تبریز- ایرنا- جانشین وزیر کشور و رییس ستاد طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلات کمتر برخوردار با بیان اینکه ۲ هزار و ۲۰ محله آسیب پذیر کشور شناسایی شده است، گفت: خدمات اولیه و مورد نیاز به ساکنان این محلات ارایه می‌شود.

به گزارش ایرنا، علی آقامحمدی، روز دوشنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه میز خدمت «حرکت مبارک» محلات کم‌برخوردار تبریز در ساختمان سابق مرکز بهداشت استان افزود: ساکنان این مناطق به نیازهای اولیه و ابتدایی مانند سرپناه، غذا، پوشاک، شغل و تحصیلات نیاز دارند و بر اساس قانون اساسی این موراد جزو حقوق ملت ها به حساب می آید.

وی با بیان اینکه در این محلات باید بر اساس برنامه ریزی انجام شده به کسانی که به هر یک از این خدمات نیاز دارند، خدمات مورد نیاز ارایه شود، اظهار کرد: در آذربایجان شرقی و تبریز ثبت نام نسبت به مسکن شروع شده و در ۲ محله در تبریز و سه محله در شهرستان ها بیش از ۱۰۰ نفر ثبت نام کرده اند و در آن ها باید تعاونی مصرف مسکن تشکیل شود.

رییس ستاد طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلات کمتر برخوردار با اشاره به اینکه استانداری باید کمیته ای را در این خصوص تشکیل دهد، گفت: نحوه تشکیل و اساسنامه تعاونی ها مشخص شده تا پس از تشکیل تعاونی ها، ساخت و ساز شروع شود.

آقامحمدی، با تاکید بر اینکه ثبت نام در بقیه محلات نیز باید ادامه یابد، ادامه داد: در تعدادی از محلات ثبت نام شده ولی تعداد آن ها به ۱۰۰ نفر نرسیده و وقتی تعداد آن ها به ۱۰۰ نفر رسید، قابلیت تشکیل تعاونی را پیدا می کند.

وی با اشاره به امضای توافق نامه با وزارت مسکن، بانک مسکن و اتاق تعاون برای ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونی در مناطق کم برخوردار، یادآور شد: آذربایجان شرقی هرچقدر می تواند باید نسبت به جذب سهیمه این تعداد واحد مسکونی برای ساخت و ساز در محلات ۱۰۱ گانه کم برخوردار اقدام کند.

رییس ستاد طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلات کمتر برخوردار گفت: افرادی که در محلات کم برخوردار سند غیررسمی دارند، می توانند در سامانه بازآفرینی شهری ثبت نام کنند و دولت با دریافت هزینه به صورت قسطی یا به نرخ کارشناسی برای آن ها سند صادر می کند تا آن ها بتوانند اقدام به ساخت و ساز کنند.

آقامحمدی، طرح بیمه سلامت و پزشک خانواده را از دیگر خدمات ارایه شده برای مردم مناطق کم برخوردار اعلام کرد و افزود: بر اساس اعلام مسوولان استانی کسی فاقد بیمه سلامت نبوده مگر اینکه از این طرح مطلع نباشد و برای این افراد هر موقع مراجعه کنند بیمه سلامت صادر می شود و باید با برنامه ریزی های لازم پزشک خانواده برای همه تعلق گیرد.

وی ثبت نام در کلاس های آزمون سراسری زیر نظر دبیرستان البرز تهران را از دیگر خدمات ارایه شده به دانش اموزان دور دوم دبیرستان های این مناطق اعلام و اظهار کرد: این دانش آموزان می توانند از طریق سامانه این دبیرستان به صورت رایگان در این کلاس ها ثبت نام کنند برای آنها ۱۰ آزمون در طول تحصیل برگزار می شود.

رییس ستاد طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور محلات کمتر برخوردار با اشاره به برگزاری فوتبال خیابانی در محلات کم برخوردار از تیر امسال، گفت: قهرمان و نایب قهرمان محله در بازی های منطقه سپس شهرستان و استان شرکت می کند و با راهیابی به مسابقات سراسری جایزه بزرگ این مسابقات را کسب می کند.

آقامحمدی، نوجوان و جوانان ۱۲ تا ۱۵ سال و ۱۵ تا ۱۸ سال می توانند در سامانه فوتبال محلات ثبت نام کنند، ادامه داد: فدراسیون فوتبال نیز افرادی را برای شناسایی استعدادهای فوتبال محلات مشخص کرده است.

وی با بیان اینکه تمام کوچه های محلات باید شهردار داشته باشد، ادامه داد: جوانان زیر ۳۰ سال می توانند شهردار محلات شوند و برای آنان دوره آموزش مدیریت صنعتی برگزار و مدرک رسمی به آنان اعطا می شود.

آقامحمدی، افزودک برای تشویق شهرداران محلات، شهرداران مرد به صورت رایگان به سفر اربعین حسینی و شهرداران زن به مشهد مقدس اعزام می شوند.

داوطلبان جمعیت هلال احمر در بحرانی ترین شرایط در کنار مردم هستند

مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: جمعیت هلال احمر، جمعیت است و جمعیت بودن این سازمان دارای حسن بزرگی است زیرا تمامی سلایق با حضور در آن برای خدمت به مردم بسیج می شوند.

حمید منجم، افزود: در این جمعیت تعریفی غیر از مردم وجود ندارد و هر کاری انجام می شود بواسطه حضور مردم است و برداران و خواهران داوطلب در آن نقش ایفا می کنند.

وی اظهار کرد: داوطلبان این جمعیت در بحرانی ترین و بدترین شرایط که همه مردم به فکر سلامتی خود و خانوادشان هستند، خانواده های خود را رها کرده و برای خدمت رسانی به مردم عازم این مناطق می شوند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی با اشاره به شباهت فعالیت داوطلبان جمعیت هلال احمر با کار نیروهای رزمنده و بسیج در دوران دفاع مقدس، گفت: اقدامات خوبی در زمینه خدمات رسانی به مردم مناطق محروم در ۱۵ ماه اخیر انجام شده و در این مدت ۱۵ بیمارستان صحرایی با تمامی امکانات در مناطق محروم دایر شده است.

منجم، با اشاره به خدمات تسهیل گری و اشتغالزایی به مردم مناطق محروم، ادامه داد: در تسهیل گری در حاشیه شهر و در ۱۰ شغل کارآفرینی انجام و در این نمایشگاه دستاوردهای آنان به نمایش گذاشته شده است.

وی ارایه بسته های معیشتی در مناسبت های مختلف و استقرار خانه های هلال در مناطق کم برخوردار و مناطق زلزله زده مانند خوی را از اقدامات این جمعیت اعلام کرد و یادآور شد: امید است با در کنار یکدیگر بودن، کارهای بزرگی انجام شود و در این نمایشگاه همه دستگاه های اجرایی با تمام توان برای ارایه خدمات شرکت کردند.