به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس ، ولادیمیر سالدو سرپرست فرمانداری منطقه گفت که از این شمار ۱۵۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته از منطقه خرسون خارج شده اند.
وی ادامه داد ، از مجموعه افراد تخلیه شده ۴۱۰ کودک بودهاند و ۸۰ نفر از مناطق سیل زده در بیمارستان بستری شدند.
سالدو اضافه کرد که افراد خارج شده در مراکز امن اسکان یافتند و یکهزار نفر از نیروهای امداد و نجات در منطقه در حال فعالیت هستند.
وی گفت که سطح آب در منطقه سیل همچنان در حال کاهش است و منطقه از وضعیت بحرانی خارج شده است و پاکسازی منطقه توسط نیروهای وزارت دفاع روسیه همچنان ادامه دارد.
فرماندار منطقه ادامه داد : پاکسازی منطقه توسط گروهی از نیروها و وسایل وزارت دفاع فدراسیون روسیه آغاز شد.
وی همچنین از آغاز واکسیناسیون ساکنان مناطق شهرداری گلوپریستانسکی و اسکادوفسکی در منطقه خرسون خبر داد.
ارسال کمک های بشردوستانه شامل آب آشامیدنی بسته بندی شده، مایحتاج اولیه ادامه دارد.
فرماندار خرسون پیشتر اعلام کرده بود : بعد از انفجار در سد کاخوفکا، حدود ۶۰۰ کیلومتر مربع از منطقه خرسون در جنوب اوکراین به زیر آب رفته است که ۶۸ درصد آن در ساحل چپ رود دنیپرو و تحت اشغال روسیه قرار دارد.
در ساعات اولیه روز سهشنبه شانزدهم خردادماه سد نیروگاه برق آبی کاخوفکا در شهر نوا کاخوفکا منفجر و تخریب شد.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه مقصر جلوهدادن مسکو در فروریختن سد کاخوفکا از سوی غرب را اقدامی روس هراسانه خواند و خواستار تحقیقات بینالمللی در مورد این حادثه شد.
اناتولی آنتونوف سفیر روسیه در واشنگتن نیز روز چهارشنبه گفت که آمریکا در تلاش است تا در زمینه تخریب سد برق آبی کاخوفکایا از رژیم اوکراین رفع اتهام کند و این اقدام را به روسیه نسبت بدهد.
وی در کانال تلگرامی نمایندگی دیپلماتیک روسیه نوشت که کمپینی در رسانه های آمریکایی برای بی اطلاع نگه داشتن مردم در مورد آنچه در این سد برق آبی رخ داده، تشکیل شده است.
وی ادامه داد، این کمپین، به صورت هدفمند اطلاعات نادرست در مورد نیروگاه کاخوفکایا در رسانه های محلی منتشر می کند و القائات زیادی مبنی بر منفجر کردن مهم ترین تاسیسات زیرساختی توسط روسیه مطرح شده است.
سد مذکور با ۳۰ متر ارتفاع و ۳.۲ کیلومتر طول در سال ۱۹۵۶ بر روی رودخانه دنیپرو به عنوان بخشی از نیروگاه برق-آبی کاخوفکا احداث شد.
این سد همچنین، آب مورد نیاز شبه جزیره کریمه و نیروگاه اتمی زاپوریژیا را تامین میکند.
مقامهای روسی اطمینان دادهاند که به دنبال این انفجار در حال حاضر هیچ خطری نیروگاه زاپوریژیا را تهدید نمیکند. آب موردنیاز سیستم خنک کننده این نیروگاه اتمی، از طریق مخازن سد کاخوفکا تامین میشود.