تهران-ایرنا- سرپرست اداره‌کل کمیسیون پزشکی بنیاد شهیدو امور ایثارگران با اشاره به احراز جانبازی آرتین سرایداران از مجروحان حادثه تروریستی شاهچراغ گفت:پرونده مجروحیت یا شهدای این نوع رخدادها با توجه به مستنداتی که مصادیق آن از سوی ستادکل نیروهای مسلح و مراجع قانونی اعلام می‌شود، به اداره پذیرش ایبن بنیاد ارجاع و پس از احراز به کمیسیون‌های پزشکی ارجاع می‌شود.

به گزارش ایرنا از «ایثار»، غلامرضا طائبی با اشاره به آخرین تحولات کمیسیون‌های پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران، گفت: با توجه به تجربیات گذشته، آسیب‌شناسی اقدامات گذشته و رفع نواقص در دستور کار قرار گرفته است تا فعالیت‌های کمیسیون پزشکی به یک فرآیند توسعه‌یافته تبدیل شود.

وی افزود: توجه به ظرفیت‌های استانی و بهره‌برداری از متخصصان، دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها و تشکیل تیم‌های تخصصی علوم پزشکی و برگزاری شوراهای پزشکی منطقه‌ای از برنامه‌های پیش‌رو است و توسعه مشاوره پزشکی قبل از کمیسیون در استان‌ها نیز اجرایی می‌شود. هر استان باید حداقل یک تیم تخصصی داشته باشد و البته ممکن است تیمی در استان‌ خود به‌کارگیری نشود ولی در استان‌های همجوار به صورت مبادله تیم‌های تخصصی با هماهنگی ستاد کمیسیون فعالیت کند.

طائبی گفت: در این دوره درخواست زیادی در استان‌ها برای کمیسیون‌های پزشکی ثبت شده است و اگر بخواهیم روال سنتی را ادامه دهیم ممکن است برگزاری این کمیسیون‌ها دو یا سه سال طول بکشد لذا مقرر شده است تیم‌های تخصصی ویژه به استان‌ها اعزام شوند که این تیم شامل متخصصان ارتوپدی، جراح مغز و اعصاب، جراح عمومی و سایر متخصصان مرتبط است.

وی ادامه داد: برای مجروحیت‌های شیمیایی متخصص پوست، چشم، ریه یا داخلی و برای مجروحان اعصاب، متخصصان روان‌پزشکی و روانشناس و همچنین گوش و حلق و بینی اعزام می‌شوند و در مواردی که مجروحیت زیاد است از تیم‌های ترکیبی استفاده خواهیم کرد ولی اولویت با تیم‌های تخصصی ویژه است.

سرپرست اداره‌کل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به برنامه‌های جدید برای استفاده از فناوری‌های نوین، گفت: توسعه و تکمیل هوشمندسازی کمیسیون پزشکی و استفاده از هوش مصنوعی در پرونده‌های کمیسیون پزشکی و پیاده‌سازی کامل مدارک الکترونیکی با نظر معاونت محترم سلامت و توانمندسازی اجتماعی بنیاد و با تأیید و تأکید ریاست عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دست اقدام است.

وی گفت: همه مدارک کمیسیون پزشکی الکترونیکی شده و سیستم با توجه به مجروحیت‌ها و مشاوره‌ها و مصاحبه‌هایی که انجام می‌شود و همچنین پیش‌فرض‌های موجود با نظر متخصصان جمع‌بندی را انجام داده و درصد نهایی را اعلام می‌کند و این اقدام کاملاً علمی، پزشکی و تخصصی است.

طائبی افزود: این سیستم با نظر متخصص با استفاده از نرم‌افزار و هوش مصنوعی عمل می‌کند و امیدواریم تا هر چه سریعتر پیاده‌سازی شده تا ایثارگران از این سیستم هوشمند بهره‌برداری کنند.

وی با اشاره به احراز جانبازی «آرتین سرایداران» از مجروحان حادثه تروریستی شاهچراغ که از ناحیه دست دچار مجروحیت شده است، گفت: پرونده مجروحیت یا شهدای این نوع رخدادها با توجه به مستنداتی که مصادیق آن از سوی ستاد کل نیروهای مسلح و مراجع قانونی اعلام می‌شود به اداره پذیرش بنیاد شهید و امور ایثارگران ارجاع می‌شود و پس از احراز، پرونده به کمیسیون‌های پزشکی ارسال می‌شود و در کمترین زمان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.