به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز به نقل از آندری کوستین (Andrei Kostin) مدیر عامل بانک دولتی «وی تی بی» -دومین بانک بزرگ روسیه- نوشت: این بحران در شرایطی که چین به یک قدرت اقتصادی برتر در جهان تبدیل می شد، آغازگر تغییرات گسترده در اقتصاد جهان و تضعیف کننده روند جهانی شدن است.
کوستین در پاسخ به این سوال که آیا جهان در شرایط جنگ سرد جدیدی قرار گرفته است گفت این یک «جنگ گرم» است (جنگی واقعی است که در آن سربازان یا ارتش دو کشور، به صورت مستقیم با یکدیگر درگیر می شوند) که خطر آن بیشتر از جنگ سرد است.
وی گفت: آمریکا و اتحادیه اروپا از اقدامات خود برای مسدود کردن صدها میلیارد دلار از دارایی های روسیه ضرر خواهند کرد به ویژه که بسیاری از کشورها به سمت تسویه پرداخت خود با حذف دلار و یورو حرکت می کنند و چین به سمت لغو محدودیت های ارزی گام بر می دارد.
کوستین ۶۶ ساله در طبقه ۵۹ ساختمان بزرگ بانک وی تی بی به رویترز گفت: دوران طولانی تاریخی سلطه دلار آمریکا رو به پایان است. من فکر می کنم وقتش رسیده چین به تدریج محدودیت های ارزی را حذف کند.
کوستین اظهارداشت: چین درک می کند که اگر ارز خود، یوان، را به عنوان یک ارز غیرقابل تبدیل نگه دارد، به قدرت شماره یک اقتصادی در جهان تبدیل نمی شود.
وی افزود، حفظ ذخایر سرمایه گذاری شده در اوراق قرضه دولتی آمریکا برای چین خطرناک است.
رویترز نوشت: دلار آمریکا از اوایل قرن بیستم، زمانی که از پوند استرلینگ به عنوان ارز ذخیره جهانی پیشی گرفت، غالب بوده است، اگرچه بانک «جی پی مورگان» (بزرگترین بانک آمریکا) در این ماه اعلام کرد که نشانه هایی از کاهش نقش دلار در اقتصاد جهانی آشکار شده است.
رشد اقتصادی چشمگیر چین در ۴۰ سال گذشته، پیامدهای جنگ اوکراین و کشمکش بر سر سقف بدهی ایالات متحده، وضعیت دلار را تحت تاثیر قرار داده است.
این رسانه افزود: کوستین دیپلمات سابق روس که در استرالیا و انگلیس خدمت کرد و درست پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی وارد بانک شد، یکی از قدرتمندترین و باتجربه ترین بانکداران مسکو است که پیش از این به عنوان رئیس بانک «وی ای بی» خدمت کرده است.
کوستین در سال ۲۰۱۸ توسط آمریکا به دلیل آنچه که «فعالیت بدخواهانه روسیه در سراسر جهان خوانده شد»، تحریم شد. پس از جنگ، وی توسط اتحادیه اروپا و انگلیس به بهانه این که «شریک نزدیک پوتین» است، تحریم شد.
این بانکدار گفته که تحریم ها، ناعادلانه و ناشی از تصمیمات سیاسی هستند که آسیب آن به غرب باز خواهد گشت.
او همچنین گفته است که اقتصاد روسیه توسط غرب ورشکسته نخواهد شد.
صندوق بین المللی پول در آوریل (فروردین/ اردیبهشت) پیش بینی تولید ناخالص داخلی روسیه در سال ۲۰۲۳ را از ۰.۳ درصد به ۰.۷ درصد افزایش، اما پیش بینی سال ۲۰۲۴ خود را از ۲.۱ درصد به ۱.۳ درصد کاهش داد.
این بانکدار روس همچنین اظهار داشت: تحریم ها بد هستند و ما البته از آنها رنج می بریم. اما اقتصاد خود را با تحریم ها سازگار کرده ایم. در عین حال ما انتظار داریم که تحریم ها تشدید شوند، البته برخی پنجره ها بسته می شوند اما فرصت های دیگری نیز پیدا خواهیم کرد.
کوستین در پاسخ به این سوال که آیا اقتصاد روسیه به عنوان یک اقتصاد آزاد باقی خواهد ماند، گفت: من بسیار امیدوارم.