به گزارش پنجشنبه شب ایرنا، تحقیقات پژوهشکده انگلیسی کانتار حاکیست که در نتیجه افزایش قیمتها، مردم انگلیس کمتر به فروشگاه میروند، بیشتر از اقلام غیرمارکدار خرید میکنند و عموما دنبال اقلام با تخفیف هستند.
بر اساس آمارها، یک خانوار به طور متوسط پیش از همهگیری کرونا ۱۸ بار از خواربارفروشی خرید میکرد، اما این میزان اکنون به حدود ۱۶ بار در ماه رسیده و مردم در هر نوبت کمتر خرج میکنند.
فریزر مککویت رئیس عضو ارشد پژوهشکده انگلیسی کانتار به بیبیسی گفت: «مردم هنوز مانند گذشته به فروشگاهها برنگشتهاند. آنها بیشتر از خانه کار میکنند و این مساله سبب شده فرصت خرید کمتر شود.» ریچارد واکر مدیرعامل فروشگاه زنجیرهای ایلسند هم تائید کرد که شمار خریداران در این فروشگاه کمتر شده و «مردم اغلب در آخر ماه خرید میکنند»
دادههای کانتار همچنین نشان میدهد که تقریباً ۱۲ درصد (۱۱.۷٪) از خرید مواد غذایی بصورت آنلاین انجام میشود. این میزان در دوران همهگیری کرونا ۱۵.۴ درصد بود. مککویت این کاهش را به بازگشت افراد مسن به فروشگاهها نسبت داد و گفت: «آنها اکنون زمان دارند تا به مغازهها بروند و احتمالاً از رفتن به بیرون و دیدن مردم هم لذت میبرند.» با این حال تحقیقات نشان میدهد که خرید آنلاین گزینه محبوبتری نسبت به پیش از همهگیری کرونا بشمار میرود.
بررسیهای موسسه کانتار همچنین از افزایش خرید محصولات غیر مارکدار حکایت دارد. آمارها نشان میدهد که در سال ۲۰۰۵ حدود ۴۵ درصد اقلام غیرمارکدار بهفروش میرسید اما این میزان در پایان سال ۲۰۲۲ به ۵۱ درصد رسیده است. یافتههای این موسسه انگلیسی حاکیست که آمار حراج در فروشگاهها در ۹ سال گذشته ۱۵ درصد کاهش یافته است. این وضعیت سبب شده تا خریداران به طور فزایندهای در جستوجوی تخفیف باشند.
گزارش کانتار در حالی منتشر میشود که بر اساس آمارها، قیمت بیشتر اقلام خوراکی طی یک سال گذشته دو برابر شده است. این درحالیست که برخی مواد غذایی مانند تخممرغ و سبزیجات همچنان در فروشگاهها کمیاب هستند.
از سویی بهای انرژی، اجاره مسکن، هزینه ارتباطات، مالیات، همه و همه افزایش چشمگیری را طی سال گذشته تجربه کرده و صدها پوند دیگر به هزینه میلیونها خانوار انگلیسی که از بحران هزینههای زندگی رنج میبرند، تحمیل کرده است.
واقعیت این است که اوضاع اقتصادی انگلیس بر اثر چندین بحران متوالی در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار دارد و کشور به گفته رئیس بانک مرکزی دوره طولانی رکود اقتصادی را تجربه میکند. نرخ تورم از محدوده ۲ به ۸ درصد رسیده و انگلیس تنها کشور در حوزه اروپای غربی است که بالاترین تورم را تجربه میکند.
مقامات دولت انگلیس وعدههایی را برای کاهش نرخ تورم و مهار اوضاع اقتصادی مطرح کردهاند اما ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس به صراحت اعلام کرده است که مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آنها باشد؛ ضمن آنکه چالشهای اقتصادی نیز امسال از بین نخواهد رفت.