حجتالاسلام محمد نوروزپور روز دوشنبه در جریان بازدید از حرم مطهر علی ابن مهزیار اهوازی(ع) در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس تفاهمنامه سازمان اوقاف و امور خیریه با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گردشگران خارجی که از بقاع متبرکه و اماکن مذهبی کشور بازدید میکنند از خدمات سازمان اوقاف و امور خیریه بهره مند میشوند و مبلغان مذهبی سازمان که به زبانهای زنده دنیا تسلط دارند، اطلاعات لازم را به گردشگران خارجی ارائه میکنند.
وی ادامه داد: بسیاری از گردشگران خارجی که به کشور خود باز میگردند همچنان با مبلغان مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه ارتباط دارند و به سوالها و شبهات آنان پاسخ داده میشود.
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه راهیان نور را ظرفیتی مهم برای زیارت بقاع متبرکه و معرفی آنان بیان کرد و گفت: سالانه میلیونها نفر از سراسر کشور برای بازدید مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس به خوزستان سفر میکنند و جا دارد بقاع متبرکه و اماکن مذهبی خوزستان که بیش از ۴۰۰ بقعه و مکان مذهبی هستند به عنوان مقصد کاروانها معرفی شوند.
وی با بیان اینکه اقبال جوانان و نوجوانانی که در قالب کاروانهای راهیان نور به خوزستان سفر میکنند در سالهای اخیر نسبت به بقاع زیارتی بیشتر شده است، افزود: بقاع متبرکه شاخص خوزستان همچون علی ابن مهزیار اهوازی (ع)، دانبال نبی(ع) و حضرت محمدبن الکاظم (ع) معروف به سبزقبا در دزفول از پایگاههای معنوی رزمندگان اسلام در دوران پرافتخار دفاع مقدس بودهاند.
بقاع متبرکه و اماکن مذهبی به صورت مردمی اداره و مدیریت میشوند
حجتالاسلام نوروزپور با بیان اینکه بقاع متبرکه و اماکن مذهبی به صورت مذهبی اداره و مدیریت میشوند و دولت هزینه و اعتباری برای نگهداری و بازسازی آنان پرداخت نمیکند، اظهارکرد: هم اکنون ۵۰ هزار خادم، هیات امناء و خدمتگزار افتخاری در بقاع متبرکه و اماکن مذهبی کشور مشغول خدمت به بقاع و مردم هستند.
وی تعداد بقاع متبرکه و اماکن مذهبی کشور را بیش از هشت هزار بقعه اعلام کرد و افزود: ۲۴ بقعه از این تعداد منسوب به پیامبران الهی هستند که حرم حضرت دانیال نبی(ع) که مورد احترام حضرت علی (ع) و مورد تکریم هموطنان کلیمی است، در خوزستان و در شهرستان شوش قرار دارد.
حمایت مالی از ۳۵ شرکت دانش بنیان
مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: هم اکنون ۳۵شرکت دانش بنیان از منابع بقاع متبرکه مورد حمایت قرار گرفتهاند و گامهای بلندی برای ایجاد اشتغال در قالب طرح "شمیم خدمت" برداشتهاند.
وی افزود: طرح خدمت رسانی و اشتغال در قالب طرح شمیم خدمت در ۵۰۰ بقعه شاخص کشور راه اندازی شده که این تعداد طبق برنامه باید به یک هزار مرکز برسد.
بقاع متبرکه قطب فرهنگی کشور
حجتالاسلام نوروزپور با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی کشور تبدیل شوند، بیان کرد: طرح خیمههای معرفت، آرامش بهاری و نشاط معنوی در ایام خاص همچون تعطیلات نوروزی در بقاع متبرکه با هدف تبیین معارف دبنی و پاسخگویی به شبهات فعال شده ضمن آنکه ۸۰۰ هیات شاخص مذهبی و قرآنی، فعالیتهای فرهنگی و دینی خود را به بقاع متبرکه انتقال دادهاند.
توزیع ۲.۵میلیون بسته معیشتی بین نیازمندان
حجتالاسلام نوروزپور با اشاره به فعالیت بقاع متبرکه در حوزه خدمات اجتماعی از توزیع ۲.۵میلیون بسته معیشتی از منابع مالی بقاع متبرکه بین نیازمندان و فقرا در ایام همهگیری کرونا خبر داد.
وی فعال سازی مراکز فرهنگی و قرآنی "افق" در ۲ هزار بقعه زیارتی را از اولویتهای سازمان اوقاف وامور خیریه در سال جاری بیان کرد.
به گزارش ایرنا مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن زیارتی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از طرح توسعه و بازسازی حرم مطهر علی ابن مهزیار اهوازی(ع) در ساحل شرقی رودخانه کارون بازدید کرد.
علی ابن مهزیار اهوازی(ع) مورد اعتماد و وثوق امام رضا(ع)، امام جواد (ع)، امام هادی(ع) و امام حسن عسکری (ع) بوده و وکالت آن امامان همام را در خوزستان برعهده داشته است.