علی احمدی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به انجام کوچ عشایر به مناطق ییلاقی استان، سه تیم سیار در مناطق تمرکز عشایر و ۱۰خانه بهداشت عشایری و هفت کانکس خانه بهداشت در مناطق عشایرنشین شهرستانهای اردل، کیار و کوهرنگ مستقر شدند.
به گفته این مسوول بهداشت چهارمحال و بختیاری، هماینک پیگیری برای تصویب و استقرار خانه بهداشت عشایری در دستور کار است.
رییس مرکز بهداشت و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با توجه به اینکه سلامت عموم افراد جامعه وظیفه ذاتی وزارت بهداشت و درمان است، ارائه خدمات و مراقبتهای بهداشتی توسط دانشگاه علوم پزشکی، در راستای حفظ و ارتقای سلامت عشایر کوچنده استان در زمان کوچ و همچنین استقرار عشایر همواره مد نظر است.
به گفته وی، تیمهای بهداشتی این معاونت متشکل از پزشک، ماما، دارویار، بهورز، مراقبین سلامت و بهداشت محیط است که بهورزان و نیروهای بهداشتی درمانی بر اساس برنامه زمانبندی با مراجعه به زیستگاه عشایری نسبت به ارائه خدمات سلامت بیماریابی و انجام واکسیناسیون و در صورت نیاز ارجاع بیماران اقدام میکنند.
وی گفت: تشکیل پرونده سلامت خانوار به صورت مهمان، ویزیت پزشک و ماما، توزیع دارو و مکملها برای بیماران نیازمند، مراقبت از سالمندان، میانسالان، زنان باردار،کودکان و واکسیناسیون، کنترل کیفی و کلرزنی آب آشامیدنی، آموزش بهداشت در زمینه بیمارهای واگیر و غیرواگیر، بهداشت محیط از جمله خدماتی است که تیمهای سلامت به عشایر ارائه میدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۳۵هزار نفر از جامعه عشایری استان از خدمات این تیمها بهرهمند شدند.
احمدی گفت: در سایر مناطق عشایرنشین که دسترسی به مراکز و خانههای بهداشت میسر است نیز خدمات در این مراکز به عشایر ارائه میشود و ارائه خدمات دندانپزشکی به مناطق سختگذر و روستاهای محروم با همکاری بسیج جامعه پزشکی اجرایی شده است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۲۵ هزار و ۱۱۰ خانوار عشایری با جمعیتی بیش از ۱۲۴ هزار و ۱۷۳ نفر است و در فصل پاییز به خوزستان و در فصل بهار از خوزستان به چهارمحال و بختیاری کوچ میکنند.