مدیرعامل آب و فاضلاب استان یزد پیشتر در خصوص مشکلات این تصفیه خانه گفته بود: معضل پشه و رها شدن پساب فاضلاب و عدم استفاده از آن مصیبتی است که مردم را دچار کرده بویژه در مناطق شهر شاهدیه و زارچ نارضایتی هایی به خصوص در فصل بهار و تابستان ایجاد می کند، ۲۰ سال است که خروجی این تصفیه خانه از ۲۰ لیتر شروع و به ۲۸۰ لیتر رسیده و فاضلاب آن که با هزینه زیاد تصفیه شده، بدون استفاده تبخیر و برای مردم نیز مشکل ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: در اوایل احداث تصفیه خانه فاضلاب، شرکت سرب و روی مهدی آباد و موسسه کوثر تخصیص همه پساب را گرفته اند ولی معلوم نیست کی از آن استفاده می شود و تا این آب مصرف نشود و یا انتقال نیابد مشکلات بهداشتی آن رفع نمی شود.
مدیر تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد نیز گفت: هر سال از انتهای اسفند کار سم پاشی محل تجمع فاضلاب و تصفیه خانه انجام می شود رشد اما تکثیر حشرات هر ساله تداوم دارد در این زمینه نامه نگاری با سازمان هواپیمایی کشور صورت گرفته تا در صورت امکان با استفاده از هواپیما و سم پاشی هوایی آلودگی و حشرات آن کنترل شود اما هنوز در این زمینه مشکلات ادامه داد.
مدیرعامل آب منطقه ای استان یزد نیز در این خصوص اظهار داشت: معضل استفاده از پساب فقط برای یزد نیست و در کل کشور وجود دارد که البته برخی استان ها با استفاده از رودها و یا مسیرهایی که داشته اند این پساب را رها کرده اند ولی در یزد این امکان وجود نداشت و آب در برکه ای تجمیع شده است.
جوادیان زاده افزود: یزد جزو کم آب ترین استان های کشور و با بیشترین تبخیر است ، پساب تصفیه خانه در بیابانی سوزان رها شده و همه آن تبخیر می شود و این معضل ۱۰ سال است که به وجود آمده است.
وی ادامه داد: در سال ۹۳ که کل آب پساب ۲۴۰ لیتر بود، ۲۴۸ لیتر که حتی مقداری بیشتر از آب استحصالی بود به شرکت سرب و روی مهدی آباد و موسسه کوثر فروخته شده است و نمی توان پساب را به جای دیگر واگذار کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۰
یزد - ایرنا - پساب تصفیه خانه فاضلاب یزد که از سالهای قبل با دبی ۲۰ لیتر شروع و به ۲۸۰ لیتر رسیده بدون بهرهبرداری مناسب در حاشیه کویر رها شده است، با وجود ایجاد منظرهای بدیع در کویر مرکزی ایران بخش قابل توجهی پساب آن تبخیر میشود و همچنین برای ساکنان مناطق اطراف نیز مشکلات بهداشتی ایجاد کرده است.