تهران - ایرنا - سرپرست سازمان امدادونجات با اشاره به حضور ۱۲۹ تیم امدادی در عملیات سیل و آبگرفتگی ۴ روز گذشته، گفت: ۱۷ استان کشور نیازمند دریافت خدمات امداد ونجات بودند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر، بابک محمودی با اشاره به عملیات امداد ونجات در سیل و آبگرفتگی (شانزدهم تا ساعت ۵ صبح بیستم خرداد) گفت: در این مدت زمان، ۱۷ استان کشور، ۳۲ شهرستان و ۴۷ منطقه شامل ۴ شهر، ٣٥ روستا، ٢ منطقه عشایری و ٦ محور نیازمند دریافت خدمات امدادی بودند.

وی با بیان اینکه در این مدت به ۲۲۶۶ نفر امدادرسانی شد، افزود: ۷۲ نفر اسکان اضطراری پیدا کردند و ۳۱ نفر به مناطق امن منتقل شدند.

محمودی اضافه کرد: ۷ نفر از هم‎وطنان نیز در سیل جانباخته و یک نفر در ریزش کوه و یک نفر در اثر برخورد رعد و برق جان خود را از دست دادند.

سرپرست سازمان امدادونجات، عنوان کرد: ۱۲۹ تیم امدادی، شامل ۴۹۷ نفر، آب جمع شده در ۱۹۳ واحد مسکونی را هم تخلیه کردند.

محمودی گفت: ۱۰ دستگاه چادر، ۳۷۵ تخته پتو، ۶۸ تخته موکت، ۱۴ بسته بسته غذایی، ۲۰۶۶ قوطی کنسروجات و ۱۲۱۰ بطری آب معدنی نیز در این مدت توزیع شد.

قدردانی رئیس هلال‌احمر از امدادگران فعال در سیل

پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال‌احمر هم در پیامی‌ با قدردانی از فعالیت امدادگران و نجاتگران برای امدادرسانی به سیل‌زدگان، نوشت: «آنچه شما برای مردم و خانواده‌های گرفتار ‏در سیل انجام می‌دهید، به راستی که جهاد فی سبیل الله برای نجات زندگی ‏صدها نفر از یک بلای طبیعی است.»

استقبال از آموزش‌های همگانی هلال‌احمر

دوره‌های آموزشی برگزار شده توسط جمعیت هلال‌احمر هم در فضای مجازی با استقبال مخاطبین مواجه شد.

دوره‌های کمک‌های اولیه، آمادگی در برابر مخاطرات، آمادگی در برابر انواع حوادث و سوانح، تغییرات اقلیمی، مهارت‌های زندگی و برگزاری وبینارهایی در حوزه هوش مصنوعی در امداد و نجات و فعالیت‌های بشردوستانه در زمره آموزش‌های مجازی جمعیت هلال‌احمر بوده است.

امکان تحقق شعار «آموزش همگانی همه جا همه وقت و برای همه» از اهداف راه‌اندازی سامانه آموزشی جمعیت هلال‌احمر در فضای مجازی بوده است. قابلیت دسترسی سریع به دوره‌ها، محتوای جذاب و جدید از جمله ویژگی‌هایی است که سبب شد تا این دوره‌ها با استقابل همراه شوند.

بر همین اساس تعداد شرکت‌کنندگان در دوره‌های مجازی جمعیت هلال‌احمر از مرز ۲ میلیون نفر عبور کرد.


تشریح آخرین وضعیت سلامت حجاج ایرانی در عربستان/ کنترل سلامت ۲۰ هزار زائر به‌طور مستمر

از روز سوم خرداد و همزمان با اعزام حجاج ایرانی به عربستان تاکنون ۳۳ هزار خدمت درمانی به زائران ارائه شده و جلسات آموزشی و تبیینی پزشکان ایرانی مستقر در مکه و مدینه برای نظارت بر سلامت زائران به طور مستمر در حال برگزاری است.

سومین اطلاعیه مرکز پزشکی حج و زیارت این جمعیت در خصوص وضعیت خدمات‌رسانی به حجاج ایرانی و وضعیت سلامت آنها در کشور عربستان به شرح زیر است:

۱- در حال حاضر با توجه به ورود زائران به مکه و به تناسب تعداد زائران، پزشکان مرکز پزشکی هلال‌احمر نیز وارد مکه مکرمه و در مجموعه‌های درمانی مستقر می‌شوند. سپس جلسه توجیهی در خصوص نحوه استقرار در مجموعه‌ها، شرح وظایف و خدمات برای پزشکان برگزار و روزانه نیز جلسه‌ای برای توجیه نحوه خدمات‌رسانی به زائران، نحوه دریافت داروها، درخواست آمبولانس و ....برگزار می‌شود.

۲- پزشکان مستقر در مکه و مدینه روزانه ۸ ساعت به درمان زائران می‌پردازند و ۸ ساعت نیز مشغول آموزش به کاروان‌ها می‌شوند و با حضور در هتل‌ها، وضعیت حجاج دارای بیماری‌های پرخطر را بررسی می‌کنند. حجاج «های‌ریسک»، بالغ بر ۲۰ هزار نفر هستند و پزشکان موظفند که قبل، حین و بعد از ایام تشریق، سلامت این زائران را تحت کنترل داشته باشند.

۳- از روز سوم خردادماه و هم‌زمان با اعزام حجاج به عربستان تا پایان روز ۱۹ خرداد، در مجموع ۳۲ هزار و ۸۱۵ خدمت بهداشتی و درمانی در مراکز هلال احمر در مکه و مدینه به حجاج ارائه شده است.

۴- در این مدت، ۸۹۸۲ مورد ویزیت عمومی در مجموعه هتل‌های محل اقامت زائران ایرانی و ۱۲۲۵ مورد نیز ویزیت پزشکان متخصص برای حجاج انجام شده است.

۵- در ۱۶ روز گذشته، ۱۸۰ مورد بستری اورژانس، ۵۵۲۵ مورد خدمات نوار قلب، فشار خون و قند خون، تزریقات، پانسمان و سرم تراپی و ۱۰۰۶ مورد خدمات پاراکلینیکی شامل خدمات آزمایشگاه، رادیولوژی و ... در مراکز درمانی ایران در مدینه و مکه به حجاج کشور ارائه شده است.

۶- در حال حاضر تمام بخش‌های بیمارستان هلال‌احمر ایران در مکه فعال است و متخصصین در حال ارائه خدمت به زائران کشورمان هستند. تاکنون ۳ مورد عمل جراحی مربوط به شکستگی در بیمارستان هلال‌احمر و یک مورد نیز آنژیوپلاستی عروق قلب برای حجاج ایرانی انجام شده است.

۷- تعداد نسخ درمانگاه‌ها و داروخانه بیمارستان برای حجاج از روز سوم خردادماه ۱۵ هزار و ۹۹ مورد بوده و ۷۸۱ مورد نیز خدمات امدادرسانی و انتقال بیماران به مراکز درمانی انجام شده است.

۸- در حال حاضر ۱۰ زائر ایرانی در بیمارستان سعودی و ۵ زائر در بیمارستان هلال‌احمر ایران در مکه بستری هستند.

۹- شرایط کلی سلامت زائران از بدو ورود تا امروز به نسبت سال‌های گذشته، مناسب بوده است.

۱۰- رعایت نکات بهداشتی، مصرف به موقع داروها در حجاج مبتلا به انواع بیماری، مصرف آب و مایعات فراوان در طول سفر، استفاده از لباس‌های نخی با رنگ روشن و موکول کردن زیارت به صبح‌ها و شب‌ها (قبل از ساعت ۱۰ صبح و بعد از ۵ عصر)، کماکان مهمترین نکات برای حفظ سلامت زائران در ایام حج است.