کسب و کار افزود: کسب مهارتهای عمومی و تخصصی، آموزش و مطالعه دقیق، توجه به تحقیق و توسعه و همچنین درک اهمیت مشاوره از دیگر موضوعهایی است که کارآفرینان باید به آن توجه داشته باشند.
به گزارش ایرنا، این سومین نشست انتقال تجربه کارآفرینان موفق دزفول است که به همت کمیته جوانان شورای اسلامی شهر دزفول برگزار میشود؛ این نشستها مورد استقبال کارآفرینان و جوانان علاقهمند به کارآفرینی قرار گرفته است.
در حاشیه این نشست میزهای خدمتی با حضور دستگاههای مختلف دخیل در امر تولید و اشتغال به منظور پاسخگویی به سوال و درخواست جوانان و کارآفرینان حاضر در این نشست برگزار شد.