قزوین - ایرنا - معاون قوه قضاییه و رییس مرکز توسعه حل اختلاف کشور گفت: برکاتی که در سازش و مصالحه وجود دارد در احکام قضایی نیست و این صلح و سازش‌ها آثار مثبت فراوانی دارد.

به گزارش ایرنا و به نقل از دفتر امام جمعه قزوین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین هادی صادقی روز یکشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین افزود: به عنوان مثال برای اجرای یک حکم ممکن است دستگاه قضا چندین سال درگیر شود اما اگر طرفین مصالحه کنند به سرعت می‌توانند با توافق موضوع را حل و فصل کنند.

رییس مرکز توسعه حل اختلاف کشور با بیان اینکه ۲ ماموریت به مرکز توسعه حل اختلاف سپرده شده است، اول توسعه از حیث داوری و دوم میانجی‌گری است، تصریح کرد: در بخش داوری تنها داورانی اجازه ورود دارند که تعلیم دیده و گزینش شده باشند و صلاحیت‌های آنان نیز سنجیده شده باشد، سپس به آنها پروانه فعالیت داده می‌شود تا حقوق مردم در این داوری‌ها رعایت شود.

وی اضافه کرد: در داوری‌های سنتی گذشته، گاهی افراد کم اطلاع یا دارای انگیزه‌های نامناسب به داوری می‌پرداختند و مسیر را منحرف می‌کردند و مشکلاتی برای مردم ایجاد می‌شد، اکنون داوری‌ها ساماندهی، مدیریت و نظارت می‌شود و به داوران آموزش های لازم نیز داده می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صادقی خاطرنشان کرد: بخش میانجی‌گری هم مربوط به امور کیفری می‌شود، مردم باید به افرادی مراجعه کنند که آنها را قبول دارند و جزو میانجی‌گران و ریش‌سفیدان هستند که ما پس از آموزش به آنان، پروانه فعالیت می‌دهیم.

این مسوول قضایی تاکید کرد: این ۲ نهاد اگر در کنار دادگستری شکل بگیرند، خیلی از امور مردم آسان‌تر، ارزان‌تر، سریع‌تر، مفیدتر و ماندگارتر از دادگستری حل و فصل می شود و برکات زیادی هم خواهد داشت.

معاون قوه قضاییه با بیان اینکه مساجد قوی می‌توانند پایگاه صلح و سازش شوند، یادآور شد: استان قزوین هم این ظرفیت را دارد، چرا که مردمانی فرهیخته و روحانیت قوی دارد و می‌تواند جزو استان‌های پیشتاز در این زمینه باشد، اینها در زیر سایه حمایت‌های نماینده ولی فقیه در استان محقق خواهد شد، اگر از این ظرفیت‌ها استفاده شود دادگستری خلوت شده و در دادگاه‌ها این امکان به وجود می‌آید که با کیفیت بیشتری به امور مردم رسیدگی کنند.