گرگان - ایرنا - مدیرکل جهادکشاورزی گلستان با اشاره به اهمیت ایجاد و راه‌اندازی پایانه محصولات کشاورزی در توسعه صادرات بخش کشاورزی استان، گفت: شرایط سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای ایجاد پایانه محصولات کشاورزی گرگان فراهم شده و در انتظار استقبال سرمایه‌گذاران هستیم.

به گزارش ایرنا، محمد برزعلی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جهادکشاورزی ( ۲۱ تا ۲۷ خرداد) افزود: ساز و کار حقوقی واگذاری بخشی از زمین مورد نظر برای اجرای این طرح در محدوده روستای «قربان آباد» در اختیار مسکن و شهرسازی قرار گرفت.

پایانه صادرات محصولات کشاورزی در گرگان یکی از مطالبه های چندین ساله تجار استان گلستان از مدیریت ارشد استان است.

تشکیل سازمان پنبه کشور در گلستان

مدیرکل جهادکشاورزی گلستان گفت: تشکیل سازمان پنبه کشور در گرگان در دستور کار قرار گرفته و استقرار این سازمان می تواند در اجرای سیاست‌های حوزه کشت این محصول و تجارت از گلستان موثر باشد.

اکنون اداره کل پنبه کشور در گرگان مستقر است.

استان گلستان در گذشته از قطب‌های مهم کشت و تولید پنبه در کشور به شمار می رود به طوری که سطح زیر کشت این محصول به ۱۵۲ هزار هکتار می‌رسید.

مدیرکل جهادکشاورزی گلستان گفت: آرد تولیدی کارخانه های استان به خاطر وجود گندم مرغوب در منطقه، بدون کیفیت نیست و باید برای پخت آن سرمایه گذاری لازم در حوزه آموزش به متولیان آن صورت گیرد.

وی همچنین از اجرای طرح افزایش کیفیت پخت نان در گلستان از هفته آینده خبرداد و افزودد: طرح برگزاری دوره آموزشی برای کارگران نانوایی در استان به اجرا درآمده تا نان با کیفیت در اختیار هم استانی مردم قرار گیرد.

گلستان با یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت، بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ نانوایی دارد.

هدفگذاری برای کاهش کشت غرقابی برنج

مدیرکل جهادکشاورزی گلستان گفت: سیاست این اداره کل این است که سطح کشت غرقابی برنج در این استان طی یک برنامه زمان بندی شده با هدف اصلاح الگوی مصرف آب کاهش داده و به حدود ۱۴هزار هکتار در اراضی نسق دار رسانده شود.

برزعلی تاکید کرد: کشت برنج به شیوه خشکه‌کاری یا کاشت محصولات کم آب‌بر، بهترین جایگزین شالیکاری سنتی و غرقابی استان است که به سبب خشکسالی‌ چند سال اخیر و محدودیت منابع آبی استان باید مورد توجه و استفاده کشاورزان قرار بگیرد.

گلستان دارای ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی نسق‌دار (دارای حق مالکیت استفاده از آب سطحی و رودخانه‌ها) برای کشت شالی است در حالی که علاوه بر این، کشاورزان این خطه به طور میانگین سالانه در ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار از زمین های خود به روش سنتی - غرقابی، شالی کشت می‌کنند.

در دهه اخیر به دلایلی از جمله ارزش اقتصادی بیشتر برنج، توسعه سطح این محصول به روش غرقابی با استفاده از آب چاه در گلستان رو به افزایش گذاشته که نتیجه آن آسیب جدی به آبخوان ها و منابع آب زیرزمینی است.

راه‌اندازی نخستین رصدخانه بخش کشاورزی در گلستان

مدیرکل جهادکشاورزی گلستان گفت: برنامه ریزی شده تا در دور دوم سفر رییس جمهور به گلستان، نخستین رصدخانه بخش کشاورزی کشور در این استان راه اندازی شود.

وی ادامه داد: از مزایای مهم راه اندازی رصد خانه بخش کشاورزی، روزآمد بودن داده های ماهواره برای فعالیت کشاورزی استان است تا ضمن ممانعت از تحمیل خسارت به بهره برداران، کمک این بخش به رونق اقتصادی استان را شاهد باشیم.

گلستان ۶۵۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۳۳ هزار هکتار باغ، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار واحد دامی، ۹۷۰ واحد مرغداری، ۸۵ هکتار گلخانه فعال، ۴۵۲هزار هکتار عرصه جنگلی و ۸۶۲ هزار عرصه مرتعی دارد که از این ظرفیت در تولید دانه های روغنی، مرغ، توتون و خاویار رتبه اول، پنبه، گندم و خرمالو رتبه دوم، شلتوک (برنج)، پیله تر ابریشم، میگو، ماهیان خاویاری، جو و زیتون استفاده می‌شود.

۲۲۰ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی گلستان طی سال زراعی گذشته چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی معادل پنج درصد تولیدات کشاورزی کشور را تولید و روانه بازار مصرف کردند.

گلستان رتبه نخست جوجه‌ریزی مرغ گوشتی کشور

مدیرکل جهادکشاورزی گلستان گفت: اکنون این استان در جوجه ریزی مرغ گوشتی در واحدهای تولیدی خود با هشت میلیون و ۶۱۹ هزار قطعه رتبه نخست را در میان استان های کشور به خود اختصاص داده است.

برزعلی افزود: در ۲۱ روز خرداد ماه امسال جوجه ریزی مرغ گوشتی در ۲۱۵ واحد تولیدی استان انجام شده است.

به گفته وی در هریک از ماه‌های فروردین و اردیبشهت ماه سال جاری، ۱۱.۵ درصد از جوجه ریزی مرغ گوشتی کشور در این استان معادل ۱۲ میلیون قطعه جوجه ریزی در هرماه انجام شده است.

دوره پرورش مرغ گوشتی در استان گلستان ۴۵ روزه است.

استان گلستان بیش از هزار واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت اسمی سالانه ۵۲ میلیون قطعه جوجه ریزی مرغ گوشتی دارد که از قطب های مهم تولید این محصول در کشور به شمار می‌رود.

برزعلی ادامه داد: اکنون این استان در تولید و تامین مرغ گوشتی مصرف هم استانی ها مشکلی ندارد و روزانه ۱۲۰ تُن مرغ کشتارگاه شده را آماده توزیع دارد.

وی همچنین از اعطای مجوز سرمایه گذاری برای ایجاد دو واحد کشتارگاه طیور در استان خبر داد.

برزعلی مقابله با خشکسالی در بخش کشاورزی استان جزو برنامه اصلی این اداره کل برشمرد و گفت: برای موفقیت در این حوزه از ظرفیت مرکز تحقیقات کشاورزی در اصلاح ارقام متناسب با خشکی، معرفی کشت‌های جایگزین و کم آب طلب از جکله خشکه کاری برنج، توسعه پنبه و سویا بعداز برداشت گندم و جو و کلزا در تابستان، توسعه آبیاری نوین، مرمت آب بندانها، قنوات و استفاده می‌شود.