تبریز-ایرنا- رییس جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر تلاش و اهتمام ویژه دولت برای تحقق شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید، گفت: مهار تورم را باید در رشد تولید و افزایش ثروت جستجو کرد نه رکود اقتصادی که در سال هایی در کشور دنبال شد.

به گزارش ایرنا، آیت الله دکتر ابراهیم رییسی روز جمعه در جلسه شورای برنامه ریزی آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: مدیران استانی به همراه دولت در سال ۱۴۰۲ باید تلاش های وافری داشته باشند تا دچار افزایش تورم نشویم و برای این هدف باید تولید در کشور را افزایش دهیم و این امکانات در عرصه های مختلف اعم از صنعت، معدن، خدمات و تجارت وجود دارد که آذربایجان شرقی نمونه ای از این امکانات است.

وی از رکود به عنوان روی دیگر تورم یاد کرد و با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم به هیچ عنوان تمایل ندارد تا مهار تورم را از طریق ایجاد رکود دنبال کند، اظهار کرد: امسال به شدت نیازمند رشد اقتصادی در کشوریم و این مهم جز با رشد سرمایه گذاری محقق نخواهد شد.

آیت الله رییسی با اشاره به ضرورت همکاری بانک های عامل برای رشد اقتصادی و مهار تورم در کشور، یاداور شد: باید توجه داشت که بانک های دولتی و خصوصی به هیچ عنوان رقیب هم نیستند چون رقابت در شرایط تعادل معنی دارد و بر همین اساس بانک ها ملزم هستند به عنوان موسسات مالی پول خود را به بخش تولید آورده و در کنار بخش خصوصی تولید و صنعت برای توسعه کشور تلاش کنند.

وی ادامه داد: باید تمام مدیران و مسئولان توجه داشته باشند که سرمایه اگر تبدیل به تولید نشود هرگز منجر به رشد اقتصادی کشور نخواهد شد و فقط دلال بازی را در کشور تسری می دهد که برای از بین بردن این وضعیت باید در مقام عمل اقدام کنیم و به مدیران بخش خصوصی اعتماد و اطمینان کنیم و به آنها میدان دهیم.

آیت الله رییسی میدان دادن به بخش خصوصی در عرصه اقتصادی کشور را یکی از اولویت های محوری دولت سیزدهم دانست و گفت: حمایت های دولت در این زمینه باید منجر به توانمندسازی بخش خصوصی شود و در این مسیر مسایل چون تسهیلات، مسایل کارگری و مشکل پیمانی کارخانجات رفع شود که این رسالت دولت است.

وی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی را به لحاط قانونی و اجرایی بدون ایراد قلمداد و اظهار کرد: مشکل اصلی در این رابطه به نوع حمایت دولت ها بر می گردد که حمایت های حقوقی و قضایی باید مد نظر مدیران و استانداران و فرمانداران باشد .

آیت الله رییسی با اشاره به اینکه هدف از اجرای اصل ۴۴ برای افزایش تولید و رونق تولید بود، یاداور شد: اما در مقام عمل چنین امری محقق نشد و کارخانه ها تعطیل شده و اقدام به فروش زمین آنها شد که تاسف اور بود.

وی خواستار ورود شرکت های بزرگ تولیدی دولت به امر سرمایه گذاری شد و افزود: آنها باید در عرصه های تولیدی سرمایه گذاری کنند تا علاوه بر اینکه پولشان تبدیل به ثروت می شود، زمینه های اشتغال بسیاری از جوانان کشور را نیز فراهم می کنند.

آیت الله رییسی با تاکید اهمیت توجه به بهره وری در نظام اقتصادی کشور، اظهار کرد: نیروی انسانی، بودجه عمومی و امکانات و ابزار در اختیار از جمله سرمایه های سازمان ها و ادارات دولتی است که باید مدیران و مسئولان خودشان محاسبه کرده و میزان بهره وری واحدهای تحت مدیریت خود را کارشناسی کنند تا بدانند میزان بهره وری آنها به چه میزان است و اگر نتایج نشان داد وضعیت رضایت بخش نیست باید دنبال راهکار بود.

تولید تنها راه برون رفت از تمامی مشکلات است

رییس جمهور همچنین گفت: همه ما زیر یک سقف در یک کشور زندگی می کنیم باید مساله تولید را به عنوان تنها راه برون رفت از مشکلات تقویت کنیم و چاره ای جز این نداریم.

آیت الله رئیسی اظهار کرد: دیروز صبح در تراکتورسازی بودم تولید را افزایش داده اند یک خط تولید کامیونت راه اندازی شده و این خوشحال کننده است، ماشین سازی یکهزار و ۳۰۰ ماشین صنعتی تولید کرده برای امسال ۲هزار ماشین صنعتی برنامه ریزی کرده، در چرم سازی هم کارهای خوبی شده و باید ادامه داشته باشد.

وی گفت: آذربایجان مرکز چرم است اینجا باید همه کارها صورت گیرد دولت هم حمایت می کند تا این شهرک پا بگیرد.

وی به سفر خود به اندونزی اشاره کرد و گفت: به گفته آنها، این کشور چهارمین تولید و صادر کننده کفش است در حالی که کفش و چرم تبریز کیفیت بالایی دارد و اگر مقداری رونق داده شود بازار منطقه و دنیا از آن این شهر می شود.رییس جمهور به سفر خود به اندونزی اشاره کرد و گفت: به گفته آنها، این کشور چهارمین تولید و صادر کننده کفش است در حالی که کفش و چرم تبریز کیفیت بالایی دارد و اگر مقداری رونق داده شود بازار منطقه و دنیا از آن این شهر می شود.

وی به برقراری ارتباطات و عضویت در گروه های مختلف از جمله شانگهای، اکو و ونیز اشاره کرد و گفت: اینها ما را با دنیا پیوند می دهد خیلی ها دلشان می خواهد که نگذارند اما موفق نشدند.

آیت الله رئیسی گفت: کارهای بزرگی در حال انجام است و بسیاری از سران کشورها در دیدارهای مستقیم از ما محصولات ایرانی را تقاضا می کنند.

وی ادامه داد: صادرات و تبادلات تجاری با کشورهای مختلف در حال افزایش است تجار اذربایجانی و تولیدکنندگان باید منطقه را در دست بگیرند قفقاز حوزه آذربایجان است و تمام کشورهای آسیای مرکزی میدان عمل تجار و تولیدکنندگان اذربایجانی است.

رییس جمهور گفت: رهبر ملی ترکمنستان در قراردادهای انرژی و نفت، چند بار تاکید کرده که تولید کنندگان ایران در آنجا نمایشگاه بگذارند و دلیل آن کیفیت بالا و استناندار کالای ایرانی است.

وی خطاب به تولیدکنندگان حاضر در جلسه گفت: پرچمی که برافراشته اید باید بالا بماند و برافراشته تر شود و برای این کار باید نظارت مستمر داشته باشید.

آیت الله رئیسی ادامه داد: در حوزه دانش بنیان نیز استعدادها و ظرفیت های زیادی در استان است، چند تا دانشجو که سلول درمانی را دراین منطقه شروع کردند که کار آسانی نیست و مورد تایید وزیر بهداشت نیز قرار گرفته و حتما برای تجاری سازی حمایت می شوند.

وی خطاب به مدیران گفت: در چهار حوزه پاسخگو خواهیم بود در محضر پروردگار، به عموم شهروندان، به ارباب رجوع و سلسله مراتب و باید ببینیم که آیا درست توانسته ایم حرکت کنیم؟

آیت الله رئیسی همچنین به دغدغه تولیدکنندگان و نیافتن کارگر اشاره کرد و گفت: این سیگنال مثبتی است که کار است اما کارگر نیست؛ برای تحصیل کرده ها هم باید زمینه فراهم شود تا در شرکت های دانش بنیان ظرفیت های خود را بروز دهند و فرهنگ غلط پشت میز نشینی را کنار بگذارند.

وی افزود: راه اندازی ۲۲۰ واحد راکد صنعتی و بیش از ۳۰۰ واحد در حوزه های دیگر اتفاق بزرگی است اما طبق آمار واحدهایی هم هستند که نیمه راکد مانده اند که زیبنده آذربایجان نیست و باید فعال شوند.

آیت الله رئیسی به موفقیت های سیاست خارجی دولت اشاره کرد و گفت: این موفقیت ها از برکت دعای مردم، خانواده شهدا و هدایت ها و رهنمودهای رهبری است و جایی که عمل نشده خسارت دیدیم.

وی بر معرفی ایران و آذربایجان و ظرفیت های موجود به بازرگانان خارجی، تاکید کرد و گفت: این مهم است و باید به فعالان خارجی داشته هایمان را معرفی کنیم.

رییس جمهور همچنین به مشکل حاشیه نشینی نیز اشاره کرد و گفت: یکی از راه هایی که می توان این مشکل را برطرف کرد توجه به اقتصا روستاست اگر کاسبی روستاییان درست باشد خرید کالا تضمینی باشد، تسهیلات داده شود و اقتصاد روستا فعال شود مهاجرت معکوس می شود.

مدیران خود را در صف اول مطالبات مردم ببینند

وی از مدیران خواست تا خود را در صف اول مطالبات مردم ببینند و افرادی را که روحیه تحولی ندارد کنار بزنند تا راه برای تحول باز شود چون به مردم تعهد داریم به خدا تعهد داریم.

آیت الله رئیسی همچنین از مسئولان خواست تا با روحیه انقلابی و تحولی تلاش کنند تا مصوبات دور دوم هم به ثمر برسد تا در محضر مردم و خانواده شهدا شرمنده نباشیم و کارنامه درخشان از خود به جای بگذاریم.

وی از تلاش مدیران برای به ثمر رسیدن طرح های دور اول سفر قدرذدانی کرد و گفت: از استقبال گرم مردم تبریز شرمنده شدم و این استقبال مسوولیت ما را مضاعف می کند .

آیت الله رئیس اظهار کرد: سفرهای استانی محدود به ۲ دور نخواهد بود و دلشاد شدن خانواده شهدا برای ما سرمایه است و باید مشکلات از پیش پای مردم برداشته شود .

به گزارش ایرنا، رییس جمهور در روز اول این سفر از چرمشهر تبریز دیدن و چهار طرح جدید تراکتورسازی ایران از جمله تراکتور شالیزار را رونمایی کرد.

وی همچنین در جشن احیای ۲۲۰ واحد راکد تولید استان از جمله شرکت ماشین سازی تبریز شرکت کرد.

آیت الله رئیسی در ادامه به مقبره الشعرای تبریز رفت و با شعرا و هنرمندان دیدار کرد.

وی همچنین نشستی با علما داشت و در دیدار عمومی با مردم تبریز در محوطه ارک علیشاه سخنرانی کرد.

رییس جمهور امروز طرح ریلی بستان آباد - خاوران و طرح انتقال آب از سد گرمی چای به میانه را افتتاح کرد .

وی سپس در جمع مردم چاراویماق حضور یافت و سخنرانی کرد.

آیت الله رئیسی در ادامه برنامه های روز دوم سفر خود به آذربایجان شرقی در نشست برنامه ریزی و توسعه استان شرکت کرد.

به گزارش ایرنا، آیت الله سیدابراهیم رییسی در قالب پنجمین سفر از دور دوم سفرهای استانی به آذربایجان شرقی سفر کرده است .

از مجموع اعتبارات۱۹ هزار و ۳۷۳ میلیارد تومانی سفر اول رئیس جمهور به آذربایجان شرقی تاکنون هشت هزار میلیارد تومان اختصاص یافته و برخی از مگاپروژه های استان که در سال های گذشته متوقف شده بود با تزریق اعتبارات از محل منابع سفر استانی فعال شده و در حال پیشرفت است.

میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه ها ۶۲ درصد است.

تعهد استان برای اجرای پروژه‌ها در سال اول تعداد ۲۷ پروژه بود که در این راستا برای ۱۲ پروژه تخصیص ۱۰۰ و بیشتر از ۱۰۰ درصدی محقق شده و عملیات ۱۵ پروژه نیز به اتمام رسیده است.

در سفر اول رئیس جمهور به آذربایجان شرقی ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای واحدهای تولیدی و خدماتی در چهار بخش گردشگری، صنعت، کشاورزی و پارک علم و فناوری در نظر گرفته و مقرر شد طی ۲ سال پرداخت شود که ۶ هزار میلیارد تومان مربوط به سال اول به صورت کامل پرداخت شده است.