سیاوش آقاجانی روز شنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار استان گیلان اظهار کرد: مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی از ۱۳ خرداد ماه سال جاری برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی اجرا شدهاست.
وی حمایت دولت مردمی از اقشار کم درآمد را از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد و افزود: در این طرح یارانه اعتباری خانوارهای تحت پوشش، ۲۰ درصد افزایش مییابد و شرط استفاده از این افزایش اعتبار، خرید بیش از ۷۰ درصد یارانه معادل ۳۲۰ هزار تومان به ازای هر نفر است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه خانوارها میتوانند یکماه زودتر از واریز یارانه از اعتبار خود استفاده کنند، خاطر نشان کرد: استفاده از طرح کالابرگ الکترونیکی برای همه مشمولین اختیاری است.
وی اظهار کرد: در این طرح کارت جدیدی صادر نمیشود و همه کارتهای بانکی به نام سرپرست خانوار قابل استفاده است و خانوارهای مشمول طرح میتوانند با نصب برنامه شبکه ملی اعتبار شما و یا شمارهگیری # ۱۴۶۳ * ۵۰۰ * از باقی مانده کارت خود مطلع شوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، تعداد خانوارهای تحت پوشش بهزیستی مشمول این طرح را ۱۰۴ هزار و ۴۳۴ خانوار و کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز۱۳۵ هزار و ۴۴۰ خانوار عنوان کرد و افزود: از مجموع این تعداد نزدیک ۱۲ هزار خانوار از طرح کالابرگ الکترونیکی بهرهمند شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۳ هزار تراکنش و ۹ میلیارد تومان خرید انجام شده است، اظهار کرد: روغن، برنج و ماکارونی بیشتر خریدهای انجام شده در گیلان در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی است.
طرح آزمایشی کالابرگ الکترونیکی سال گذشته در گیلان اجرا شده بود؛ استاندار گیلان اعلام کرد: این استان یکی از مجریان طرح کالابرگ الکترونیکی است که از هفته اول اسفندماه در استان اجرا می شود. بیشتر بخوانید: طرح کالابرگ الکترونیکی از هفته اول اسفند ماه در گیلان اجرا میشود
جریمه 12 هزار میلیاردی متخلفین بازار گیلان
مدیرکل صنعت و معدن گیلان هم در این جلسه جلسه گفت: با افزایش ۶ درصدی تولید لاستیک خودرو در کشور، بازار لاستیک تنظیم می شود.
تیمور پورحیدری عنوان کرد: تولید لاستیک خودرو در اواخر سال گذشته با افزایش ۶ درصدی روبرو شد و اکنون بازار لاستیک استان نسبتاً آرام شده است.
وی با بیان اینکه با کشف برخی موارد احتکار لاستیک، فضا برای متخلفین ناامن شد، افزود: از ابتدای سال تاکنون بیش از 2 هزار 998 پرونده تخلف تشکیل شده که منجر به جریمه 12 هزار میلیارد ریالی و ارسال به تعزیرات جهت اعمال قانون شده است لذا برخورد با هرگونه احتکار و گرانفروشی در دستور کار بازرسان این اداره کل قرار دارد.
دبیر کارگروه تنظیم بازار استان پیرامون کسری برخی اقلام نظیر شکر در بازار تحلیل ارائه کرد و گفت: بزرگترین تولیدکننده شکر در جهان برزیل و هند هستند که به دلیل خشکسالی با کاهش ۲۵ درصدی تولید شکر مواجه شدهاندو این مساله سبب افزایش نسبی قیمت شکر در بازارهای جهانی و از جمله در کشور ما هم شده است.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف شکر در دنیا 19.5کیلوگرم و در کشور ما ۲۹ کیلوگرم است، افزود: ما 9ونیم کیلو بیشتر از میانگین جهانی شکر مصرف می کنیم و سالانه نیازمند واردات بیش از یک میلیون تن شکر در کشور هستیم که مواد اولیه برخی صنایع غذایی به شکر وابسته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان در خصوص ارزیابی عملکرد بازرسی استان توسط سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان کشور خاطرنشان کرد: در گروه خودرویی و لوازم یدکی در حوزه لوازم خانگی و در حوزه مصالح ساختمانی از نظر تعداد پرونده تخلف تشکیل شده جزو ۵ استان برتر در کشور هستیم.
وی در پایان در تشریح عملکرد یک ماهه سامانه ۱۲۴ گفت: در یک ماه اخیر ۱۸۸۰ گزارش مردمی به صورت تلفنی دریافت نموده ایم و ۴۵ گزارش تخلف نیز به صورت حضوری وصول شد که بیشترین گزارشهای دریافتی در خصوص خوار و بار، نان، نمایندگی خدمات پس از فروش لوازم خانگی، مرغ، گوشت و .. می باشد.