سیاوش نیرومند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون در اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، تعداد ۲۹۴ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اردبیل شناسایی شده که از این تعداد حکم ۳۶ فقره به استناد ماده سه قانون حفظ کاربری اراضی اجرا و تعداد ۱۰۰ فقره با استناد به تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون مذکور قلع و قمع شد.
وی سطح اراضی آزاد شده را بیش از ۲۶ هزار مترمربع اعلام کرد و گفت: ما امانتدار اراضی کشاورزی هستیم و باید بهرهبرداری اصولی و صحیح از اراضی کشاورزی متعلق به نسل آینده در استان صورت بگیرد.
نیرومند هدف از اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی را حفظ حقوق مردم و دولت عنوان کرد و افزود: مردم باید نسبت به موضوع حفظ زمینهای کشاورزی و بهرهبرداری اصولی و صحیح از اراضی کشاورزی مطلع بوده و در این باره با کارشناسان جهاد کشاورزی همکاری لازم را داشته باشند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردبیل ادامه داد: برای حفاظت از اراضی زراعی و باغی استان سامانه ۱۳۱ بهعنوان سامانه ارتباط مردمی حفاظت امور اراضی کشاورزی، آماده دریافت گزارشهای مردمی درباره تخلفات و تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی، تفکیک و خرد کردن زمینهای کشاورزی، تصرف غیرمجاز، زمینخواری و استفاده غیرمجاز از اراضی ملی و دولتی است.
وی از مالکان زمینهای کشاورزی خواست قبل از هر گونه تغییر کاربری برای اخذ مشاوره و مجوزهای قانونی به این مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی مستقر در دهستانهای حوزه خود مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
مساحت اراضی زراعی استان اردبیل ۷۷۸ هزار هکتار است که ۵۱۵ هزار هکتار آن به صورت دیم و ۲۲۵ هزار هکتار آن نیز به صورت آبی کشت میشود و در ۳۹ هزار هکتار از اراضی این استان نیز باغ احداث شده است.
سالانه بالغ بر ۴.۵ میلیون تن محصول کشاورزی در استان اردبیل تولید میشود که معادل چهار درصد مجموع محصولات تولید شده کشور است.