علی احمدی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: یک نفر از عشایر مبتلا به تب کریمه کنگو در استان شناسایی شد که اطرافیانش هم مشکوک به بیماری بودند و آزمایشهای اولیه از خانواده و اطرافیان وی انجام شد.
وی با اشاره به اینکه مراقبت بهداشتی از خانواده و اطرافیان مبتلا به تب کریمه کنگو تا ۱۰ روز ادامه دارد، گفت: درمان فرد مبتلا به تب کریمه کنگو در حال انجام است.
احمدی افزود: پارسال ۹ مورد مشکوک به تب کریمه کنگو در استان به مراکز درمانی مراجعه کردند که یک مورد مثبت گزارش شد.
وی گفت: ارائه آموزشهای لازم در خصوص مراقبت از بیماران مبتلا و راههای پیشگیری و درمان از بیماری به عشایر و روستاییانی که دام دارند و همچنین افراد مبتلا به تب کریمه کنگو، در حال انجام است.
رییس مرکز بهداشت استان و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از تماس مستقیم پوستی مخاطی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین ذبح یا زایمان دام پرهیز و از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی خودداری شود.
به گفته وی، تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی، حاد، تبدار، خونریزی دهنده، واگیردار و مشترک بین انسان و دام است که ناقل این بیماری یک نوع کنه است، که از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون و ترشحات بیمار و لاشه حیوان آلوده به فرد سالم بیماری انتقال مییابد.
احمدی افزود:دوره کمون بیماری (از زمان انتقال ویروس به بدن تا بروز علائم) حدود چهار تا ۱۳ روز است که پس از این دوره، ابتدا علائمی همچون تب شدید، سردرد، کمر درد، درد مفاصل و عضلات و استفراغ بروز میکند و در ادامه علائم خونریزی دهنده مانند پتشی (خونریزیهای زیر پوستی و کبود شدگی مخاطی) مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه، بینی و معده ظاهر شده که در صورت تاخیر در درمان احتمال فوت فرد مبتلا افزایش پیدا میکند.
وی به مردم توصیه کرد؛ در صورت خرید گوشت دامهایی که از سلامت آنها مطمئن نیستند، گوشت را به مدت ۲۴ ساعت و جگر را به مدت ۴۸ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری کنند سپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن، شستوشو و بستهبندی آن اقدام کنید و گوشت و جگر پس از پخت کامل مصرف کنند.
به گزارش ایرنا،استان چهارمحال و بختیاری با داشتن بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دام سبک و سنگین عشایری ، سنتی و صنعتی به عنوان یکی از قطبهای دامپروری کشور محسوب میشود.
بیماری تب کریمه کنگو(CCHF)، اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روشهای انتقال ویروس CCHF را میتوان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو برشمرد.