مراغه- ایرنا- شهرستان محروم چاراویماق در جنوب آذربایجان‌شرقی امروز، جمعه میزبان سید محرومان است و جوانان این شهرستان دیدار با رییس‌جمهور محبوبشان را بی‌صبرانه انتظار می‌کشند.

به گزارش ایرنا این جوانان انقلابی به مانند همان مردمانی هستند که روز گذشته در تبریز از آیت‌الله سیدابراهیم رییسی استقبال پرشوری را به نمایش گذاشتند و حضور سیدشان با در حلقه استقبال‌شان گرامی داشتند.

«رضا آقازاده»، از جوانان ساکن چاراویماق می‌گوید: همچون سایر مردم شهرستان بی‌صبرانه منتظر حضور رییس‌جمهور محبوب‌مان، آیت‌الله سیدابراهیم رییسی هستم و امیدوارم که حاصل این سفر پیشرفت و آبادانی برای این شهرستان محروم باشد.

«محمود حسن‌زاده» نیز بیان کرد: خیلی خوشحالیم از بابت سفر رییس‌جمهور محبوب کشورمان به چاراویماق و امیدی که در دل مردم زنده کرده است؛ امیدوارم این سفر مقدمه‌ای بر پیشرفت شهرستان و رفع محرومیت از چهره آن باشد.

«رامین قاسمی» نیز با ابراز خوشحالی از سفر رییس‌جمهور به این شهرستان محروم، بیان کرد: این سفر مایه خیر و برکت برای مردم این شهرستان خواهد بود و از این بابت بسیار خرسندم.

«محسن جهانی‌راد» نیز این شهرستان را مهد خوشه‌های طلایی خواند و گفت: افتخار می‌کنیم که امروز میزبان رییس‌جمهور محترم کشورمان هستیم و این سفر بدون‌شک مایه خیر و برکت برای شهرستان محروم ما خواهد بود.

فرماندار چاراویماق نیز روز گذشته شور و حال مردم شهرستان را توصیف کرده و به خبرنگاران گفته بود که اقشار مختلف مردم، نخبگان و مسوولان این شهرستان بی‌صبرانه منتظر دیدار عمومی با رییس‌جمهور هستند و با حضور گسترده خود در این دیدار، شور و شعور انقلابی خود را به نمایش خواهند گذاشت.

به گفته «یاسین توکلی» آیت‌الله سیدابراهیمی رییسی در پاسخ به مطالبه به‌حق مردم و مسئولان چاراویماق به این شهرستان محروم سفر می‌کند و کمیته ارتباطات مردمی با استقرار در چند مکان مشخص، نامه‌های مردم را نیز دریافت خواهد کرد تا به همه آنها پاسخ داده شود.

به گزارش ایرنا آیت‌الله سیدابراهیم رییسی روز گذشته در قالب پنجمین سفر از دور دوم سفرهای استانی به آذربایجان‌شرقی سفر کرد و برای این سفر ۲۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات پیش‌بینی شده است.

بر اساس اعلام مسئولان از مجموع اعتبارات ۱۹ هزار و ۳۷۳ میلیارد تومانی سفر اول رییس‌جمهور به آذربایجان‌شرقی، تاکنون هشت هزار میلیارد تومان اختصاص یافته و برخی از مگاپروژه‌های استان که در سال‌های گذشته متوقف شده بود با تزریق اعتبارات از محل منابع سفر استانی فعال شده و آماده بهره‌برداری است.

تعهد استان برای اجرای پروژه‌ها در سال اول تعداد ۲۷ پروژه بود که در این راستا برای ۱۲ پروژه تخصیص ۱۰۰ و بیشتر از ۱۰۰ درصدی محقق شده و عملیات ۱۵ پروژه نیز به اتمام رسیده است.

در سفر اول رییس جمهور به آذربایجان‌شرقی ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای واحدهای تولیدی و خدماتی در چهار بخش گردشگری، صنعت، کشاورزی و پارک علم و فناوری در نظر گرفته و مقرر شد طی ۲ سال پرداخت شود که ۶ هزار میلیارد تومان مربوط به سال اول به صورت کامل پرداخت شده است.

چاراویماق محروم اما مستعد توسعه

شهرستان محروم چاراویماق با سه هزار و ۲۰۸ کیلومتر مربع وسعت که هفت درصد مساحت آذربایجان شرقی را شامل می‌شود، در ۱۸۰ کیلومتری تبریز واقع است و از سمت شمال با شهرستان هشترود، از سمت شرق با میانه، از سمت غرب با استان آذربایجان‌غربی و شهرستان مراغه و از سمت جنوب با استان‌های آذربایجان‌غربی و زنجان هم‌مرز است.

طبق آخرین تقسیمات کشوری شهرستان چاراویماق دارای دو بخش به نام‌های مرکزی (شامل دهستان‌های چاراویماق مرکزی، چاراویماق جنوب‌غربی، ورقه و قوری‌چای شرقی) و شادیان (شامل دهستان‌های چاراویماق شرقی و چاراویماق جنوب‌شرقی)، یک نقطه شهری به نام قره‌آغاج و ۲۴۸ آبادی است.

اهالی‌ چاراویماق‌ به‌ کشاورزی‌، باغداری‌، کار در معدن‌، زنبورداری‌، مرغداری‌ و دامداری‌ اشتغال‌ دارند و از صنایع‌دستی‌ آن‌ فرش‌ با طرح‌ گل‌ ابریشم‌ است که‌ صادر می‌شود و قالیچه‌های‌ بادوام‌ (برای‌ مصارف‌ محلی‌)، جاجیم‌ و گلیم‌ نیز از دیگر صنایع دستی این شهرستان به شمار می‌رود.

محصولات‌ عمده چاراویماق‌، گندم‌ و جو، بنشن‌، علوفه‌، تره‌بار و محصولات‌ باغی‌ است‌ و فرآورده‌های‌ لبنی‌، عسل‌، گندم‌، بنشن‌، چغندرقند، دانه‌های‌ روغنی‌، انواع‌ صیفی‌، پوست‌، فرش‌ و خاک‌ صنعتی‌ کائولن‌ از صادرات‌ آنجاست.

با توجه به اختصاص سهم بالای اراضی زراعی استان به این شهرستان و ظرفیت مناسب برای تولید حبوبات، غلات به ویژه گندم دیم، برخورداری از ۱۵ معدن فعال با استخراج ۹ نوع ماده معدنی و داشتن وضعیت انحصاری در استخراج برخی مواد معدنی از جمله گچ، تالک و خاک چینی کائولن، نمک آبی بسیار مرغوب و سنگ منگنز، محوریت سرمایه‌گذاری در این شهرستان به ترتیب بر پایه کشاورزی، معدن و بالاخص صنایع فرآوری معدنی استوار است.